Na starym po nowemu.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na starym po nowemu.

Post »

Te projekty z Garden Puzzle wprowadzają trochę bałaganu, bo cesarska korona nie ma szans zakwitnięcia razem z nasturcjami (chyba) i liatrą :D Lepiej się sprawdzą bordowe róże :wink:
Wspomniałaś o posianiu kosmosów-uważam, że Twój domek może na tym wiele zyskać :D Są odmiany o pełnych kwiatach, a wszystkie w dobrych warunkach mogą dorosnąć do 1,80 m.
Jeśli myślisz o kamieniu wokół studni, to nawet do drewnianego domku będą pasować kamienie polne, otoczaki. Taka obudowa wygląda dość rustykalnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś - projekciki powstały tylko dla zabawy, od razu o tym wspomniałam - pakiet mam jaki mam, więc bardzo ograniczona ilość roślin i tyle....
Na tym projekcie ze starym domem "nie ma koron cesarskich" ;:306 hihihihihi - spójrz, tam są bordowe róże (też to opisałam ) - ech....
Jak bardzo się cieszę, że wspomniałaś o tym samym - widzisz już teraz dlaczego tak bardzo się upieram przy tej czerwoności róż.....
Ale rzeczywiscie, mogło tak być, że liczyłabym na to nie znając kiedy jaka roślina kwitnie i do jakich rozmiarów dochodzi - i wtedy wielkie rozczarowanie - a tego chciałaś uniknąć sygnalizując mi o tym - super! ;:167

Opcja takiego połączenia roślin jak na projekcie jest możliwa :uszy - ale tylko np. po wizycie na targach w Essen, heh. Tam wszystkie roślinki z każdego sezonu muszą być przecież w pełnej swej okazałości / i właśnie w tym jednym momencie...
Dlatego napisałam "trochę wyobraźni i wszystko gra"....

Może się tak zdarzyć, że tych róż posadzę więcej niż pisałam - jesteś na tyle przekonująca, że z drobną pomocą może i mnie jakaś różyczka ładnie zakwitnie.... Dziękuję!!!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fakt, o studni nadal rozmyślam. Drewno pasuje tu najbardziej. Ale myśląc o kamieniach brałam pod uwagę głównie to, że stale się z tej wody korzysta i kamienie będą na pewno wytrzymalsze do takich zadań specjalnych. Wczoraj rozmawiałam jak właśnie te otoczaki zalać by całość fajnie się prezentowała. Ale pewnie zanim to nastąpi to pomaluję na wstępie jak mi Renia zaproponowała (aczkolwiek Jej studnia świetnie się prezentuje, jednakże jest dużo mniejsza od mojej i takie wykończenie bardzo tam pasuje). A góra chyba jednak z desek, których z odzysku tam jest mnóstwo... Przed studnią zdecydowałam się coś posadzić (planuję tawułę szarą lub krzaczek wierzby tricolor), by troszkę odgrodzić wzrokowo wjazd i studnię.
Też myślę, Ewo, że jak się ciekawie te kamienie zaleje, może być świetnie... Ale taka kosmetyka to dopiero jak się uporamy z wnętrzem domku.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pełnego onętka też jeszcze nie natrafiłam w swych wcześniejszych poczynaniach - zatem dzięki za kolejną informację. Porównując oba onętki (pełny tylko ze zdjęcia) - zdecydowanie zostaję przy Kosmosie.... ;:136
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krokusy są jeszcze malutkie, dopiero co wychodzą. Ale jest ich już mnogość - na razie to tylko fioletowe słupki, ale lada dzień się rozwiną i znowu będzie pięknie, .... będzie radośnie... ;:63

Zdjęcia z poniedziałku 17 marca br. Dzisiaj widok prawie bez zmian, więc nie dokonywałam dodatkowych fotek. Jeszcze nie są rozwinięte a już trudno postawić stopę pomiędzy nimi - tak ich sporo....

Obrazek

Obrazek

-- 19 mar 2014, o 19:07 --

A tu co ładnego wychodzi?

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ostatnie notowaanie castingu: co posadzić w miejscu "????" - rajska jabłoń, np. Ola
/ Uważam, że warta głębokiego przemyślenia....
magda1975
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2008, o 18:25

Post »

Kurcze ,jak ja zazdroszczę takich studni.Twoja też spowodowała u mnie kołatanie serca :;230 och.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję, Magdo, że jak odnowię wreszcie tę studnię, to serduszko Twe zakołacze pozytywnie; czego Tobie i sobię życzę :wit
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Czy to krokusy z tamtej łączki czy Twoje ogrodowe?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z tamtej łączki, tylko bardzo malusie jeszcze i nie rozwinięte, ale znowu będzie ich sporszo - czekają jak zwykle na czas świąteczny, jak co roku :D. Ważne, że już się pchają by cieszyć oczy...

-- 19 mar 2014, o 20:58 --

Ja u siebie krokusów nie widzę jak na razie, tylko przebiśniegi....
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

U mnie się w końcu coś bujnęło. Ale nawet nosków nie masz, nic?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic a nic z krokusów - może po prostu nie było..., albo jak piszesz - wyszły sobie z trawnika, nie wiem. Jak zasadzę to będe pilnować ;:65
Tulipanów też nie widać ani tyci tyci....
Dzisiaj zrobiłam fotkę bo coś wyjrzało, ale nie jestem pewna co to przy hortensji zaczyna wyglądać - stąd moje zapytanie "co to ładnego?".

-- 19 mar 2014, o 21:16 --

łączka, łączka

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najlepiej z rozpędu napisać, co się wydaje :D
Róże, szczególnie niektóre, mogą być radością dla oczu i nosa :D Nie zawsze są kapryśnicami wymagającymi dużo wysiłku, a z czasem bardzo zyskują na wyglądzie.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

....ja do Ciebie śladami studni ;:65 ;:65 a to dlatego, że u mnie też będzie stała na podwórzu......na ten czas jest poza zasięgiem wzroku, tak ją zastaliśmy.....przykryta kręgiem równo z ziemią........w przyszłym tygodniu ruszają prace przy niej, będzie umorowana z cegieł z odzysku, będzie miała dach pokryty dachówką karpiówką też z odzysku i chce bardzo kolbę....łańcuch i wiaderko do czerpania wody......

ale Tobie ta łąka krokusowa to się trafiła...jak kurze ziarnko :;230 :;230
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, umówmy się, że będę postępowała z różami jak mi podpowiesz. Będę się rozglądać by kupić te proponowane. Na razie na działce są dwie ciemno czerwone, ale nie wiem jaka to odmiana. Jak zakwitną po zdjęciach na pewno rozpoznasz.... i zadecydujemy czy zostawiamy tak jak jest, czy je odmładzamy.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”