Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa
- ilona2715
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kamienne ścieżki pod dębem Czesławem. Cz.12 - wspomnieniowa
Wandziu, ja również zachłysnęłam się kiedyś fiołkami, ale tak jak i Tobie ta fascynacja nimi mi już minęła, przedtem były storczyki, później grudniki, a teraz mam mysz masz wszystkiego po trochu, to, co ma chęć życia jest, a co nie mówi się trudno. Nareszcie porządnie popadało, ale dobrze by było, żeby na weekend się wypogodziło, bo czeka mnie wielkie sadzenie. Ciężko mi usiedzieć na tyłku, w sobotę byłam w pracy, więc po powrocie z chęcią w domku posiedziałam, ale już w niedzielę mnie nosiło, więc założyłam płaszcz przeciw deszczowy, wyszłam i rozsypałam wszystkie nawozy, mam tylko nadzieję, że nikt mnie nie widział 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wando, ja też podglądam prognozy i owszem czwartek i piątek cudne, ale w weekend znowu deszcz
I kiedy ja mam popracować w ogrodzie??

I kiedy ja mam popracować w ogrodzie??

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wandziu nie wiem, czy wiesz, ale zakochany człowiek ma klapki na oczach
Dopiero, gdy minie pierwsze zauroczenie zaczyna zauważać wady partnera...w tym przypadku fiołków.
Ogromnie fascynowały mnie te wszystkie kropeczki, falbanki, ciapkowate liście...
Trudno...cieszę się tym, co zostało i już nie będę z obłędem w oku kupowała kolejnych fiołkowych listeczków

Dopiero, gdy minie pierwsze zauroczenie zaczyna zauważać wady partnera...w tym przypadku fiołków.
Ogromnie fascynowały mnie te wszystkie kropeczki, falbanki, ciapkowate liście...

Trudno...cieszę się tym, co zostało i już nie będę z obłędem w oku kupowała kolejnych fiołkowych listeczków

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu jutro zjeżdżają do mnie trzy róże z F ...w czwartek czeka mnie sadzenie
U mnie nie pada,ale wieje sobie ,mam nadzieje,że do czwartku się ociepli:)
Ptaszki ozdoby super
Pozdrawiam

U mnie nie pada,ale wieje sobie ,mam nadzieje,że do czwartku się ociepli:)
Ptaszki ozdoby super

Pozdrawiam

- JSZFRED
- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu
idzie ciepełko to zaraz się będzie wszystko zapełniać na rabatkach, u mnie juz dużo wyłazi dzisiaj nawet wypatrzyłam pączki w Psich Zębach i Szafirkach 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Steasi, pytasz, czy fiołkom nie zaszkodziło nawożenie. Nie wiem, dopiero próbuje z tymi granulkami. Daję niewiele , to pewnie nie zaszkodzi.
AgaNet, sorry, ale denerwuje mnie już ta stagnacja w ogrodzie. Wcale mi się te moje rabaty nie podobają. A w ogóle, to jakiś zdechły mam dziś nastrój...
Usa, dzięki kochana za dobre słowo. Wszystko takie jakieś zahamowane mi się wydaje. Nie widzę postępu na rabatach. I w ogóle się nie chce wychodzić na ten wiatr. Znów nie wiadomo skąd pełno suchych liści nawiało. Nie mam już naprawdę do nich siły.
Lora, a co to za różnica, czy cmentarne, czy nie cmentarne. Dziwne te ludziska. Można powiedzieć, że lilie też cmentarne i pogrzebowe, prawda? I czy jest to argument, żeby ich u siebie nie sadzić? Bzdury jakieś. Pozdrawiam serdecznie, Misiu
Monika_SZ, oczywiście, masz absolutną rację. Nie ma podziału na rośliny cmentarne i nie, a jak ktoś uważa inaczej, to jego problem i niech głowy nie zawraca.

Margo, współczuję tego Roundup'a, strasznie nie lubię zapaszku, toteż stosuję rzadko. Ale na trawsko-chwastnicę nie ma mocnych
Ilona, storczyki to i u mnie były, przed fiołkami. Nadal je mam. Jedne kwitną, inne nie. Wszystko powoli przechodzi jak sen jakiś złoty. jeśli chodzi o domowe, to nie ulegnę już żadnej fascynacji. Za dużo zachodu. Tylko na zdjęciach wszystko wydaje się takie piękne.
Robaczku, dla kobiet pracujących to faktycznie nie ma dobrej pory na działanie w ogrodzie. Wszystko układa się jak na złość.
Heliofitko, tak to jest z tą miłością. Powiem ci, że ostatnio marzą mi się prawie puste parapety, bo mam wrazenie, że już oddychać nie mam czym.

Annes77, życzę w takim razie pięknych różanych kwitnień, Aniu.
JSZFRED, tak, już coraz więcej zieleni z ziemi wychodzi. Ja z kolei wypatrzyłam dziś jeżówki
AgaNet, sorry, ale denerwuje mnie już ta stagnacja w ogrodzie. Wcale mi się te moje rabaty nie podobają. A w ogóle, to jakiś zdechły mam dziś nastrój...
Usa, dzięki kochana za dobre słowo. Wszystko takie jakieś zahamowane mi się wydaje. Nie widzę postępu na rabatach. I w ogóle się nie chce wychodzić na ten wiatr. Znów nie wiadomo skąd pełno suchych liści nawiało. Nie mam już naprawdę do nich siły.
Lora, a co to za różnica, czy cmentarne, czy nie cmentarne. Dziwne te ludziska. Można powiedzieć, że lilie też cmentarne i pogrzebowe, prawda? I czy jest to argument, żeby ich u siebie nie sadzić? Bzdury jakieś. Pozdrawiam serdecznie, Misiu

Monika_SZ, oczywiście, masz absolutną rację. Nie ma podziału na rośliny cmentarne i nie, a jak ktoś uważa inaczej, to jego problem i niech głowy nie zawraca.

Margo, współczuję tego Roundup'a, strasznie nie lubię zapaszku, toteż stosuję rzadko. Ale na trawsko-chwastnicę nie ma mocnych

Ilona, storczyki to i u mnie były, przed fiołkami. Nadal je mam. Jedne kwitną, inne nie. Wszystko powoli przechodzi jak sen jakiś złoty. jeśli chodzi o domowe, to nie ulegnę już żadnej fascynacji. Za dużo zachodu. Tylko na zdjęciach wszystko wydaje się takie piękne.
Robaczku, dla kobiet pracujących to faktycznie nie ma dobrej pory na działanie w ogrodzie. Wszystko układa się jak na złość.
Heliofitko, tak to jest z tą miłością. Powiem ci, że ostatnio marzą mi się prawie puste parapety, bo mam wrazenie, że już oddychać nie mam czym.

Annes77, życzę w takim razie pięknych różanych kwitnień, Aniu.
JSZFRED, tak, już coraz więcej zieleni z ziemi wychodzi. Ja z kolei wypatrzyłam dziś jeżówki

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U mnie też jeszcze na rabatach niewiele się dzieje większość roślin jeszcze w ub.tygodniu była uśpiona ...musimy cierpliwie poczekać ale teraz to już pójdzie szybciej!

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu witaj
Mam nadzieję, ze gdy tylko przyjdzie słoneczko, to po Twoim złym nastroju nie będzie nawet śladu
Obecna pogoda naprawdę nie nastraja optymistycznie..... u mnie znów niesamowicie wieje
Mam nadzieję, że od jutra pogoda poprawi się.... ale gdy spojrzę przez okno i widzę co się dzieje..... to aż trudno mi w to uwierzyć.....

Mam nadzieję, ze gdy tylko przyjdzie słoneczko, to po Twoim złym nastroju nie będzie nawet śladu

Obecna pogoda naprawdę nie nastraja optymistycznie..... u mnie znów niesamowicie wieje

Mam nadzieję, że od jutra pogoda poprawi się.... ale gdy spojrzę przez okno i widzę co się dzieje..... to aż trudno mi w to uwierzyć.....
- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
Wandziu jutro już czwartek czwartunio
i zapowiadane ocieplenie
u mnie na jutro wystrzałowe 15 *C
jak tak będzie to rzucę wałek w kąt i ogród
Pozdrawiam i
życzę

u mnie na jutro wystrzałowe 15 *C

Pozdrawiam i

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ach, to może na poprawę nastroju wkleję moją ścieżkę z sierpnia, kiedy kwitną przy niej hortensje...

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00

Wandeczko, czytam ze humor nie najlepszy i generalnie chyba zniechęcenie cię dopadło. Mysle ze każdego czasem coś takiego dopada... przychodzi nie wiadomo skąd, czasem nie wiadomo w ogóle dlaczego, i dól gotowy. Też niestety tak czasem mam

Pozdrawiam ciepło

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wandziu pogoda od jutra ma się poprawiać,głowa do góry
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witaj Wandziu
Jakie piękności Nam tu pokazujesz,ale mam oglądania! Od razu biegnę do oglądania twojego ogrodu
Pozdrawiam.

Jakie piękności Nam tu pokazujesz,ale mam oglądania! Od razu biegnę do oglądania twojego ogrodu

Pozdrawiam.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Wandziu na szczęście jutro ma być słoneczko,od razu lepiej się poczujesz 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Wando, rozumiem spadek nastroju?.każdy z nas tak mam. Ja od kilku dni nie widziałam ogrodu bo wracam za późno, w dodatku ten wiatr?ale po deszczu wszystko ruszy z kopyta i szybciutko będzie zielono
Jutro ma być ładna pogoda, a pojutrze to już upał! U nas zapowiadają 22 stopnie w cieniu
Ściskam mocno, uszy do góry
Ścieżka piękna 

Jutro ma być ładna pogoda, a pojutrze to już upał! U nas zapowiadają 22 stopnie w cieniu

Ściskam mocno, uszy do góry