Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko to biała niespodzianka cię spotkała :D
u nas co prawda nie padał śnieg tylko deszcz , ale strasznie wieje .
Deszcz się przyda bo rzeczywiście było sucho :D
Też postanowiłam , że na jesieni dokupię więcej krokusów i takich wczesno kwitnących roślinek :D
bo to tak na początek sezonu miód dla duszy :D
pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śnieg?? ;:oj u mnie 12 stopni na plusie,ale pochmurno,jeszcze wietrznie i wilgotno po wczorajszej niedzieli w deszczu
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A u mnie teraz wieje cieplutki ale bardzo mocny wiaterek
widzę że chętnych na jesienne nasadzenia cebulowych z biedronki przybywa ;:333
te iryski Katherine bardzo szybko są wykupowane musisz pilnować
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Agnieszko u mnie i wczoraj i w niedzielę rano były takie białe widoki, na szczęście ten śnieg szybciutko się rozpuszczał i nie ma po nim śladu. Wczoraj też okropnie wiało, a dziś się już uspokoiło i choć jeszcze deszczyk pokrapuje to na dworze nie jest bardzo zimno, ale mokro i w ogródku nic się nie da robić, czekam więc cierpliwie na ocieplenie. Iryski musisz koniecznie posadzić są takie śliczne i u mnie nawet po tym deszczu i wietrze nie wyglądają jeszcze źle.
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Dzień dobry,Aguś!Jak to dobrze,że wiatr ucichł.U mnie wczoraj fruwały dachówki.Na szczęście roślinki jeszcze na tyle małe,że wiatr im niestraszny.Wracając do pysznogłówek...jeśli nie masz czerwonej i mączniak ci nie straszny to może wymiana?Wczoraj byłam we Włodawie.W biedr czaiłam się przez chwilę przed regałem z bylinami,ale nic nie kupiłam.Opakowane w plastikowe pudełka,przez które widać tylko torf.Trochę się bałam,że nic nie wyrośnie.Mam z b tylko tulipany papuzie.Wyszły z ziemi wszystkie.Czekam,aż zakwitną.Pozdrawiam cię cieplutko i.......czekamy na słońce ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu ja już nie mogę doczekać się takiego ciepełka, żeby móc grzebać w ogródku.... sporo już zrobiłam, ale jeszcze mnóstwo pracy mnie czeka.... Z roślinek które wymieniłaś wszystkie jeszcze u mnie śpią...

Bożenko witaj ;:196
U mnie wreszcie wietrzysko się uspokoiło.... nocą aż spać nie można było, tak dudniła blacha na dachu :roll:
Ogródek jest solidnie podlany..... gdy przygrzeje słoneczko to wszystko wspaniale ruszy :D
Widzę, że i u Ciebie plany jesiennego sadzenia..... tak, ze u schyłku lata wspólnie działamy :D
Buziaki ;:196

Dorotko na szczęście po śniegu szybko nie było śladu.... padał rzęsisty deszcz, który stopił wszystko co białe :D
Mam nadzieję, ze i u mnie szybko zrobi się ciepło..... w sumie dziś nie jest już tak bardzo zimno.... ale jest szaro i ponuro.... tęskno do słoneczka....

Uleńko u mnie na szczęście wiatr się uspokoił, ale nocą trudno było spać tak wiało.....
Dziś już spokojnie.... dzień mżysty i szary, ale nie jest już zbyt zimno ..... taki zwiastun poprawy pogody :D
Na iryski będę polować, bo naprawdę bardzo mi się podobają :D

Iwonko
wydaje się, że pogoda pomalutku się poprawia.... jest już cieplej i na szczęście nie wieje tak jak jeszcze nocą....
Iryski będę sadziła na pewno, oby tylko udało mi się je kupić..... naprawdę mnie oczarowały....są prześliczne :D

Aguś wiatr naprawdę był okropny.... na szczęście już ucichł.... nocą tak wiało, że spać nie można było , tak blacha na dachu dudniła...
Co do pysznogłówki, to w zeszłym roku posadziłam 2 odmiany bordowej, mam nadzieję, ze przyjęła się i lada chwila ruszy..... na razie jeszcze jej nie widać.....
Co ciekawego było z bylin w biedronie??? Ja nie mam już miejsca, żeby cokolwiek posadzić..... i to naprawdę wielki ból :;230
Tulipanki papuzie to chyba te czerwone Rococo??? Są piękne, ja mam je z netu i bardzo lubię..... mają już kilka lat i nie wiem czy już nie wyrodziły sie i czy w tym roku jeszcze zakwitną.... te nowe odmiany są dużo słabsze....
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Aga, u nas tez wiatr sie już uspokoił, jest ciepło i nawet przez chwilę było bezchmurne, błekitne niebo. Niestety chmury znów nadciągnęły, mam tylko nadzieję, że nie zacnie padać, bo mam plany ogrodowe :wink:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

U mnie bratki i stokrotki, bluszcze stoją w wielopakach i czekają na sadzenie. Widzę, że u Ciebie podobnie.
U Nas postraszyło śniegiem w sobotę a teraz całkiem ciepło o słoneczko zaczyna się przebijać, idzie poprawa ;:333
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Agusia u Ciebie jak już coś spod ziemi wylazlo, to do listopada albo i dalej gwarantowane kolorowe widoki. Chyba przed nasadzeniami poza projektem popytam co nieco o byliny aby kwitly naprzemiennie:-).
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Agnisiu oba Twoje wątki mi się całkowicie pomieszały i już sama nie wiem w którym piszę albo w którym napisałam ;:219
Zamiast tu to w pogaduchach pisałam:
Agnisiu jak żyjecie w ten wietrzny czas :? śnieg dał się mocno we znaki ogrodowi :? ;:168
a tu widać że śnieg był, czytam że już go nie ma, to i dobrze bo przecież wiosna ma być ;:333
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Zawitałam w Twoim ogrodzie :wit Wszystkie rośliny domowe i ogrodowe masz śliczne,ale lilie ;:202 wystawowe egzemplarze
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

AGNIESZKO,obejrzałem Twoją wiosnę na poprzedniej stronie :!:
Brrrrrrr...
Ale 2 dni ciepła i będzie ładnie i u Ciebie :!:
Pozdrawiam,
SŁA
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To juz ostatnie takie podrygi. Od czwartku mamy prawdziwą wiosnę. Ale sie wszystko ruszy ;:173
Wcale się nie dziwie, że masz dosyć wykopywania kamieni i układania ich od nowa. Też bym sie wkurzyła.
A, że ja ciągle poszerzam rabaty, więc pozostaje mi regularne wycinanie obrzeży. :D
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu myślę, że i my na naszym zimnym wschodzie doczekamy się na prawdziwą wiosnę .
Na fajny pomysł wpadłaś z nowymi brzegami rabat, o wiele mniej pracy będziesz miała, gdy trawa nie będzie wrastała pomiędzy kamienie. :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ale biało u Ciebie ;:oj U nas tylko wiatr hulał strasznie i deszcz padał ,dzisiaj już czuć ciepełko ;:138 ;:138 Podobno od czwartku już ciepło ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”