Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz.10,czyli jak marzenia stają się faktem

Post »

Nie zawiało Cię śniegiem ?
W oddali widzę śnieg na szczytach. :roll:
Mam nadzieję, że ze zdrowiem już dobrze.
;:3 i ciepła życzę. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu moje sasanki przed tymi deszczami miały sporo pąków i pewnie lada chwila zakwitną nawet te posiane jesienią takie malutkie,a już mają pączki ;:oj Wysiewałam bordo i białe ,ale ciekawe,które to ;:224 Okaże się ,jak zakwitną :D Różyczki prima sort ;:333 Niech zdrowo rosną ;:168
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - przegapiłam nowy wątek, a tu takie piękne otwarcie z bajka o dziewczynce! ;:215 Będę zaglądać, przesyłam buziaki ;:196
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aniu- pozdrawiam serdecznie zapracowaną Kobietkę ;:196 Jakieś ogródkowe plany na weekend się kroją..?
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Mieszkasz w przepięknej okolicy, aż miło popatrzeć :wink:
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam spóżniony ;:138 Pięknie zaczęłaś.Tyle fotek nie ma chyba w żadnym innym wątku.
Wiosna u Ciebie piękna.Jeszcze trochę i będziesz mogła w koszulce biegać po porannej rosie. :;230
Na razie póki co zdrowia życzę ;:3
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu bajeczny wstęp, bajeczne powitanie, cóż dodać, zapraszam do prozaicznego siedliska :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aneczko nie było mnie kilka dni a u Ciebie wiosna na całego ;:138
Proszę zagladnij do mnie ,mam niespodziankę fotkową dla Ciebie.
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

sweety, mała duża dziewczynko :) Śliczna opowieść, a po słowach 'zakasała rękawy', pomyślałam 'i ma !' :)
Kochana, pamiętasz jak pisałyśmy o rannikach? Powiedz mi, udało Ci się je w końcu zlokalizować, kupić? Mnie znów umknęły jesienią, a jednocześnie z całą pewnością się też o nie nigdzie nie potknęłam.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

No i mamy wiosnę :tan
Z nowości w moim ogrodzie: pojawił się lilak Meyera "Palibin", szczepiony na pniu. Zaparzyłam się na niego u Wandzi (wanda7) i zrobiliśmy w pracy grupowe zamówienie. Jak go pokazałam, to znalazło się paru chętnych.

Obrazek

Na razie nie wygląda imponująco, ale ma pąki kwiatowe :tan

Obrazek

Zupełnie przypadkowo kupiłam także roślinę, o której nie miałam pojęcia, że istnieje. To rozchodnik ościsty cristatum, zwany też babim uchem. Na przełomie lipca i sierpnia maja się pojawić żółte kwiaty zebrane w baldachy.

Obrazek

Jak doczytałam ta odmiana rozchodnika ościstego została utworzona sztucznie przez mutację. Powinien rosnąć w słonku, na ubogiej, piaszczystej glebie, a wówczas nie wróci do cech pierwotnych. Należy usuwać pędy przypominające swą pierwotną formę - normalny typowy rozchodnik ościsty. Jestem w stanie mu zapewnić takie warunki. Bardzo mi się podoba i podobno świetnie wygląda, obrastając kamienie :tan

W domu pięknie zakwitł phalaenopsis i tym razem kwiaty mają takie ładne wcięcia. Wyglądają jak motyle.

Obrazek

Wreszcie znalazłam ładną, wiszącą donicę i przesadziłam hoyę linearis od Tereski i Olka z Łodzi

Obrazek

A dendrobium phalaenopsis fioletowe ma pączki. Wydawało się, że w tym roku nie będzie kwiatów, bo w zeszłym roku pędy pojawiły się w lutym, a tu taka niespodzianka!

Obrazek

Teresko (MamciaTerenia)! Sasanek nigdy dość. I ja dosadziłam w tym roku :D Albańską znalazłam w jednym ze sklepów internetowych, ale już została wykupiona ;:145 Ale kiedyś mi się uda.

Obrazek

Aniu (Andzia84)! To niedługo i u Ciebie będziemy podziwiać puchate kwiatuchy :D

Obrazek

Aniu (Rudominka)! Co do krótkowieczności białej sasanki pozwolę sobie się nie zgodzić. Moja rośnie w moim ogrodzie już 3 rok i nic jej nie jest. Utworzyła w tym czasie ładną, dużą kępę. Wszystkie sasanki podobno nie są długowieczne, ale bez przesady...

Obrazek

Dorotko (dorcia7)! A może ona po prostu później startuje?

Obrazek

Aguniu (AgaNet)! Faktycznie jakoś szybko to poszło. A wątek założyłam w weekend, bo w tygodniu nie miałabym czasu i dostałoby mi się od moderatora ;:224 Dla Ciebie nasz wiosna nie jest dziwna, bo Twoja naszą mocno przegoniła!

Obrazek

Kasiu (robczek_Poznan)! Ballerinę miałam mieć już w zeszłym roku, ale dostałam Berolinę ;:306 Lubię te różę, ale bez przesady... Naprawiłam zatem ten błąd w tym roku i już się cieszę na jej kwitnienie. Co do sasanek, widziałam, że nie tylko one u Ciebie kwitną!

Obrazek

Justynko (klarysa)! Cieszę się!

Obrazek

Iwonko (iwona1311)! Miało się zaczynać jak bajka, choć jak sama wiesz niekiedy rzeczywistość skrzeczy. Ale najważniejsze jest pozytywne podejście. I ja się cieszę, że jesteś ;:196

Obrazek

Aniu (mamafrania)! Nie wszystkie sasanki już otwarły kwiaty, Niektóre jeszcze w pąkach. Ale sasanki lubię w każdej formie rozwoju - nawet te puchate miotełki, jakie zostają po kwiatach...

Obrazek

Milenko (Mandragora)! Tej wody w dołach to ja Ci nie zazdroszczę. U mnie jest tylko tyle gliny, ile dowieźli mi w ramach wyrównywania terenu. I starczy :evil: A spóźnieniem się nie martw. Zresztą ja go tam nie widzę... Trochę przesadzasz.

Obrazek

Marto (koziorozec)! W tym roku na prawdę nie mogę narzekać, że u mnie zimno, a wiosną spóźniona w stosunku do innych regionów

Obrazek

Dorotko (Keetee)! Fajnie, że jesteś! Nie zawsze ma czas rano wstąpić na forum, a że jestem chronicznie niewyspana - korzystam z każdej chwili, by się wyspać. W tym tygodniu męczyła mnie choroba i dodatkowo słabo spałam. Ale jest lepiej i zaraz ruszam do ogrodu. Niektóre sasanki i u mnie się ociągają, ale dobrze - będę się nimi cieszyć dłużej. Róże się moczą. Muszę im znaleźć miejscówki ;:306

Obrazek

Maryniu (marpa)! U mnie nie ma problemu z sasankami. ALl już się nauczyłam, że nie wszędzie wszystko rośnie. U mnie np. kosmos znika po jednym sezonie, a niektórzy muszą go plewić.

Obrazek

Teresko (tesia39)! Na pewno mam ich ponad 100. Muszę wreszcie policzyć... Ostatnio próbowałam, ale ciągle się myliłam. Jak kupisz sasanki - pokaż. Uwielbiam je!

Obrazek

Justynko (justyna_gl)! Tylko dwie, bo rozsadek mi podpowiada, że na wiele więcej niż już mam nie starczy mi sił i czasu!

Obrazek

Iwonko (heliofitka)! Po tym deszczu np. tulipany tak urosły, że wczoraj przecierałam oczy. Więc i Twoje sasanki zapewne także!

Obrazek

Aniu (wielkakulka)! Doczekasz się i Ty!

Obrazek

Andrzeju (any57)! Już byłą pora, by założyć niwy watek. Cieszę się, że jesteś ;:168

Obrazek

Grażynko (kogra)! W górach śnieg, ale na szczęście w dolinach wiosenka :tan I już prawie jestem zdrowa!

Obrazek

Lucy (Arabella)! Takie maluchy z siania, które jeszcze u mnie nie kwitły tez mam. I sasanki i orliki. No i mam jeszcze nasiona, więc będę siać.

Obrazek

Małgosiu (MaGorzatka)! ;:196

Obrazek

Moniko (Monika-Sz)! W palach na weekend mam cięcie róż. Forsycja zakwitła :heja No i musze posadzić, co już do mnie przyszło w weekend, a z powodu pogody i choroby czeka na posadzenie. Dodatkowo wczoraj kupiłam sześciopak bukszpanu. Ale nie będę jakoś szaleć, bo nie ma ku temu powodu. Porządek mam. Chyba, że wezmę się za warzywnik... Ale to jutro.

Obrazek

Szostani! Dziękuję. Lubię moje góry!

Obrazek

Jurku (semper)! Mówisz, że nigdzie nie ma tylu zdjęć? I to się nie zmieni I widzę, że pamiętasz moje poranne sesje zdjęciowe w rosie i ... koszuli nocnej :;230

Obrazek

Marzko (Sosenki4)! Jaka prozaiczność siedliska. Wielu zazdrości Ci choćby areału ;:224

Obrazek

Jadziu (e-babcia)! Byłam. Zobaczyłam. Są cudne :D

Obrazek

Pacynko! Gdzieś Ty się podziewała kobieto? Mała - duża. Coś w tym jest :;230 Zeszłoroczne ranniki gdzieś zaginęły. Zatem kupiłam nowe... Na szczęście wiedziałam, gdzie mogę je zdobyć. U nas w okolicy jest tylko jeden taki sklep...

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Przepiękna już masz wiosnę, ;:108 śliczne zdjatka ;:63 ;:63
Aż człowiekowi rażniej jak sa jakies kolorki,jak zielani się bardziej i to ciepełko,,po prostu miodzio ;:113
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu (Anabuko1)! Gdzieś ostatnio zniknęłaś. Najważniejsze, że jesteś :tan Wiosna cieszy jak co roku, ale w tym roku jeszcze wcześniej ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, wiosna u Ciebie na całego. Miło oglądać zdjęcia. U mnie zmowa techniki, sprzętów i innego dziadostwa. Wątek musi póki co żyć bez zdjęć. Mam nadzieję, że nie stracę czytelników
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko (Sosenki4)! Nie ukrywam, że wolę rozmawiać z innymi za pomocą zdjęć. Jestem także wzrokowcem. Zatem walcz z techniką, byśmy mogli zobaczyć wiosenne siedlisko. Powodzenia!

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

już się coś udało, ale proszę o chwilkę. Póki co archiwum będzie chyba. Widzę po datach, że wiosna w tym roku ok.5-6 tyg wcześniejsza- patrzę po krokusach
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”