Moja działka na Kaszubach

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka na Kaszubach

Post »

Mam rozumieć, że jak się zarzekałaś o zakupach miałaś skrzyżowane palce :;230
Ta 3 roślinka rozrośnie się chyba w miarę, sosenkę jak nie chcesz by szybko jej przybywało ułamuj częściowo młode przyrosty .
Widzę , że realizacja górki już coraz bliżej ;:65
Małgoś
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No widzę dobre zakupy Karinko. Zdrowe różaneczniki kupiłaś. pamiętaj o półcieniu dla nich. ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bożenko skąd ja to znam, ciekawe hmhmmm-od siebie? Ja też tak mam weszłam po agrowłóknine a wyszłam z agrowłókniną,konewką(jakbym już jednej nie miała :;230 ) bo większa i naręczem różnorakich cebul i kłączy ;:124
Małgosiu palce miałam skrzyżowane w obydwóch ręcach ;:306 żeby nie było.
Przemku a jak posadzę w miejscu gdzie do południa mam cień a po południu patelnię to im nie zaszkodzę?
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Cześć Karino,

Jestem na Twoim wątku ;:138 ;:138 no i już na dłużej tu pozostane :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Nooo, fajne zakupki, też mam ochotę na jakiś wypad do marketów, może przez weekend mi się uda ;:oj ;:65
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22

Post »

Karinko , fajne zakupy, co to ta kula pierwsza ? bom zielona ;:131 pytam , bo baaardzo fajna ;:215

Rododendrony, jaki kolor będą miały jak zakwitną ? Białe jak na etykiecie ? Widać, że zdrowe okazy ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

"Nie kupie, nie kupię"..nie takie hasła się już słyszało ;:306 Z twoich zakupów mój numer jeden to hiacynty ;:167 canny są mega wdzięczne, kwitną do samych przymrozków i rozrastają się w błyskawicznym tempie ;:108 a irysy cebulowe mnie nie lubią, co roku sadzę dwie-trzy takie paczuszki i po zimie wychodzi i tyle co kot napłakał... w tym roku mimmo, że kusiły to nie kupiłam :roll: o iglaczkach się nie wypowiem, bo zwyczajnie się nie zanam. ładnie wyglądają w doniczce, ale jak miałabym im szukać u siebie miejsca to normalnie nie potrafię.. ;:218
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Aguniu siedź jak długo tylko zechcesz ;:196.
Aniu jak pojedziesz nie bierz za dużo kasy,bo tam można oczopląsu dostać ;:306.
Dominiczkoto na pierwszym zdjęciu to tuja szmaragd na pniu( na taką mnie było jeszcze stać :;230 ), kochana mi się marzyła sosna górska na pniu ale cenaaaaaa ;:202
Sabinko a canny się na zimę nie wykopuje? Pierwszy raz mam a tu wszędzie pisze gdzie okiem sięgnąć że nie wytrzymuje naszych zim?(albo już niedowidzę ;:141 ). Też uwielbiam hiacynty ;:167, mam do nich jakiś sentyment bo moja nieżyjąca babcia miała je w swoim ogrodzie i tak jakoś mi się z nią kojarzą ;:173
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Jak mówisz w miejscu gdzie miały by rosnąć różaneczniki do południa jest cień a potem patelnia to trochę nie za bardzo bo mogły by zostać poparzone . Z drugiej strony powiem ci na moim przykładzie ,że kiedyś nasadziłem małego różanecznika na gliniastej ziemi i też na patelni i rośnie do dziś dobrze. Więc myślę jak nie masz wyjścia i innego miejsca cienistego dla nich i są to małe rośliny możesz zaryzykować i posadzić w tym miejscu co sprawi ,że stopniowo młode rośliny się zahartują. Mój rośnie w gliniastej może dlatego nie padł gdyż w tym podłożu woda mniej paruje.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Przemku no właśnie problem polega na tym ,że mądra Karina ;:124 kupując rododendrona nie pomyślała ,że one nie lubią patelni. A gdybym dała im cienia siejąc Nasturcję na płot? Płot mam wysoki na 2 metry ;:108
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51

Post »

Canny koniecznie po pierwszym przymrozku (jak mróz zmrozi liście na nich) musisz wykopać. Niestety troszkę jest roboty ale one pięknie się odwdzięczają kwitnąc całe lato aż do przymrozków.
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p

Post »

Aga a jak je przechowywać zimą?
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Witam Karinko.Przyszłam do Twojego ogrodu, który właśnie powstaje.Bardzo zazdroszczę Ci tej przestrzeni niczym niezmąconej. Skalniak będzie super.Najlepiej w necie popatrz na zdjęcia z ogrodów, coś na pewno wpadnie ci w oko. Pomyśl czy chcesz tam maleństwa czy ma być bardziej różnorodnie.Pisał już ktoś wcześniej, że pomysły rodzą się na pniu, warto jednak mieć troszkę poukładane.Jak zacieniować część skalniaka żeby dać miejsce roślinkom niekoniecznie słonecznym, gdzie będzie kwaśno, a gdzie zasadowo? Takie tam podstawy.Poradzisz sobie jak każdy kto kocha zielone, a jak się nie uda od razu, to przyjdzie czas na powtórkę :).
Masz piękne miejsce na ziemi, a darcie darni masz już za sobą - będzie tylko lepiej.
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Witaj piwonie piękne masz ,moje ulubione, ja tylko 2 krzaczki mam może zakwitną mi już w tym roku :wit
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Karinko super zakupy ;:173 i mnie się marzy jakiś różanecznik w tym roku :uszy
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”