Witajcie
Małgoś, dekiel urywa, masz rację. Ja też nie znoszę silnych wiatrów. Mam wrażenie, że w ogrodzie wszystko fruwa, a rośliny mają traumę. Zawsze rano budzę się zmęczona, bo nie mogę w nocy spokojnie spać przy tych świstach?. Dzisiaj już było lepiej, miejmy nadzieję, że wichury mamy za sobą
Krysiu, obejrzałam wszystkie odcinki kilka razy ;-) Nagrywam i oglądam znowu

Czerpię garściami - porady, kompozycje i proste, ale jakże cenne ogrodowe mądrości
April, zaglądaj kiedy masz czas kochana, zawsze miło mi Cię gościć
Piotrze, dzisiejszy dzień wolałabym szybko zapomnieć bo do udanych nie należał, ale ?jutro będzie lepiej. Musi
Kasiu, jak słonko przygrzeje, to ogród na pewno szybciej się zazieleni! U mnie mnóstwo sasanek już zaczyna kwitnienie i 5 tulipanków! Niestety wracam za późno na fotki w ogrodzie, ale w weekend nadrobię
Lulka, w czwartek ma być u nas 17, a w piątek 22! Co z tego, jak w weekend już tylko 13 i deszcz?może jeszcze coś się zmieni. Jak nie, to w piątek biorę urlop, trudno
Ilonko, duży trawnik - duży problem

A tak serio, to przeprowadzam drobne korekty raczej, a trawnika ubędzie tylko trochę. Poza tym nie sadzę żadnych nowych róż, więc jestem twarda
Justynko, ogród to niekończąca się historia?i to chyba jest najpiękniejsze, prawda? Zawsze jest co poprawiać
Pauli, każdy z nas
orze jak może 
Ja skubię trawnik?.
Edytko, miło mi, że zdjęcia poprawiły Ci nastrój. Zapraszana wiosenne terapie 24h i 7 dni w tygodniu
Aga, filiżanka z bratkami?raaaz! Proszę bardzo

Mam nadzieję, że wiosenka i u Ciebie nadrobi zaległości
Grażynko, specjalnie dla Ciebie cyknęłam fotki lobelii
Mam ok. 30 sadzonek i te ładniejsze wyglądają tak, ale są też słabsze egzemplarze. Siałam na różnych krążkach i widać różnicę.
Robione przed chwilą, więc jakość byle jaka?
Heliotrop bardzo ładnie rośnie, choć bywa kapryśny:
Gosiu, sąsiedzi kupili działkę z gotowym domem, wprowadzili się pod koniec jesieni. Teraz zakładają trawnik i nawadnianie. Chcą zrobić reprezentacyjny przedogródek, ale w głównym ogrodzie szaleją ich psy, więc na razie nie planują rabat. Ale może do paru drzew ich przekonam?..
Przy okazji fotografowania lobelii cyknęłam jeszcze kilka zdjęć moich parapetowców.
Tutaj są sadzonki pelargonii pobrane we wrześniu z odmiany
Appleblossom Rosebud:
Appleblossom Rosebud
Poniżej szczepki heliotropu pobrane w tym samym czasie..
A tutaj nasza radość i duma - kumkwat kupiony 2 lata temu jako maleńki krzaczek jest teraz okazałym drzewkiem i ma ponad 70 owoców!
Miłego wieczoru