Mam działkę położoną w terenie gdzie jest las sosnowy(część działki) i kawałek trawnika(druga część działki).Siatka dzieli mnie od sąsiadów,sąsiad ma wielkie brzozy.W dodatku ten kawałek na który nie mam pomysłu jest palony słońcem,nawet trawa nie chce rosnąć.Czy są na tym świecie jakieś rośliny co lubią sucho,letnie słońce przez 3/4 dnia i znoszą towarzystwo brzóz?
Przeszłam już :tuje(skarlały),róże (musiałam przesadzić),canny(źle im)dalie(też im źle)
Już nie mam koncepcji...Mam dobrą rękę do roślin,a nie wiem co robić.Może trawy ozdobne?Marzyłam o części różanej i kwiecistej,ale rośliny nie dają rady.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Witam
Mam stare sosny i piach, ale rośnie jakiś zadarniający iglaczek i masa tawuły, strasznie się rozrosła (pięknie wygląda jak kwitnie). Może i u ciebie zda egzamin. Kupiłam działkę niedawno i przez jakieś min 7 lat tylko sąsiad doglądał więc wszystko rosło jak chciało
Może skalniak o charakterze leśnym?
Kamienie bardziej płasko, trochę porostów (czasami można znaleźć kamień, który leży w słońcu i jest porośnięty pięknymi porostami) i traw ozdobnych. Dasz trochę ziemi to inne skalniaki też urosną a one lubią słońce
Wrzosy to również bardzo dobry pomysł!!!