AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
Aguś przepiękny jest Twój Rh..... taki delikatny..... jak pianka.... wspaniały 

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale masz pięknie pod linijkę zrobione
No tak cudownie kwitnie Ci Rh nie mogę się napatrzeć 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Agnes - fajowe porównanie do pianki
faktycznie jak tak teraz na niego spojrzę
Elu - u mnie mały ogródek więc i trawę można praktycznie nożyczkami ścinać
i jak na razie takie rabaty pod linijkę mi sie podobają 

Elu - u mnie mały ogródek więc i trawę można praktycznie nożyczkami ścinać

- AgaNet

Weekend jak zwykle zlatuje za szybko

Na całe szczęście choróbsko udało się okiełznać

Dziś było słonecznie, choć bardzo zimno... Odczuliśmy to mocno po tych ostatnich ciepłych dniach... na termometrze zaledwie 4 stopnie.
Ale w powietrzu czuć było wiosnę

na żółto i na niebiesko........

pokazywałam fotki z tego zamku już kilka razy

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Witaj.
Oj, widzę, że tygodnia mi nie starczy na Twoje wątki - ale oczka trzeba nacieszyć i pozwolisz, że troszkę tu będę zaglądać bo jest o czym poczytać i na co popatrzeć.
Chodzi mi o łopatę. Ale jeśli dasz znać, że i nożyce warto mieć do kompletu dla oczekiwanego efektu i przyjemności pracy - to przy jednej przesyłce będzie w sam raz zamówić i jedno i drugie.
Myślałam, że po łopacie już jakoś sobie poradzę, ale nie wiem jak to jest w praktyce, stąd moje zapytanie.
Oj, widzę, że tygodnia mi nie starczy na Twoje wątki - ale oczka trzeba nacieszyć i pozwolisz, że troszkę tu będę zaglądać bo jest o czym poczytać i na co popatrzeć.
Chodzi mi o łopatę. Ale jeśli dasz znać, że i nożyce warto mieć do kompletu dla oczekiwanego efektu i przyjemności pracy - to przy jednej przesyłce będzie w sam raz zamówić i jedno i drugie.
Myślałam, że po łopacie już jakoś sobie poradzę, ale nie wiem jak to jest w praktyce, stąd moje zapytanie.
- AgaNet
Bea - witaj u mnie
Miło mi że zajrzałaś
Zapraszam serdecznie,czuj się jak u siebie.
Nie wiem czy warto zaglądać do poprzednich wątków - mój ogród jednym rzutem oka można ogarnąć
Co do sprzętu do trawników - mam i półokrągłą łopatę ( taką w półksiężyc) i nożyce. I obie te rzeczy sobie chwalę. Łopatką świetnie się wyznacza nowe rabaty i nową linię trawnika - wtedy jest nieoceniona. Teraz jak juz mam rabatki zrobione, to po zimie tylko lekko poprawiam brzeg trawnika. Bardzo dobrze się tez sprawdza jeśli chcesz przyciąć ( czy też poprawić) równą linię trawnika wzdłuż np płyt przy tarasie itp.
Natomiast nożyc używam najczęściej już po skoszeniu trawnika - jak gdzieś tam trawa zostaje nieprzycięta, np wokół okrągłej rabaty. Tam ciężko kosiarką jakoś super manewrować więc łatwiej przyciąć nożycami. nie wiem czy to dobrze opisałam, jakieś takie zamotane to moje klikanie
Pytaj jak coś

Miło mi że zajrzałaś

Nie wiem czy warto zaglądać do poprzednich wątków - mój ogród jednym rzutem oka można ogarnąć

Co do sprzętu do trawników - mam i półokrągłą łopatę ( taką w półksiężyc) i nożyce. I obie te rzeczy sobie chwalę. Łopatką świetnie się wyznacza nowe rabaty i nową linię trawnika - wtedy jest nieoceniona. Teraz jak juz mam rabatki zrobione, to po zimie tylko lekko poprawiam brzeg trawnika. Bardzo dobrze się tez sprawdza jeśli chcesz przyciąć ( czy też poprawić) równą linię trawnika wzdłuż np płyt przy tarasie itp.
Natomiast nożyc używam najczęściej już po skoszeniu trawnika - jak gdzieś tam trawa zostaje nieprzycięta, np wokół okrągłej rabaty. Tam ciężko kosiarką jakoś super manewrować więc łatwiej przyciąć nożycami. nie wiem czy to dobrze opisałam, jakieś takie zamotane to moje klikanie

Pytaj jak coś

- AgaNet
Pomęczę was jeszcze chwilę tymi cisami, wybaczcie

prawie trzystuletnie, zabytkowe, majestatyczne ... człowiek przy nich mały jak krasnal

pisałam wam o historii związanej z cisowymi żywopłotami w tym zamku ?
W 1980 roku archeolodzy znaleźli ukryta w nich zabytkową butelkę wina z XVIII wieku

uśmiecham się do tej myśli dotykając zielonych gałązek, jaka historia się z nią wiąże ? kto ją schował ? może butelka była przeznaczona na jakieś garden party
-- 23 mar 2014, o 22:02 --
Czas na wiosenne fotki z przyzamkowego ogrodu

prawie trzystuletnie, zabytkowe, majestatyczne ... człowiek przy nich mały jak krasnal

pisałam wam o historii związanej z cisowymi żywopłotami w tym zamku ?
W 1980 roku archeolodzy znaleźli ukryta w nich zabytkową butelkę wina z XVIII wieku

uśmiecham się do tej myśli dotykając zielonych gałązek, jaka historia się z nią wiąże ? kto ją schował ? może butelka była przeznaczona na jakieś garden party

-- 23 mar 2014, o 22:02 --
Czas na wiosenne fotki z przyzamkowego ogrodu

- AgaNet
pieris juz tu kwitnie

bergeniowy zakątek

bergeniowy zakątek
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Aga, parkowe cisy są niesamowite, kto wie co jeszcze kryją oprócz butelki wina
Łany narcyzów piękne, u nas też już kwitną na ulicznych rabatach.
Ciekawa jestem, co posadzisz na rabacie zamiast werben. Ja niestety nic nie doradzę, bo w różach jestem cienka. Kolorystycznie widziałabym na rabacie białą lub kremową różę. a przy płocie różową pnącą.

Łany narcyzów piękne, u nas też już kwitną na ulicznych rabatach.
Ciekawa jestem, co posadzisz na rabacie zamiast werben. Ja niestety nic nie doradzę, bo w różach jestem cienka. Kolorystycznie widziałabym na rabacie białą lub kremową różę. a przy płocie różową pnącą.
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Dziękuję za odpowiedź - jak najbardziej jasno sprecyzowana i zrozumiana.
Być może samo się wyjaśniło, bo na dzień dzisiejszy nożyce nie są dostępne, ale ich temat zostawiam otwarty, że warto.
Nóż zamawiam na stówę.
Co do wina - hmmm - też i u mnie zaczął się winny epizod. Postanowiłam co roku kupować butelkę wina od początku posiadania domku, tak więc zaczęłam od 2013 rocznika... I tak po kolei zamierzam kolejny rocznik zakupić. Ale po przemyśleniu stwierdziłam, że jedna to za mało
, więc zdecydowałam o czterech - z czego dwie (białe i czerwone wino) zamierzam odkładać i wcale nie otwierać - nigdy.....
Jakąś spuściznę pozostawić trzeba ....
A pozostałe dwie "schrupać" w Sylwestra i Nowy Rok.
Piszesz o trzystuletnich tradycjach a ja o jednorocznych
.... - ale co tradycja to tradycja - każda ma kiedyś swój początek.
Fajnie, że i komentarze do zdjęć dodajesz - jestem zachwycona. Wiem, że nie tylko ja
Być może samo się wyjaśniło, bo na dzień dzisiejszy nożyce nie są dostępne, ale ich temat zostawiam otwarty, że warto.
Nóż zamawiam na stówę.
Co do wina - hmmm - też i u mnie zaczął się winny epizod. Postanowiłam co roku kupować butelkę wina od początku posiadania domku, tak więc zaczęłam od 2013 rocznika... I tak po kolei zamierzam kolejny rocznik zakupić. Ale po przemyśleniu stwierdziłam, że jedna to za mało

Jakąś spuściznę pozostawić trzeba ....

A pozostałe dwie "schrupać" w Sylwestra i Nowy Rok.
Piszesz o trzystuletnich tradycjach a ja o jednorocznych

Fajnie, że i komentarze do zdjęć dodajesz - jestem zachwycona. Wiem, że nie tylko ja

A ja właśnie chciałam zobaczyć te cisy z bliska i ...dzięki 

AGA to niezwykła radość oglądać w naturze takie cisowe okazy i i łany kwiatów a wirtualnie także. Z wielkim podziękowaniem ,że zechcesz się trudzić i pokazać osobom które nie są w stanie oglądnąć w rzeczywistości to jest wysokie uznanie z mojej strony.

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga piękne zdjęcia cudnych miejsc
te dywany kwiecia w różnych kolorach są wspaniałe
rzeźby cisowe również
a historia z butelką wina ciekawa
Ale chyba Twój rh pobił wszystko inne, jest śliczny i rzeczywiście przywodzi na myśl piankę

Ale chyba Twój rh pobił wszystko inne, jest śliczny i rzeczywiście przywodzi na myśl piankę

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Agatko no te cisy powalają na kolana toż to wyglądają jak pomniki z kamienia
Ja też bym dotykała i była dumna że mogę tam być a łany żonkili cudowne
Miałaś cudowną wycieczkę 

Pozdrawiam, Ela