Kwitnie i nie może zakwitnąćkolo182 pisze:Witaj Klaudiowpadam z rewizytą, ciekawie u Ciebie
hipperastrum biedronkowe widzę już prawie będzie rozkwitać
![]()
super
Szybko rosły, to powoli się pokazująNiunia1981 pisze:No ile można czekać na kwiatkaale nas trzyma w niepewności
Witajdominika_sz pisze:przyszłam z rewizytą. Pięknie u Ciebie, dużo zadbanych roślinek. I ja czekam na zdjęcia rozkwitniętych hippeastrum
.
Odcięłam 3 listki, bo gdzieś tutaj czytałam, że warto je przerzedzić jak są zbyt bujne...justus27 pisze:Skubnęłaś listki fiołkom, żeby miały światło? Pierwszy raz słyszę o takim sposobie na przyspieszenie kwitnienia...Ale nie skorzystam z tego sposobu.
A listki, mam nadzieję, że w wodzie a nie... w koszu.
Hippeastrum, jeśli będzie słońce - jutro rozwinie pierwszy kwiat
U mnie dziś pochmurno i sztorm i nadal nie zakwitłTeresa9 pisze:WitamNie lubię nazwy"hipeastrum". Ja swoje nazywam "amarylisy", choć wiem, że to niepoprawna nazwa
Uprawiam je od wielu lat, mimo że wymagają wielu zabiegów. Ale za to w każdym roku pojawia się taki dreszczyk - zakwitną
czy nie zakwitną
Też wole tą nazwecrazydaisy pisze:Jako dziecko tez znalam nazwe "amarylis" i ona mi sie zdecydowanie bardziej podoba. Jest taka... czarodziejska.
Mocno intensywny kolorek ma to faktNiunia1981 pisze:Brawoale czerwony, aż bije po oczach
Ja czekam jeszcze na dwa różneBarbara25 pisze:Cudowny, ja ciągle czekam aż mój rozkwitnie