W sobotę na rol szansie kupiłem kilka roślinek m.in właśnie tą. I nie wiem jak z nią postępować.pomoże mi ktoś z Państwa .Aha Wydaje mi się to jakiś hibiskus ale,na forum nie znalazłem podobnej rośliny.
Kwiaty ma czerwone wielkie, ale kwitną krótko,mam ją od soboty a już zakwitły i przekwitły dwa kwiaty, czy ona jest jednoroczna, czy przemarza w zime, czy można ją przycinać .wszystkie informację będą cenne jak złoto , gdyż jest bardzo ładna i nie była wcale taka tania.
jeszcze zdjęcia:

bo zakupiłam takie cudo NEWBISCUS MAUVELOUS, ja pierwszy raz coś takiego widzę, robi ogromne wrażenie.
 bo zakupiłam takie cudo NEWBISCUS MAUVELOUS, ja pierwszy raz coś takiego widzę, robi ogromne wrażenie.   Pewnie wielu z was widziało już tą rosline, ale Ci którzy nie widzieli, pare fotek, zdjęcia niestety nie odzwierciedlaja tego  jak wygląda naprawdę.
 Pewnie wielu z was widziało już tą rosline, ale Ci którzy nie widzieli, pare fotek, zdjęcia niestety nie odzwierciedlaja tego  jak wygląda naprawdę. 

) - jeżeli nawet takiej początkującej niby-ogrodniczce udało się wyhodować, to bardziej doświadczeni na pewno nie będą mieli z tym problemu. Urosły ładnie, mają po kilka pędów ( mam nadzieję, że w przyszłym roku rozrosną się bardziej  ) i sporo pąków kwiatowych - ale jeszcze nie kwitną. Zaglądam codziennie z nadzieją, że zdążą przed zimą
 ) - jeżeli nawet takiej początkującej niby-ogrodniczce udało się wyhodować, to bardziej doświadczeni na pewno nie będą mieli z tym problemu. Urosły ładnie, mają po kilka pędów ( mam nadzieję, że w przyszłym roku rozrosną się bardziej  ) i sporo pąków kwiatowych - ale jeszcze nie kwitną. Zaglądam codziennie z nadzieją, że zdążą przed zimą   Nie wiem tylko, jak będzie z przezimowaniem w gruncie na mojej Syberii - swoją pierwszą zimę spędziły w doniczkach w piwnicy.
 Nie wiem tylko, jak będzie z przezimowaniem w gruncie na mojej Syberii - swoją pierwszą zimę spędziły w doniczkach w piwnicy.