Panta rei a może i nie w Podwórkowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Panta rei a może i nie w Podwórkowym

Post »

Moja forsycja jeszcze śpi.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu-tu nabrzmiałe,a podobno od niedzieli deszcze i ochłodzenie.Z powodu tych zapowiedzi dzis podjechałam do Polanu(tramwajem naturalnie) i nabyłam kurzyniec,podsypałam,wymieszałam i czekam,że się podleje i zacznie działać.
Rano wyprałam firanki,bo w ostrym marcowym porannym słońcu niestety widać,że po miesiącu czyste nie są,tak więc pierwszy raz byłam w domu kiedy słońce padło na krokusy,bo czekalam aż firanki wyschną.Oczywiscie chwasty też korzystają z pogody,ale kupiłam bardzo dobre dziubadło produkowane we Lwowie i sporo udało mi się chyba w całości wyrwać.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ewcia, pokaż to cudowne dziubadło ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Ewuniu a Ty dalej w ogródku podwórkowym, widzę że piękną masz na nim wiosnę. Przylaszczki są bardzo piękne i koniecznie powinny kwitnąć w każdym ogrodzie. Zaproś je więc i do swojego ogródka, ich piękny błękitny kolor zachwyca chyba każdego.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No właśnie - ja też proszę o fotkę dziubadła!
Ewo pierwsza fotka z żółto-niebieską kępką krokusów - cudna! Po prostu esencja wiosny ;:138
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Ewo, ależ u Ciebie ruch w przyrodzie! Kępa krokusów w słoneczku prześliczna! Dziubadła i ja jestem ciekawa.Wyrazy uznania dla pani sprzątającej :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Tosiu i Zuzanno-Dziubadła-odchwaszczacze nabyłam dwa,różnią się wielkością. Ulica Gródecka we Lwowie jest w dzielnicy przemysłowej niedaleko dworca kolejowego i kościoła św.Elżbiety.Najbardziej mi się podoba najniższa linijka:"termin przydatności do użytku nieokreślony!"
Ambo-no to jeszcze dwa paszczaki krokusowe,rozwierają się ku promieniom słonecznym.Mama wystąpiła z rozżaleniem,że tylko sobie okno przygotowałam,wyprałam i wybieliłam firankę,a w kuchni...No więc dziś metamorfozie uległo mamy kuchenne okno,ma nową firankę i nowe zasłonki.Potem poszłam za ciosem i jeszcze moje własne okno kuchenne zostało przygotowane na nadejście wiosny.A to juz prace wysokościowe.Dzień słoneczny,bardzo ciepły,powietrze mocno skażone.Czyli deszcz bardzo by się przydał.
Danutab jakoś przyjemnie się ogródek obrabia gdy sąsiedzi kulturalni i życzliwi.O przylaszczkę się pewno postaram,chciałabym też mieć pod klonem trochę fiołków(kilka jest) i na pewno barwinek,kiedyś tu był.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witaj Ewuś ... ;:196 ...super , że ktoś wreszcie Ci pomoże utrzymać porządek po remoncie i po jesiennych liściach . Narzędzia nader intrygujące ...też zwróciłam uwagę na ' termin przydatności - nieobmierzony ...czyli - nieokreślony ...Ja tak prawdę mówiąc to chciałabym sama jechać do Lwowa ...a byłam tam dwa razy ...tranzytem - na Turcję jechaliśmy ; raz - na Użgorod / Węgry ( granica na Dunaju , a raz na Czerniowce ( graniczące z Rumunią ) .
Serdeczności ;:168
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Ewo sprzęt dobry i posłuży długo, co wynika z opisu :wink: ja mam też podobny, ale na trzonku i jestem bardzo zadowolona, oj bardzo, bo schylać się nie muszę ;:306
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Nooo, wreszcie upragniony deszcz!!! Teraz wszystko ruszy szybko. Zimno i wietrznie.
U mnie niektóre tulipany mają pąki, ale jeszcze głęboko schowane w liściach.
Te dziubadła fajne, ale moja ręka szybsza. U mnie jakoś nie ma chwastów.
Trafi się jakiś mlecz, czy trawka. Na tyle różnego obornika, jakoś nie muszę
pielić. Jeszcze nie wzruszałam ziemi, bo nie wiem gdzie co wylezie.
Znaczniki dziwnie mi poznikały ;:218 Wczoraj kupiłam 2 wrzośce pod świerki.
Coraz ładniej mi się tam robi. No i wreszcie będzie zagospodarowany teren pod tymi rozłożystymi
drzewami. Jeszcze jedna rabata mi się nie podoba, ale mam czas.
Pozdrawiam ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jeszcze jedna rabata mi się nie podoba, ale mam czas. i jak znam Tosia Twoje nastawienie do pracy to w niedługim czasie będzie zmiana .Znów zaczęło okropnie wiać.
Ewciu narzędzie fajne ,ale ja też wolę ręczne pielenie chyba nawet szybciej to idzie .Trzeba sie szykować ,bo szkółki zaczynają wysyłkę, a trochę tego zamówiłam :;230
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z deszczem,ulewą właściwie,wiosenną gradową burzą i bardzo silnym wiatrem.
Jagodko- jestem zadowolona,że deszcz popadał,bo kurzyniec rozpocznie dobroczynną działalność,ale też wiatr był taki,że ledwo ustalam po wyjściu z autobusu!Wszędzie po drodze czarne połacie wypalonych traw i szuwarów nad Wisłą,ile stworzeń musiało zginąć?Ile razy wzywano straż?Bardzo niebezpieczny a powszechny proceder.
Tosiu-łatwo wyrwać te najmniejsze mlecze z korzeniem,podagryczniki niestety nie.Perz też nie zawsze.
Bogusiu-wiem,znam ze zdjęcia to Twoje rewelacyjne narzędzie ,niestety w okolicy nie oferują.
Jadziu Jakuch -w tym roku cechował mnie szlachetny umiar w zamawianiu!Wiatr bardzo silny,faliście i zmienia kierunki,łamie gałęzie,nanosi śmieci.Mamy bardzo brudne ulice,niechlujnie sprzątane lub wcale nie sprzątane,ale po deszczu przez chwilę mniej kurzu będziemy wdychać.
Evluk-dojechałam,ale zastanawiałam się czy wysiadać z busu w nawałnicę,wysiadłam...Dosuszam się popijając znakomitą herbatkę z owoców tropikalnych.Muszę zasadzić poziomkę(i) Yellow Wonder na razie do doniczki.Już w piątek ma być znowu 17 stopni.
Olu z Ogrodu Azy-i co grad czy śnieg,czy tylko deszcz?
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

No niestety pod Krakowem dzisiaj oberwanie chmury po południu było :roll:
Fantastyczny odchwaszczacz ;:oj pierwszy raz widzę takie przyrząd :oops:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Evluk-mokro bardzo i nadal wiatr falami deszcz niesie,obecnie nieco osłabł,ale wygląda na to,że nadal może zerwać instalację telefoniczną napowietrzną ze słupa,no i wyrwać wiadomą ramę okienną o ile dmuchnie od południowego zachodu.Co do wody to nadal ziemia chętnie wchłania,ale kratki ściekowe pozapychane liśćmi,śmieciami i bliskie wywalenia.Krokusy stulone,stokrotka zwinięta,po forsycji spływa woda,ale co jakiś czas nią wstrząsa i się otrzepuje.Jak się nieco przetrze podjadę do Huty do Lidla po wióry rogowe.Nie potrzebujesz na rozsady plastikowych doniczek,mam kilkanaście od lata/jesieni pod świerkiem i okrągłe i prostokątne małe i średnie.Pochodzą z sadzonek kupowanych do Śródpodagrycznikowego.Ja używam tylko tej dużej po choince jako kosza na chwasty.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z cyklu:stonka nie zawsze szkodliwa
Obrazek
Dostałam kwietne pozdrowienia z Zaolzia z załącznikiem w postaci nasion
Obrazek Obrazek
jest to godecja wielkokwiatowa zwana również azalią letnią,można wysiać teraz do doniczek,można do gruntu.Mam też miły gratis,który na pewno pójdzie wprost na grządkę.
Obrazek
trochę się przetarło ,szpaki weszły w szkodę to znaczy jadły krokusową sałatkę

Obrazek
Obrazek
i taka nowość
Obrazek
pierwiosnki lekarskie czyli kluczyki
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”