U mnie też takie maluchy, co chwilę chodzę im się przyglądać
Szałwia już całkiem spora, a co do selera - wydaje mi się, że większość roślin z korzeniem spichrzowym jest dwuletnia - w pierwszym roku rośnie korzeń, w drugim kwiatki i owoce, więc w tym roku powinien ci zakwitnąć
Sprawdziłam, jak wyglądają kwiaty selera. Myślę, że na przykład z kulistymi kwiatostanami pelargoni całkiem dobrze by się komponowały.
Dzisiaj po raz trzeci wysiałam pomidory. Coś w tym roku mi nie wychodzi. Nie wiem, czy mam za zimno w mieszkaniu, czy ziemia nie dobra, czy nasiona jakieś trefne. Z dwóch poprzednich wysiewów mam dwa cherlaki, które raczej nie rokują. Czekam...
Papryczki mają się nieźle. Aczkolwiek... nie ma się co oszukiwać - bez odpowiedniego doświetlania, dogrzewania nie można się spodziewać cudów:
Przezimowaną papryczkę przesadziłam - nie wygląda zbyt dobrze
A to jeden z moich cherlawych pomidorków - żółty Aztek:
Te z trzeciego siewu w sobotę jeszcze się nie pokazały.
Witam miłych gości!
Na razie u mnie jest coraz bardziej zielono. Na kolorki jeszcze trochę poczekam.
Cynie, goździki i aksamitki:
Lobelia i.... nareszcie pokazały się pomidory ( te są z nasion, które sama w zeszłym roku zebrałam )
Hejka! Opowiem Wam o pomysłach mojego dziecięcia. Otóż zakupił nasiona dynii ozdobnej i zakomunikował, że chce sobie w tym roku taką dynie na balkonie wyhodować. No super... Tak... Czego jak czego ale dynii nie planowałam w tym roku. Kiedy to to najlepiej wysiać? Może wystarczy na początku maja od razu na balkon?