Taki - sobie ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.3

Post »

To dzwoniec! Krzyżodziobów w Wielkopolsce nie ma. Chociaż mają podobne upodobania żywieniowe :-) I nie martw się! Zdrowie najważniejsze, a do fiołków można zawsze wrócić w lepszym momencie :-)
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kurcze to dziwnie dziobek ułożył :) zmylił mnie :)
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Miłka,
Moje dwie dorodne sosny produkują całe masy szyszek. Podczas ostatniego tygodnia pięknej pogody, słychać bylo tylko ich trzaskanie. Ptaki z tego skorzystały, jak u Ciebie. Wtedy tez wiem, ile ptactwa jest w okolicy, gatunków niestety nie znam :?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justi! Taka waśnie jest natura! Cudownie! Szyszki trzaskają, ptaki się zlatują! Miło patrzeć! Całe szczęście teraz pada, bo sucho było strasznie. Niczego nie posiałam, nie posadziłam róż na docelowe miejsce, bo była istna Sahara ;:3

Nie posiałam również pomidorków, a już czas. Jutro kupię ziemię do rozsad. Kiedys posadziłam w zwykłej uniwersalnej i to była tragedia.
Posieję z 8 odmian pomidora i 4 odmiany papryki. Mam od znajomych zamówienie na sadzonki. Zbierali dla mnie kubki po jogurtach więc muszę się podzielić.

Jeszcze kilka wczorajszych fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

O, widzę że u Ciebie też wiosna pełną gębą :)
Bardzo ładną miodunkę masz. Moja w czasie zimy zniknęła...to już chyba jej nie zobaczę w tym roku, prawda? Podejrzewam kreta lub inne podziemne stworzenie, bo przecież nie przemarzła...
Dzwoniec wygląda za zadowolonego z sosnowej stołówki :)
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Miłeczko, fajnie wyglądają te żółte krokusiki w takich grupach, czy u Ciebie też wciąż tak brzydko, fakt deszcz był potrzebny, ale te wiatry nie koniecznie, u mnie normalnie masakra, wszystko lata w powietrzu, mam jednak cichą nadzieję, że do przyszłego weekendu się wypogodzi, bo czeka mnie sadzenie róż :heja . U mnie pierwsze pomidorki już popikowane, drugą partię wysiałam w sobotę ;:108
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Sliczna wiosenka Mileczko krokusiki a iryski pierwsza klasa o dzwońcu nie wspomnę cudnie pozował..U nas dziś ziąb okrutny
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beciu! Taka zawsze jest wiosna! Raz tak, raz tak! A w zasadzie jeszcze zima jest ;:224 Poprawiło się trochę z temperaturą, ale pochmurno, wieje i siąpi.

Ilonko! Dobra jesteś! Ja dopiero pomidory posiałam. Nie chciałam zrobić błędu sprzed lat, kiedy mi strasznie wybiegły z braku światła.
Ja też mam 2 róże do posadzenia. Sa zadołowane i najwyższy czas dać je na swoje miejsce.
U mnie w ogrodzie pełno śmieci rozwłóczonych: doniczki, jakieś lotki, pojemniki po pieczarkach ;:306 Jak się wypogodzi - pozbieram ;-)

Aniu! Poniżej miodunki dla Ciebie. Dawno temu miałam miodunkę, która mi zniknęła. Czyli tak jak u Ciebie. Kolejne dostałam od ludzi, pięknie rosną, szczerze dane :-)

Trochę nadrobiłam parę czynności ogrodniczych.
Posiałam wreszcie pomidory, paprykę, bazylię. Posadziłam sadzonki pelargonii, a pozostałe wyrzuciłam do szklarni, bo blade były. W szklarence cieplutko. Wrzuciłam tam laur, różę miniaturkę kuzynki.

W telewizorze zobaczyłam, ze pan robił sadzonki z cisa. Pomyślałam, że na tylnym płocie działki rozłożę matę wiklinową, a pod nią posadzę żywopłocik z cisa. Wyglądałoby to pięknie, ale czy da radę? Czy doprowadzę to do końca? Jeśli mi się uda, to wreszcie tam będzie porządek.

Miodunki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kwiatków reszta:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Śliczne te miodunki ;:167 Jeszcze liczę na to, że zdążyły się rozsiać...
Miłko, czy usuwasz teraz zbrązowiałe liście ciemiernika? Czy czekasz aż wypuści nowe? W sumie urody roślinie nie dodają, a czy cokolwiek ją odżywiają?
Ja próbuję zrobić sadzonki z tuji - w sumie nie wiem po co, chyba głównie dla sportu :;230 Zobaczymy, czy coś z tego będzie.
Pomidorów i innych ciepłolubnych jeszcze nie posiałam (poza papryką), ale mam nadzieję zrobić to w najbliższym czasie.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Miłko ile masz kwiecia u siebie już! I trzy miodunki, brawo, każda ma swój urok. Nie wiedziałam, że masz cieszyniankę, ogólnie wydaję mi się, że mało popularny z niej kwiatek. Ciężka w uprawie czy co? :roll:
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Miłko jakież cudne zwiastuny wiosny ... kolorowo i tak radośnie u Ciebie.
Spora różnica w wegetacji ale to ,że ciemierniki u mnie kwitną później to bardzo się cieszę bo zdążę spokojnie napatrzyć się na nie. Faktycznie z tymi liśćmi to kłopot - przy najbliższym wyjściu muszę wziąć porządne nożyce i wyciąć aby ujrzały światło dzienne.
Wyobraź sobie,że nadal mnóstwo ptaków dopomina się karmienia a wróble to całymi stadami zlatują - teraz wiemy dlaczego znikało w takim tempie ziarno ... :;230
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu! Wróble i mazurki są bardzo łakome więc się nimi nie przejmuj. Dadzą radę bez dokarmiania. Dziś synek ściągnął karmniki, dosyć karmienia! Ciąg dalszy w listopadzie!
Ja chyba wie wycięłam liści ciemierników. Same się unicestwiły :roll:

Paula! Dużo ludzi ma cieszynianki, ale coś mi się wydaje, że o nich zapominają jak ja ;:306 Bo to niepozorny kwiatek. Ja też o mojej zapomniałam i dopiero teraz rozgarnęłam jej igliwie, które na nią spadło. Jest bezproblemowa i bezobsługowa, skoro u mnie rośnie ;:306

Aniu! Nie wiem, czy się rozsiewają, ale może będziesz miała takie szczęście jak ja i do Ciebie jakaś trafi. Nie pisałam, ale dwie z nich przyszły do mnie przez przypadek, w doniczkach z innymi roślinami (czyli jednak się chyba sieją).

Ja za to nie posiałam dziś warzyw jak planowałam, bo się rozchorowałam. Miałam się widzieć z Gosią Deirde, ale musiałyśmy to przełożyć. Miałam posiać pietruszkę, koperek, sałatę i rukolę - nie posiałam Trochę późno się zrobiło. :(
Miłka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

A widzisz, bym powiedziała wręcz przeciwnie że jest. W słoneczku u Ciebie rośnie czy raczej 'gdzieś pod czymś'?
Kuruj się kochana ;:168
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczej ma słońce, ale wiecznie na nią spadają igły, szyszki i gałęzie :?
Miłka
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p

Post »

Zdrówka :) Pogoda zaraz ma znowu być ładna, żal nie skorzystać :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”