Moja działka i róże-danutab cz5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka i róże-danutab cz5

Post »

Danusi czy możesz zerknąć do swojego kalendarza bo chcę siać dzisiaj kwiaty a nie wiem czy dobry dzień na wysiewy jest dzisiaj
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu glicynia na pewno przeżyła nie było dużych mrozów, ona jest wytrzymała tylko jej czasem teraz nie przycinaj dopiero w lipcu możesz ja trochę podciąć. Co do róż to na pewno możesz jeszcze śmiało przycinać. Wiesz jednak że masz się oszczędzać nie szarżuj zdrowiem. ;:124

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu jest wiele białych z żółtym oczkiem ja mam azalię wielkokwiatową Tukan. Małe azalie też mam ale one nie maja takiego uroku jak wielkokwiatowe.

azalia Tukan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gosiu dzisiaj do 13 jest owoc, później jest korzeń. Kwiaty dopiero od 20 marca do 21 marca Ja mam kalendarz siewu Marii Thun.

Obrazek

Obrazek
Tymi zdjęciami zamykam sezon wspomnień roku 2013 to były ostatnie zdjęcia z tamtego roku.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Danusi za odpowiedź :D Napatrzyliśmy się na Twoje roślinki a jednak szkoda że już nie będzie fotek wspomnieniowych. Szybko jednak minie i będziesz pokazywać już nowe.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oglądałam w necie wielkokwiaty, bo durna zamiast zapisać sobie nazwę to zapomniałam a na doniczce nie było ;:124 .Może jeszcze dojdę jak sie zwie jeśli wejdę na stronkę szkółki ;:180 Danusiu Tukan śliczna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czas rozpocząć nowy sezon 2014 roku. Jak we wszystkich ogrodach i u mnie wiosna pokazała zwoje pierwsze kwiaty.

Obrazek

Obrazek

Gosiu zdjęcia i wraz z nimi wspomnienia się skończyły, ale czas wracać do tego co zaczyna budzić się w ogrodzie do życia. Za niedługo zakwitną najpiękniejsze krzewy Rh,i Azalia potem piwonie no i oczywiście róże i clematisy. Chociaż mam wiele roślin które uwielbiam jakoś najbardziej bliskie mojemu sercu są te co wymieniłam.

Obrazek

Obrazek

Jadziu Może coś dopasujesz trochę ich jest ale może u sprzedawcy nie będzie ich wiele, więc coś dopasujesz.

Obrazek

Obrazek
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu cudownie wiosna Cię wita :D W tym roku zamówiłam powojniki okrywowe pachnące.Ciekawa jestem jak będą się sprawdzać bo chce je posadzić na dwuletniej rabacie z przewagą Rh Na taki pomysł wpadłam oglądając filmik typu "Maja w ogrodzie"
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja osobiście nie jestem zwolenniczką powojników okrywowych, ale będąc u córki w Warszawie byłam w ogrodzie botanicznym i był tam clematis niebieski który się płożył czepiając wąsikami o ziemię i tak się rozmnażała. Zrobiłam mu zdjęcie, zobacz jak to wygląda

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

świetny dywanik na tle pięknej dziewczyny, dumna mama ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zdjęcie mi się bardzo podoba.Myślę że nie będzie źle wyglądało pomiędzy krzaczkami azalii i rododendronów. One tak krótko kwitną, a po przekwitnięciu mam nadzieję że powojniki uzupełnią brak kwiatów na krzewach Rh
Zamówiłam Clematis Alionushka (bylinowy) OKRYWOWY i Clematis Paul Farges VITALBA PACHNĄCY OKRYWOWY
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ;:196

Obrazek

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój Rasputin nie ma zamiaru sie czepiać pergoli, więc niech idzie jak chce byleby porządnie kwitnął .Łodyżkę Polish Spirita też puściłam po ziemi, bo tam będzie pusto jak przekwitną azalie ,Rh czy róże jak Maigold czy Nuits de Young .Może nawet puszczę jedną łodyżkę na różane krzewy.Córcia urodna
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Twoja urocza córcia mieszka w Warszawie? Mój syn i jedna córka mieszkają i pracują w Warszawie. jesteśmy z różnych stron (nie tylko ja i TY) a dzieci mamy w stolicy :;230 Na upartego można spotkanie zorganizować.Z tego co wiem Iwonka - zielonajagoda tez ma córcię w Warszawie.Tylko zgrać czas pobytu to już nie taka prosta sprawa.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja rzadko jeżdżę do W-wy, dzieci pracują a ja się tam nudzę. Córka wpada częściej jak się jej uda, ma sporo pracy. Chciałabym pojechać do Powsina ale może w przyszłym roku, więc może wówczas coś zorganizujemy. Oczywiście jeśli nam zdrowie dopisze, bo to nigdy nic nie wiadomo.

Obrazek

Obrazek

Jadziu mnie jakoś trudno puszczać clematisy po ziemi, wolę je góra, chociaż ciekawie to wygląda.

Obrazek

Obrazek
Moje linki
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Danusiu :wit Znowu zapowiadają ochłodzenie :( Widziałam w TV szaleńczy powrót zimy na południu Polski.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu też puszczam górą ,ale takie parę pędów z ciekawości puszczę dołem .Może przy okazji się ukorzenia :wink: i będą nowe sadzonki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”