Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aguś, piękna wiosna i pięknie obfocona. A co to za żółty kwiatek na pierwszym zdjęciu?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne wiosenne umilacze ;:333
pogoda dziś okropna wcale się nie dziwię że spędzasz go w kuchni produktywnie :uszy
a ja dziś zrobiłam ciasto z ciepłymi lodami :wink:

Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu faktycznie kolorków jest sporo :D ciesze się, ze tak dużo krokusów posadziłam zeszłej jesieni.... na razie nie ma jeszcze spektakularnego efektu, bo rosną pojedynczo, ale za 2-3 lata, gdy cebule podzielą się powinny być piękne kępy :D
Jaszcze koniecznie muszę pomyśleć o innych wczesnowiosennych kwiatach, bo mam ich zdecydowanie zbyt mało....
U mnie też padał grad, ale podobnie jak u Ciebie na szczęście nie ma strat....

Iwonko nie udało mi się posadzić brateczków..... było paskudnie, a i inne plany okazały się bardziej priorytetowe i bardzo zajmujące :lol: mam nadzieję, ze pogoda pozwoli zająć się tym jutro..... chociaż widok za oknem nie wróży dobrze..... leje.... śnieg z deszczem i jest naprawdę zimno i nieprzyjemnie.....
Trzymam kciuki, żeby Twojemu eMowi nie przeszedł zapał do działań ogrodowych 8-) i żeby pogoda pozwoliła wykonać plany :D
Na obiadek i szarlotkę zapraszam ;:196

Aguś mam 2 odmiany pysznogłówki, tę ze zdjęcia i taką w bardziej liliowym kolorku. Ta nigdy nie miała mączniaka, za to tamta druga często się z nim borykała..... Chętnie się podzielę ;:196

Majeczko powiem Ci szczerze, że całkiem sporo odmian krokusów można podciągnąć pod niebieskie.... jest w nich mniej lub więcej fioleciku.....ale... ;:224
Kochana czasami taki leń to nie jest zła sprawa..... warto sobie poleniuchować, zrelaksować się, tym bardziej, że wciąż jest mnóstwo pracy i obowiązków..... trzeba pomyśleć o sobie i się porozpieszczać ;:196

Majeczko z deszczu naprawdę sie cieszę, u mnie dziś od rana pada :D Ale mam nadzieję, ze zrobi się cieplej i nie będzie śniegu.... bo niestety pojawia się i śnieg z deszczem..... Cudownie byłoby, gdyby faktycznie od połowy przyszłego tygodnia wypogodziło się :D

Justynko u mnie też...... i śnieg i deszcz i grad....a i wichura była okropna..... na szczęście nie długo i nic złego się nie stało....
Szarloteczka Twoja na pewno pyszna.... ale się zgrałyśmy 8-)

Aniu tylko warzywka...... i mam problem z pomidorkami, bo coś mi nie chcą wzejść..... nie mam pojęcia co się dzieje.... :?
Pierwszy raz taka sytuacja....

cd za chwilę ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Mam dokładnie taki sam plan co do wiosennych co Ty :D I realizuje go od 2 lat. I faktycznie zaczyna być widać. Krokusów przybyło i zaczynają rosnąć kępkami. Co oczywiście nie znaczy, że plan został wykonany. Będę sadzić dalej :tan
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguniu bajecznie kolorowa Twoja wiosna ...uwielbiam Twoje fotki .Pięknie oddają urodę budzącego się życia ;:167
Miłej niedzieli i wpraszam się na ciacho ;:131
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agnieszko, u nas też wichura i deszcz?ogród pewnie odżyje po deszczu, ale ten wiatr bardzo uciążliwy. Targa drzewami i cisami, aż boli ;:218
Ja też wysadzam brateczki do gruntu, jak przekwitną w donicach. Ślicznie się wysiewają :D
Porządki w ogrodzie pewnie już zmierzają ku końcowi? Napracowaliście się z M przy oczyszczaniu rabat, ale pewnie kamień z serca, że masz to już z głowy. Pomysł z obrzeżami mi sie podoba i będę podglądać. Też takie planuję, ale najpierw muszę ostatecznie wytyczyć kształt rabat :wink:
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś ,plamy krokusów pięknie wyglądają ,ja ich nie mam ,ale postaram się nadrobić,ogród wygląda doskonale ,jak zawsze mnie powala,bo w nim zawsze jest na co popatrzyć i do tego jest świetna atmosfera ,ten ogród ma duszę,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Aguś podgrzej nasionka na kaloryferze a przedtem podlej dobrze.
Tylko uważaj, żeby nie zagotować. ;:306
Wilgoć i podwyższona temperatura powinna przyspieszyć wschody o ile nasiona nie są przeterminowane.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu u mnie też nie wszystkie jeszcze krokusiki zakwitły.... u niektórych też tylko pokazały się szczypiorki.... a teraz przez zimno i brak słoneczka stuliły się i te kwitnące, więc na razie nie ma co podziwiać..... mam nadzieję, ze pogoda szybciutko się poprawi. Po obecnym deszczyku, gdy zaświeci słoneczko, wszystko ruszy na potęgę :D

Małgosiu to ranniki..... rozkwitają jako pierwsze po zimie..... potrafią pokazać kwiatuszki już w lutym :D

Uluś ciasto z ciepłymi lodami musi być pyszne :D Nigdy nie robiłam.....
U mnie i dziś paskudny dzień, leje od rana, no i ten okropny wiatr...... Z deszczu się ciesze, ale wiatr głowę urywa....

Aniu fajnie mieć dużo różnych wczesnowiosennych kwiatuszków :D po zimie tak szaro, że każdy najdrobniejszy nawet kolorek sprawia ogromną przyjemność :D ja mam ich stanowczo zbyt mało...

Danusiu dziękuję ;:196 Cieszę się, że podoba Ci się moja skromna wiosna i fotki, na których została utrwalona :D
Na ciasto serdecznie zapraszam ;:167

Kasieńko u mnie też wieje przeokrutnie , aura jest wyjątkowo nieprzyjemna.... szaro, smutno..... znów wróciłam do pocieszania się płomykami świec :lol: Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu pojawi się słoneczko....
Bratki to niesamowicie wdzięczne kwiatuszki, prawda? :D
Takie najpilniejsze prace w ogródku już na szczęście za mną..... wszystko powycinane, poprzycinane ( poza różami) teraz gdy tylko pogoda pozwoli, wezmę się za takie drobniejsze prace... ale jest jeszcze tego mnóstwo..... największym wyzwaniem jest chyba wykopanie wieloletniego lilaka łącznie z odrostami..... no i te obrzeża..... mam nadzieję, ze zdadzą egzamin.... U mnie już obecne granice rabat nie zmienią kształtu.... już nie da się nic powiększyć :wink: :lol:

Martusiu strasznie się cieszę , że w ten sposób odbierasz mój ogród, dziękuję za takie cieplutkie słowa ;:196
Na razie nie bardzo jest na czym oko zatrzymać, ale z dnia na dzień będzie więcej kolorków :D

Grażynko dziękuję za radę ;:196 tak zrobię.... mam nadzieję, że ruszą, bo to bardzo ciekawe odmiany pomidorków, po raz pierwszy je wysiewałam.... nasionka są dobre, bo dzieliłam się z bratem i jemu powschodziły.... to coś u mnie nie tak.... może faktycznie było zbyt zimno....

Na ciacho zapraszamy tutaj.KaRo
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja nadal nie zakładam obrzeży. Będę je co chwila przycinała.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu ja tylko na 2 rabatach, tam gdzie są cały czas.... z tym, że w tej chwili to są po prostu ułożone kamienie na granicy rabaty i okropnie wrasta w nie trawa, więc chcę ułatwić sobie pracę i je po prostu zabetonować, tak, żeby była w miarę trwała bariera dla trawy, bo te ciągłe odrzucanie kamieni, wycinanie trawy i powtórne ich układanie jest strasznie nużące..... Pozostałe rabaty pozostaną bez obrzeży tak jak są..... tak mi odpowiada :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Pickwicki to dla mnie również najpiękniejsze krokusy .Znów trochę ich dokupiłam jesienią .No i wreszcie Agusiu długo wyczekiwana Wiosenka i do Ciebie zajrzała .Cudne są te wszystkie maluszki i cieszą nasze oczy
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Agnieszko!
Wzdycham za każdym razem jak wchodzę do Twojego ogrodu.
U mnie nic nie kwitnie. Notuję roślinki, które kwitną u Was i mam nadzieje że za rok będzie bardziej kolorowo u mnie.
W przyszłym tygodniu znowu zaświeci słoneczko ;:3 Takie deszczowe dni też są potrzebne na przymusowy odpoczynek.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga strasznie pędzi Twój wątek.
Uwielbiam te ogromne odmiany krokusów, te drobne tez cieszą oczy ale te duże są prześliczne.
Ja dzisiaj odpoczywam, mam herbatkę i postanowiłam nadrobić zaległości na forum.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Nareszcie pokazałaś swoją wiosnę ;:333
'Pickwick' - malownicza i wyrazista odmiana. Warto ją miec. U mnie postanowiła zakwitnąc na końcu i dopiero w pączkach.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”