Moja rabatka2- perdii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja rabatka2- perdii

Post »

zasiewy imponujące i fajnie ,że ci tak dobrze rosną :D ze zwierzętami już tak jest ,że to takie oczka w głowie :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Gosiu ;:196 ale nasiałaś ;:oj
Fajny inspektorek od zasiewów. Do pomiziania. :lol:
Ja jeszcze czekam z wysianiem reszty nasion, bo mam takie, które wysieję dopiero w kwietniu.
Dobrze , że ta wietrzna pogoda już w odwrocie. ;:215
:wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Ewo ja też wszystkich nie wysiałam bo jeszcze nie ich czas. Dynduś -inspektor to ulubieniec mojego M i mojej dwuletniej wnuczki. Zresztą Dynduś też bardzo lubi wnuczkę.Pozwala jej na prawie wszystko , chodzi za nią i widać, że lubi jej towarzystwo nawet kosztem "bolących" pieszczot.
Aniu gdzie się podziewałaś?"poszukiwaliśmy" Ciebie w pogaduchach.Cieszę się że już jesteś ;:196
Janeczko kotek -Dynduś "czaruje: oczami. na szczęście jeszcze w tym sezonie nie wlazł na wysiewy i Białciu (mój drugi kot ) też jest grzeczna. W tamtym roku pomieszały mi trochę wysiewów.Jednak gniewać się na nich nie potrafię.
Gosiu są w tych zasiewach i pomidorki dla Ciebie, a jak będziesz chciała to i kilka odmian papryczki się znajdzie :D
Krysieńko że pogoda się zmieniła i przestało wiać większość z nas się cieszy ;:138 Ja też mam jeszcze nasionka które będę wysiewać w kwietniu część na rozsady, a część do gruntu.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Inspektor wygląda na kompetentnego :D Któryś z moich wszedł nóżkami w siewki begonii stale kwitnącej. Tak jak Ty-nie potrafię się na koty gniewać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś jak na te sierściuchy się gniewać. Są takie miłe, puszyste i tak słodko mruczą :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Gosiu, inspektor D ze wzrokiem Szerloka Holmesa tropi siewki w doniczkach, niestety moje nie są takie grzeczne, doniczki z zasiewami muszę chronić, póki małe to w akwarium i szklarence, później wszystko ląduje w pokoju córy, bo on jest zawsze zamknięty ze względu na jej alergię, więc i roślinki są tam bezpieczne.
Dzisiaj u nas piękny ciepłu początek dnia i jeśli się pogoda nie zmieni to do ogrodu mykam, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Cały czas twierdzę, że w przypadku (nawet psotnego) kota i tak się opłaci skórka za wyprawkę :D
Wiatr od rana. Oby od jutra pogoda pozwoliła wyjść do ogrodu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu ściskam Cię ciepło i zyczę miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hi.. hi... Inspektor D!! :;230 :;230

Ale wzrok ma naprawdę jak słynnego detektywa!! ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gosiu wzrok kwiatka-inspektora wnikliwy! Siewki dorodne, a najbardziej podobają mi się papryki, bo moje kiepsko wschodziły, może pod moją nieobecność wzeszły bo na niektóre czasem lepiej nie patrzeć ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
chorowałam,ot co.
Ale już lepiej i jestem i zaglądam :D
Miłego dzioneczka ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu przy takim nadzorze, to roślinki muszą pięknie kiełkować i rosnąć 8-) :lol: Śliczny kociaczek....
Sporo wysiewów zrobiłaś.... u mnie tylko pomidorki i papryczka, na kwiatuszki nie mam miejsca....niestety.....
Sałatkę mam już wysadzoną w szklarni, kupuję gotową rozsadzę u ogrodnika :D
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agusiu mi tak bardzo smakuje sałata ozima od Ani - kozuli że wysiałam ją dzięki uprzejmości koleżanki z forum. Miałam ją w ubiegłym roku, ale nie doczekałam się nasion dopiero tej zimy doczytałam się jak trzeba pielęgnować sałatę aby mieć nasiona u Ani-kozuli.Oczywiście już większość zapomniałam, ale znajdę tę informację i zapiszę w mojej podręcznej-zewnętrznej pamięci. Dodatkowo zakupiłam nasiona sałaty w Hamburgu, których jeszcze nie widziałam i też ją posiałam.U mnie problemem jest odległość do działki :( Posiać w szklarni mogę,ale nawadnianie jest jeszcze nie włączone bo z zimą nigdy nic nie wiadomo, a szkoda by było programatorów.
Aniu przeczytała u Ciebie ze byłaś chora.Dobrze że już jesteś z nami ;:196
Marysiu masz rację czasami nadmiar opieki jest bardziej szkodliwy niż brak opieki Ponawiam zaproszenie do Olsztyna. Mieszkam blisko lasu, a i do centrum na starówkę mam blisko :D
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Gosiu , Twoje zasiewy dorodnie powschodziły. Ja na swoje nie narzekam. Nie mam pojęcia, czy to zasługa tego rocznej ziemi na siania ( lepiej odkażona?) . Nie mam strat, nic nie pleśnieje. Wyczytałam u Ciebie terminy do siania kwiatów, to dziś i jutro. Ciesze się , bo zaplanowałam to właśnie na dzisiejszy dzień,miałam nosa lub wyczucie czasu? :tan Pozdrawiam
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Mirko w moim ogrodzie. Wiesz że faktycznie ziemia w tym roku nie pleśnieje. Dopiero zwróciłam na to uwagę jak napisałaś.Zawsze pomimo wietrzenia musiałam pryskać, a w tym roku zero pryskania.Dzisiaj wysyłając nasionka zakupiłam na poczcie "przepis na ogród" bardzo fajnie jest opisana uprawa pomidorów. Jest też kalendarz księżycowy na kwiecień dla nas ;:138
jutro na 99% jadę w końcu na wioseczkę :tan :tan i już całe popołudnie myślę od czego mam zacząć i co w pierwszej kolejności mam robić. Wiem że w końcu dam radę bo tak jest co roku, ale niestety jestem z tych co szukają zmartwień :;230
Jak myślicie czy sadzić cebulki lilii bo już w domku kiełki wypuściły?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”