Bardzo zaintrygowała mnie roślinka wyhodowana z kłącza imbiru, ona ma być ozdobna, czy te liście też mają jakieś właściwości? Bukszpany sama rozmnożyłaś?

PEPSI pisze:Marysiu, jaki porządek![]()
Pięknie. Mnóstwo pracy, ale i efekt jaki. Widzę, że parapety nasze wyglądają podobnie. Mój M zrobił mi nawet taką przenośną półeczkę na moje szklarenki. A ich przybywa, przybywa. I też sobie obiecywałam, że posieję wyłącznie pomidorki i paprykę , a tu proszę...co zrobić, taki nasz los ogrodniczy
![]()
Bardzo zaintrygowała mnie roślinka wyhodowana z kłącza imbiru, ona ma być ozdobna, czy te liście też mają jakieś właściwości? Bukszpany sama rozmnożyłaś?
Sabinkonifredil pisze:Ciekawi mnie bardzo imbirowy eksperyment..coś czuję, że sama spróbuję u siebie posadzić. Ciekawe ile trzeba czekać na rozrośniecie kłącza
Dziękuję Alualicjad31 pisze:Jakie piękne hibiskusydziękuje za życzenia .Tobie też Marysiu życzę
Małgosiu brat obcinał swojego Bukszpana , wzięłam od niego gałązki powtykałam w ziemię podlewałam i to wszystko , oczywiście nie wszystkie się ukorzeniły ale większość była ok.PEPSI pisze:Marysiu, mój hibiskus zmarniał, liście mu odpadły , miał jakiegoś wełnowca. I poległ.
Marysiu, jak dokładnie ukorzeniałaś te patyczki bukszpanowe??
Paulinko bardzo się cieszę że lepiej się czujeszPaulii pisze:Witaj MarysiuPięknie imbir Ci rośnie
I jak pięknie parapety zastawione![]()
I dobrze chyba widzę ze wysiałaś i pięknie Ci wykiełkowały moje ulubione małe słoneczka Gazanie![]()
Przepiękny HibiskusekJuż lepiej się czuję