Raptem 5 stopni i intensywnie mrży

A dopiero co było ... lato. Pogoda potrafi tak szybko się zmienić, częściej na niekorzyść, że nie mogę wyjść ze zdumienia. Bez wyrzutów sumienia można zatem wziąć się zaległości w domu. A i może znajdzie się czas, by dokładnie pozaglądać do waszych ogródków
Iwonko (Iw)! Po pierwsze, mojego Okamiego kochają wszyscy bez wyjątku. A po drugie, na forum wszyscy mają jakieś zwierzęta i to najczęściej kilka. Ja tylko grzywacza chińskiego Okamiego i żółwia żółtolicego Felka.
Dla Ciebie tym razem słodki jak Okami fiołek
Danusiu (mm-complex)! Ziółko wyczochrane i śpi. Ciemierniki mam raptem od zeszłego roku i o dziwo najładniejszą kępę wytworzył lidlowski biały - ma ponad 10 kwiatów

A sasanki kupuje, jak tylko widzę jakieś ładne, bo okazuje się, ze odcieni jest wiele.
Małgosiu (PEPSI)! Tym razem faktycznie u nas w górach jest cieplej, ale nie zawsze tak jest. Wczoraj była względna pogoda, a teraz? Szkoda gadać. Nie znoszę takiej mżawki. Już wolę jak porządnie pada.
Januszu (alphax)! Przyznam, że korzystam w internetowych szkółek, ale tylko wówczas gdy nie można czegoś dostać w pobliskich tego typu sklepach. Jednak za koszty dostawy zawsze mogę coś dodatkowo kupić. Tyle, że w okolicy sklepu w najlepszych wypadku sprzedają byliny mix i nie wiadomo, jaka jest nazwa odmiany, jaką się kupiło. Ale wielce się tym nie przejmuje. W końcu najważniejsze jest, żeby mi się podobało. Niekiedy dochodzę, szperając w internecie, jak dana roślinka się nazywa. A niekiedy wiem lepiej od sprzedających, bo wiedza z forum ciągle pogłębiam
Stasiu (stasia_ogrod)! Masz rację: Okuś jest niezastąpiony
Teresko (tesia39)! Widzę, że na dobre wzięło Cię na sasanki
Edytko (Eda_S)! Kolejna, którą oczarowały sasanki

Wcale się nie dziwię. U mnie są bezproblemowe, ale wiem, że nie wszędzie!
Aniu (AnaAn)! Ciemierniki sadziłam wiosną (większość) i kilka wczesnym latem. Część pochodzi od Stasi (stasia_ogrod), z Lidla i Florini. Mam tez jednego z pobliskiej szkółki. Wszystkie ładnie rosną.
Aguniu (AgaNet)! W odcieniach różu mam ze trzy. każda nieco inna, ale nie wiem, czy to różne odmiany, czy ta sama.
Justynko (7koliberek9)! Ostatnio dość często pokazuje sasanki, więc narzekać nie możesz... Moje rabaty bylinowe wyglądały kiedyś nieco skromniej

Ale wbrew pozorom - rok - dwa starzy, by zarosły tak, że nie widać ziemi. A i w tym okresie udało mi się podzielić roślinami z innymi.
Dorotko (Dorota71)!
Małgosiu (merymg)! Niestety u mnie jest podobnie
Ewo (ewamaj66)! Pogoda faktycznie zachęca do pozostanie w ciepłym domku. Dzięki temu nieco odpoczniemy od fizycznej pracy, a i nadrobimy zaległości w domu i pracy
Andrzeju! Przyznam się bez bicia, że nienawidzę rozgrzebanych prac lub nieuporządkowanego miejsca po wykonanych pracach. Meczy mnie to i denerwuje. A jak zrobię, posprzątam - mogę odpocząć. Wiem, że Ci, którym takie rzeczy nie przeszkadzają, może są spokojniejsi i bardziej wyluzowani. Ale ja tak zwyczajnie nie umiem. Niekoniecznie jest to dobre. No i jak coś wymyślę robię od razu

Nie jestem cierpliwa... A w każdym razie nie za bardzo.