Prawie Wiosna w Familokowym
- Olusia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Prawie Wiosna w Familokowym
Czosnek niedźwiedzi to inaczej psi ząb? - Annes , absolutnie NIE !!!
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu jajuszko piękne jak te poprzednie czekam na kolejne 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-wawrzynek cenny też z uwagi na na dawczynię zapowiada się przepięknie.Warto było czekać.Czy pod butlą w ogródku masz patyki różane?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ok,tylko zapytałamOlusia pisze:Czosnek niedźwiedzi to inaczej psi ząb? - Annes , absolutnie NIE !!!

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU obie te rośliny mają podobne liście lecz to nie to samo . Te liście z fotki to jednak nie czosnek tylko kwiat Psiząb
staram się jak mogę ,żeby moje wyroby cieszyły nie tylko moje oczy, ale także obdarowanych
EWCIU no mam tych butli w ogródku dość trochę
Masz rację tam są różane patyczki ,które wsadzałam jesienią .Wszystkie mają sie dobrze ,ale na razie niech tak pozostaną .Może jestem nadopiekuńcza w stosunku do nich ,ale niech się porządnie ukorzenia .
MARYSIU jajca wciąż w tworzeniu .Teraz próbuję Decu tylko nie mam farby ,którą robi się kontury czy nabłyszcza .Pierwsze z rodzaju Decoupage trochę nieudolne

OLU dzięki za wytłumaczenie .Dzisiaj sprawdzałam listki Psizęba i tego z fotki .Są to takie same liście w dotyku i fakturze czyli to Psiząb

EWCIU no mam tych butli w ogródku dość trochę

MARYSIU jajca wciąż w tworzeniu .Teraz próbuję Decu tylko nie mam farby ,którą robi się kontury czy nabłyszcza .Pierwsze z rodzaju Decoupage trochę nieudolne

OLU dzięki za wytłumaczenie .Dzisiaj sprawdzałam listki Psizęba i tego z fotki .Są to takie same liście w dotyku i fakturze czyli to Psiząb

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu - Twoja sasanka wyprzedza moją 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Jadziu "turlam" się po Twoich wątkach już dłuższy czas. Zaczęło się od podziwiania przede wszystkim róż
i frywolitek
Piękne i cenne, bez względu na stan pochodzenia, okazy zawsze sprawiają mym oczom radość a niciane robótki to jak na razie i pewnie długo coś dla mnie nie do ogarnięcia i niedoścignionego.
Jajca w takich "koszulkach" są prześliczne w swej delikatności
a ostatnie jajco nie uważam za nieudolne i to w żadnym wypadku. Sama zaczęłam niedawno więc wiem jak wiele stresu kosztują.
Mi się podobają wszelkiej maści jajca ktokolwiek i jakkolwiek by je robił, od abstrakcji po tradycyjne. To zawsze jest indywidualne podejście artysty amatora a z gustami się nie dyskutuje tylko podziwia.
Mam nadzieję, że nie poprzestaniesz na tym jednym jajeczku
i nie oceniaj się aż tak źle, bo przecież tak wiele rzeczy można ozdobić 

Piękne i cenne, bez względu na stan pochodzenia, okazy zawsze sprawiają mym oczom radość a niciane robótki to jak na razie i pewnie długo coś dla mnie nie do ogarnięcia i niedoścignionego.
Jajca w takich "koszulkach" są prześliczne w swej delikatności

Mi się podobają wszelkiej maści jajca ktokolwiek i jakkolwiek by je robił, od abstrakcji po tradycyjne. To zawsze jest indywidualne podejście artysty amatora a z gustami się nie dyskutuje tylko podziwia.
Mam nadzieję, że nie poprzestaniesz na tym jednym jajeczku

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02

Na razie skupiłam się na ogrodzie.
Ale już miałam pierwszą jajecznicę z pokrzywami - pychota.......

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Grażynko czy Ty pokrzywę w szklarni hodujesz ?
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu miło pooglądałam sobie wychodzące roślinki, ta różyca z nowymi pędami, cebulowe i inne wyglądają świetnie
Jak pogoda się poprawi to ja swoje pooglądam jutro bo od dwóch dni brak czasu na ogród mocno mi doskwiera
Ale jaja
świetnie Ci wychodzą

Jak pogoda się poprawi to ja swoje pooglądam jutro bo od dwóch dni brak czasu na ogród mocno mi doskwiera

Ale jaja

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu jesteś wszechstronnie uzdolniona , jajka śliczne , a to pierwsze to z czego jest zrobione ,
to z tymi wzorkami

to z tymi wzorkami

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Nareszcie skończyłam dół do koszyczka 25 cm oczywiście frywolitką .Teraz kombinować jakim wzorem zrobić boki ,żeby znów nie wyszła mi z tego serwetka
BOŻENKO to wielkie jajo jest styropianowe pomalowane na lilowo .Kropki robiłam z takiego miszmaszu [skład wyczytałam w necie na jakimś blogu z robótkami .szkl. mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 łyżeczka soli .Dolać wody tak aby powstała masa gęściejsza od naleśnikowej .Druga stroną pędzelka albo wykałaczką można robić jakieś wzory .Potem trzeba to pozostawić do wyschnięcia .Ja dałam na kaloryfer .Jak jedna strona wyschła potem dekorowałam drugą stronę .Ta mikstura zwie sie puchnącą farbą
Można ja też zabarwiać na różne kolory . Trochę pęka po wysuszeniu ,a może dałam za dużo mąki, a za mało wody .Coś innego
MAJKA szukam inspiracji do tych jajec nie tylko na FO ,żeby nie było monotonii .Masz roboty huk,a ręce tylko 2 .i na takie pierdołki jak ja robię, to czasu na pewno nie masz
GRAŻYNKO u mnie już od jakiegoś czasu pachnie świętami
Nigdy jeszcze nie jadłam pokrzywy, chociaż herbatkę z niej pijam byle nie za dużo . Widziałam ją pokazała się już za siatką
ILONKO witaj w moich skromnych progach
.Kiedyś też tak myślałam ,że nie podołam tym pięknym robótkom frywolitkowym .To była miłość od pierwszego wejrzenia i chociaż to długo trwało zanim porządnie sie naumiałam
je robić jednak warto było .Na pewno nie poprzestanę tylko na tym jednym jajku .Mam już w myślach prace z doniczkami ,ale chyba dopiero po świętach dam sie do roboty, ale kto wie co będzie jak kupię farby
ANDRZEJU jakoś nie wierzę ,że moja sasanka na czele peletonu

BOŻENKO to wielkie jajo jest styropianowe pomalowane na lilowo .Kropki robiłam z takiego miszmaszu [skład wyczytałam w necie na jakimś blogu z robótkami .szkl. mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 łyżeczka soli .Dolać wody tak aby powstała masa gęściejsza od naleśnikowej .Druga stroną pędzelka albo wykałaczką można robić jakieś wzory .Potem trzeba to pozostawić do wyschnięcia .Ja dałam na kaloryfer .Jak jedna strona wyschła potem dekorowałam drugą stronę .Ta mikstura zwie sie puchnącą farbą

MAJKA szukam inspiracji do tych jajec nie tylko na FO ,żeby nie było monotonii .Masz roboty huk,a ręce tylko 2 .i na takie pierdołki jak ja robię, to czasu na pewno nie masz
GRAŻYNKO u mnie już od jakiegoś czasu pachnie świętami

ILONKO witaj w moich skromnych progach

ANDRZEJU jakoś nie wierzę ,że moja sasanka na czele peletonu

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Jadziu nie wiem czy spróbuję , ale dzięki za podpowiedź
róże na dzień dobry piękne
miłego dnia

róże na dzień dobry piękne

miłego dnia

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu śliczne jajeczka robisz, fajne zajęcie na zimny , deszczowy czas, kiedy w ogródku nie można nic robić.....
Widząc Twoje sasanki, wciąż zaglądam do swoich..... u mnie dopiero zaczyna przebłyskiwać sreberko pomiędzy suchymi gałązkami
a u Ciebie lada dzień zakwitną 
Widząc Twoje sasanki, wciąż zaglądam do swoich..... u mnie dopiero zaczyna przebłyskiwać sreberko pomiędzy suchymi gałązkami

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Jadziu-malujesz na wydmuszkach czy na jajkach ugotowanych na twardo?W kulturze ludowej nabłyszczano jajka skórką od słoniny,wiesz taką na której jeszcze troszkę tłuszczyku zostało.