"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
No, dziś już mogę częstować innych i siebie, bo przez Święta troszkę zaniemogłam z przejedzenia? z nadmiaru nalewek? z przejęcia, bo Wigilia z kupą gości w domu? ze zmęczenia? a może z wszystkiego po trochu? Ale dziś już mogę i jeść, i pić, i częstować A więc, hej siup!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- mały szkrab, słodki, ruchliwy, bystry, tłuściutki i niekoniecznie mój (bo mi się nie chce biegać za małym rozrabiaką, będę pewnie straszną teściową i babcią, ale cóż, naprawdę mi się nie chce). To chyba z Sienkiewicza, czy cóś, ależ moja skleroza się panoszy...
- źle upieczony indyk, albo wół w postaci podeszwy w sosie, twardy, suchy, wiórowaty i łykowaty, fuj! A mały łykowaty kęs, to chyba łyczek, prawda?
To też, a może bardziej z książeczki Kichuś majstra Lepigliny Porazińskiej, gdzie była rodzinka z siedmiorgiem czy jedenaściorgiem bachorzątek - Roś, Proś, Aptuś, Gaptuś, o matko jedyna, jak to dawno było, nie pamiętam...
Nalewka pisze:To też, a może bardziej z książeczki Kichuś majstra Lepigliny Porazińskiej, gdzie była rodzinka z siedmiorgiem czy jedenaściorgiem bachorzątek - Roś, Proś, Aptuś, Gaptuś, o matko jedyna, jak to dawno było, nie pamiętam...
A tego to nie znam! Takiej lektury nie przerabiałam - albo byłam wtedy
na wagarach he, he...
Nieważne - napijmy się ! (pamiętacie "Alternatywy"?)