Mój zielony świat cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój zielony świat cz.2

Post »

Po dawce takich fotek od razu czuję sie lepiej... szczególnie w taki dzień jak dzisiaj, bardzo wietrzny u mnie!
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Aniu :wit im więcej kolorowych zdjeć z roślinkami tym bardziej weseli się dusza. Bo pogoda za oknem nie napaja do radości chociaż czasami słoneczka zaświeci by za chwilę ustapić miejsca chmurom i deszczowi. No nic trzeba być dobrej myśli bo wkońcu w piatek pierwszy dzień wiosny :)
Piękna stokrotka. ;:108
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu. Piękne wspomnienia pokazałaś. Też od razu mi się lepiej na duszy zrobiło.:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś zimą często przeglądałam zdjęcia z letnimi wspomnieniami, nawet teraz to robię by poprawić sobie humor. ;:108 Słońce i kwiaty dla nas ogrodniczek to najwspanialszy duet na świecie. :D

Madziu na moim wichrowym wzgórzu wiosna jest zawsze opóźniona ale tak jak piszesz już nie długo i będziemy cieszyć z zieleni i kolorów w naszych ogrodach :heja

Aluniu w takie nie przyjemne dni takie zdjęcia dodają energii a przede wszystkim dają nadzieję, że już niedługo będziemy oglądać takie obrazki w realu :heja

Margosiu stokrotki siałam na jesieni, sadziłam takie mizeroty ale pięknie się rozrosły, teraz czekam jak w pełni pokażą swój urok :D

Małgocha w przepisie było masło klarowane ale ja smażę w niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu. Ja bez słodyczy wytrzymałam 5 mies. i powiem Ci, że po miesiącu nie jedzenia słodkości nie miałam już na nie ochoty.

Beatko porcje trzeba koniecznie powiększyć bo znikają ze stołu w mgnieniu oka. ;:108 Cieszę się, że smakowały ;:196 Czerwień firletki i cytrynowy kolor tytoniu bardzo do siebie pasują, polecam taki zestaw ;:108

Zuziu o wymarzanie najbardziej się obawiałam tak to jest jak się kupuje oczami. Dobrze, że jestem wprawiona w sianiu, tylko ciekawi mnie czy zakwita w pierwszym roku uprawy :roll:
Koniecznie muszę znaleźć dla niego zaciszne i ciepłe miejsce, pożyjemy-zobaczymy :D
Dziękuję Zuziu ;:196

Marysiu bardzo proszę, energii nigdy za wiele :D Również życzę udanego jutrzejszego dnia ;:196

Patusiu a jakie cebulowe masz na myśli? Lilie i liatry możesz już posadzić ale jak się obawiasz przymrozków to dodatkowo możesz okryć. Reszta cebulowych musi jeszcze poczekać.

Tereniu u mnie też okropnie wieje ;:108 mieszkam jak ja to mówię na wichrowym wzgórzu chwilami są takie podmuchy , że zatykam uszy i zamykam oczy. Jak jestem sama w domu trochę się boje :?

Sylwuś masz racje ;:108 od czwartku pogoda ma się poprawić a w piątek pierwszy dzień upragnionej wiosny :tan . Musimy spokojnie przeczekać te kilka dni potem będziemy się cieszyć budzącą się przyrodą i kolorami pierwszych kwiatów.

Weroniko witaj ;:196 dawno Cię nie było na forum, bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś ;:138 Wspomnienia dodają energii i dają nadzieję nadzieje, że nowy sezon będzie równie udany :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, piękne wspomnieniowe fotki ;:138 tym cenniejsze gdy pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Aniu zaglądałam ale nie pisałam. Oj tak na pewno ten sezon będzie jeszcze bardziej udany. Każdy jest coraz piękniejszy:)
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Andziula wspominki jak najbardziej na miejscu, bardzo podoba mi się pysznogłówka i firletka chcacedońska.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Fajne te stokrotki z własnego siewu... I mówisz, że mizeroty były? to tak jak z moimi goździkami - sadziłam takie ledwie żywe, a teraz mam ogromne, gęste kępy - mam nadzieję, że zakwitną. A stokrotki też będę musiała spróbowac - mąż doszedł do wniosku, że nie da rady kosic skarpy i powoli pozwala mi ją obsadzic :) Więc powoli, kawałek po kawałku będzie się tam coś pojawiac - a że jest to około 125m2, to wchodzą w grę jedynie rośliny z własnego siewu, bo kasy szkoda.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aniu, 5 miesięcy to ogromny rekord ;:180 ale chodzi o to czy straciłaś cos dzięki temu na wadze?
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Wybrałam się na spacer po twoim ogrodzie Aniu.Pochodziłam,popodziwiałam,a teraz przyszłam się przywitać.I będę zaglądać częściej,bo jest pięknie.A wianki są powalające.Na pewno już znalazły nabywców ;:224 Jestem ciekawa czy sama robisz brzozowe podkłady.Ja się przymierzam,ale nie wiem...sama brzoza,czy coś włożyć w środek i brzozą opleść.Doradzisz? Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu śliczne stokroteczki.... ja chciałam kupić do donic, ale niestety u ogrodnika u którego robiłam zakupy nie było i kupiłam same brateczki....
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tesiu jeszcze tylko przeżyć jutrzejszy dzień i pogoda na kilka dni zapowiada się bardzo ciepła i słoneczna . Nacieszymy się budzącą przyrodą i naładujemy akumulatory na kolejne dni :D

Weroniko masz rację ;:108 staramy się aby kolejne lata w naszych ogrodach był jeszcze piękniejszy. Dokupujemy, siejemy nowe rośliny by móc nacieszyć swoje ogrodnicze dusze. :D

Aniu firletkę zasiałam w zeszłym roku i ucieszyłam się gdy zakwitła :tan ale tym roku pokaże w pełni swą urodę. Nasiona pysznogłówki, które od Ciebie dostałam pięknie wykiełkowały i są już po pikowane. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję ;:196 i już nie mogę się doczekać kiedy zakwitnie :tan

Agnieszko ja też tak zaczynałam, dużo bylin i krzewów dostawałam od znajomych i rodziny. Teraz jak tylko zdobędę nasiona ciekawych bylin sama wysiewam bo bardzo to lubię a po drugie w taki sposób można mieć nawet kilkanaście sadzonek. Jeśli jesteś chętna z wielką przyjemnością mogę się z Tobą podzielić moimi ogrodowymi nadwyżkami. Jesteś moją najbliższą forumową sąsiadką a sąsiadom się pomaga. :D

Małgosiu straciłam 8 kg ale dodatkowo nie jadłam wieprzowiny i nic smażonego. Poza tym jeździłam na rowerze dwie godziny dziennie. Niestety tej zimy wszystkie kilogramy wróciły ;:145

Aga72 z wielką radością witam nowego i cieszę się bardzo, że spodobał Ci się mój zielony świat :tan Jeśli chodzi o brzozowe wianki to w całości są wyplecione z gałązek, jest to mozolna i długa praca ale zapewniam, że warto się pomęczyć. Dodatkowo można spryskać go lakierem do włosów wtedy cały wianek pięknie błyszczy. Również pozdrawiam i czekam na zdjęcia Twojego wianka :D

Aguś takie skromne kwiatuchy a cieszą niezmiernie i w połączeniu z bratkami są świetnym akcentem wiosennym i piękną wizytówką domu.

Troszkę mojej wiosenki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu już nie długo i Twoje kępy wiosennych kwiatów pokażą swoje piękno.
Szachownice u mnie też pną się do góry.
Co jest na 4 zdjęciu -to może żagwin? ;:138
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02

Post »

Moje szachownice również wychodzą,z jednej cebulki trzy :tan
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu u mnie wiosna zawsze jest opóźniona, mieszkam na wichrowym wzgórzu inni mieszkający niżej chwalą się kwitnącymi wiosennymi kwiatami a ja przynajmniej tydzień muszę czekać. Krokusy nawet jeszcze nie pokazały pączków. Tak Alu to żagwin ;:196

Bartku tylko się cieszyć ;:63
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”