Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Widzisz Aguś, my przez kilka lat zwalaliśmy na koty. Okna się nie dało otworzyć bo tak "jechało". Bukszpany olbrzymie, przeszło 1m wysokości i w odległości ok. 80cm od domu. Dopiero niedawno ktoś mi powiedział że to nie koty tylko zapach bukszpanów. Wzięłam potarłam gałązkę i okazało się że faktycznie - one same z siebie wydają taką nieprzyjemną woń. A ja miałam je wzdłuż elewacji - ani w kuchni ani w dużym pokoju okna się nie dało otworzyć... Sadzonki porobiłam, już pięknie rosną ale będą posadzone z dala od okien ;:306
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciekawa sprawa, Justynko... aż jutro sprawdzę tę woń na swoich kulach :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

A ja na razie na woń bukszpanów nie narzekam... ogródek mały więc wszystko mam blisko okien :;230 co prawda nie chodzę ich specjalnie wąchać, gałązek nie zrywam, i bukszpany jeszcze małe ;:224 Zobaczymy co będzie dalej :lol:
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

U mnie bukszpanowa kula też śmierdzi "kotami", choć nie zawsze. Rośnie pod oknem kuchennym więc przerabiałam to samo co Justyna. W tym roku poobserwuję kiedy ten "zapach" jest najintensywniejszy.
Aguś, sekunduję Twoim studiom. Kapitalne posunięcie. ;:333
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Aguś, koszmar wietrzny trwa, moja głowa zaczyna łupać. Łyknę prochy i oddalę się chyba niebawem do zajęć domowych.
Deszcz ok, ale to wiatrzycho koszmarne.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam poniedziałkowo :D
Nie za dużo tego podlewania roślin..? :? Zaczęło padać w nocy i do tej pory siąpi- ja uważam, że już się podlało... wystarczy.. ;:223

Jakie plany masz na dziś- dzień zniechęca do aktywności na zewnątrz, to pewno posiedzisz w podręcznikach..? Ja nie mam ochoty palcem kiwnąć, ale przy takiej pogodzie to chociaż do pracy nie żal iść :;230

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Witam w pochmurny poniedziałek, pogoda nadal nie zachęca do niczego.
A tak ma być cały tydzień. ;:174 .
Agnieszka, zrób sobie kawkę i zanurz się w lekturę.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry!

Jestem już po miłej porannej rozmowie z forumką, tankowaniu auta, zakupach i przy drugiej kawie :)
Oczywiście pada, na niebie brudna szmata, a nastrój zniżkuje. Nic nie poradzimy, trzeba to przetrzymać.
Ogród podlany już bardzo obficie - jeśli się ociepli pod koniec tygodnia, tylko czekać aż się wszystko zazieleni.
Życzę Wam - mimo pogody - udanego poniedziałku i kolejnych dni!

Piotrze, aura nie nastraja do euforii... energia leży gdzieś w kącie, a w głowie melancholia i lekki marazm. Trzyma przy życiu perspektywa wiosny, oby pięknej, ciepłej i słonecznej. Zaraz zabieram się za lekturę :) Miłego!
Moniko, witam! Bardzo wcześnie dziś wstałaś... do pracy na rano, tak?
I ja uważam, że deszczu wystarczy, ale ma zdaje się do środy włącznie padać.
Aktywność na dziś? Odszczurzenie chałupki, zupa ogórkowa i może racuszki drożdżowe z jabłkiem oraz lektura. Za rysowanie zadania domowego zabieram się od jutra.
Życzę, żeby dzień w pracy minął sympatycznie i szybko, by popołudniu można się było wcisnąć pod koc z kudłatym przyjacielem i nieco zrelaksować.
Bogna, pogodowy koszmar i dla mnie... deszcz przeżyję, ale wiatru szczerze nie znoszę. Niepokój mam w sobie, nie wspominając o niebezpieczeństwie powrotu migreny. Mam nadzieję, że Twoja głowa po tabletkach się wyciszyła.
Pozdrowienia!
Ewo, zainteresowałyście mnie tym przykrym zapachem bukszpanów! Muszę to sprawdzić w najbliższym czasie. I ja mam je pod kuchennym oknem, ale jak pisałam, do tej pory nie odczułam niemiłej woni.
Dzięki za słowa wsparcia i pozdrawiam Cię serdecznie!
Aga, właśnie i ja do tej pory nie zauważyłam, by bukszpany coś przykrego wydzielały... może trzeba potrzeć gałązki, by się o tym przekonać? Trzeba to sprawdzić :)
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj Aguś ;:196
Bura szmata na niebie chyba w całym kraju, trudno, wytrzymamy. Koniec tygodnia ma to nam wynagrodzić.
Od rana w pracy ratujemny się na zmiane kawa i zieloną herbatą, jakos trzeba przerwać.
U mnie dzis resztki tarty ze szpinakiem, do tego barszczyk, dzieciaki dokończą pom idorową. Ot taki resztkowy obiad :wink:
Tez planuję popołudnie z lekturą.
Miłego dnia :wit
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Pogoda fatalna - znów wieje okrutnie, ale pocieszające jest to, że za parę dni ma być przyzwoicie :wink: . Znów sprzątania będzie, że ho ho...
Piękny ogród, zarówno w bieżącej szacie jak i wspominkowy.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

No i znowu wieje tak mocno że omal głowy nie urywa. Dobrze że chociaż jestem w pracy, przynajmniej nie szkoda mi zmarnowanego kolejnego dnia...
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agnieszko dzięki za życzenia ;) Mimo, że jest brzydko, ja bardzo się cieszę, gdyż bez wyrzutów sumienia mogę, leżeć pod kołdrą :lol: chociaż prawdę mówiąc chciałabym już wrócić do formy. Padający deszcz sprawił też, że zieleń jest bardziej wyrazista co bardzo cieszy oczy. Zapowiadane temperatury na koniec tygodnia z pewnością sprawią, że wszystko ruszy z kopyta, chwasty pewnie też :lol:
Patrząc na twój ogród dochodzę do wniosku, że na prawdę nie musisz się porywać na kolejne zmiany. Po prostu możesz cieszyć się jego urodą i relaksować się do woli! ;:306
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś, cieszę się, że główka już ok. Ja na razie nie mogę narzekać, nawet pogoda mnie bardzo nie denerwuje. Wykorzystuję czas na pikowanie roślinek i nieustające planowanie nasadzeń z nowozakupionych roślinek ;:333
;:196
Małgoś
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

aguniada pisze:Ciekawa sprawa, Justynko... aż jutro sprawdzę tę woń na swoich kulach :)
I ja to odkryłam kiedyś jak weszłam do supermarketu w okresie wielkanocnym. Pełno bukszpanów i zapach kocich znaczników
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ale mnie zaskoczyła wiadomość o przykrym zapachu bukszpanów :shock: .... nigdy nie zauważyłam.... nawet przy podcinaniu.... przy najbliższych postrzyżynach będę wąchać :lol:
Aguniu jak minął dzień? Mam nadzieję, że mimo smętnej pogody nastrój dobry i po pracowitym poranku, popołudnie leniwe i miłe ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”