Wiejskie podwórko aguskac 2014
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejskie podwórko aguskac 2014
Akurat te odmiany mają bardziej ażurowe kwiaty, czyli mniej tych większych kwiatów - płonnych.
Dodatkowo Kyushu (jest najbardziej ażurowa) nie przebarwia się na różowo przekwitając, tylko odwraca poszczególne kwiaty w dół.
Dodatkowo Kyushu (jest najbardziej ażurowa) nie przebarwia się na różowo przekwitając, tylko odwraca poszczególne kwiaty w dół.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Elu - wszystkie one są piękne, jak z koronki 

- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Właśnie przeglądam 
Na fotkach piękne, ciekawe które najbardziej polubię w naturze. Każda trochę inna. Mam na razie tylko kwitnącą Anabelkę.

Na fotkach piękne, ciekawe które najbardziej polubię w naturze. Każda trochę inna. Mam na razie tylko kwitnącą Anabelkę.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
U mnie też Anabelka była pierwsza i naprawdę warto ją mieć! Nówki-maluchy kwitły, ale jeszcze nieśmiało, liczę na pokaz w tym sezonie 

- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Witam się w nowym wątku, muszę się ujawnić w końcu, będę tu zaglądać i podziwiać ogród! 

Pozdrawiam- Marzena
Aguśku, patrzę na Twoje ukorzenione sadzonki i strasznie mnie korci, żeby też spróbować. Muszę sobie w wolniejszej chwili poczytać Twoje wątki i podszkolić się trochę.
- aguskac
Witajcie ranne ptaszki 
Linetko, Ty pod Opolem nie masz jeszcze porządnych winorośli? To niewybaczalny grzech
Musisz to jak najszybciej naprawić! Masz przecież idealne warunki, których ja Ci mogę jedynie pozazdrościć!

Linetko, Ty pod Opolem nie masz jeszcze porządnych winorośli? To niewybaczalny grzech

Anabelka tu, Anabelka tam, że w końcu do wujka gogle poszłam i o dziwo, ja mam tą Anabelkę, o matulu nawet nie wiem, co ja mam u siebie, a podziwiam u innych
muszę tylko dać jej jakiegoś nawozu, bo mam za małe kwiaty, a może za mało słonka??

- aguskac
Hortensje chyba nie muszą mieć dużo słońca, ale nie twierdzę tego na pewno, bo dopiero z nimi zaczynam 
U mnie na razie są bardzo cienkie wiotkie gałązki, a kwiaty olbrzymie. Może w tym roku wyrosną grubsze, bo w tamtym nie cięłam i to chyba błąd.

U mnie na razie są bardzo cienkie wiotkie gałązki, a kwiaty olbrzymie. Może w tym roku wyrosną grubsze, bo w tamtym nie cięłam i to chyba błąd.
A je trzeba ciąć?..ja dopiero teraz parę dni temu podcięłam patyczki, bo jakieś długie były, chyba za długie i je skróciłam, a mogłam do wody te patyczki wsadzić, może by korzonki wypuściły?
- aguskac
Jeśli odrzuciłaś gdzieś na bok, to pewnie nadal się nadają, możesz włożyć do wody. Pokalecz korę na dole, utnij 1cm pod dolnym oczkiem, bo na węzłach najszybciej puszczają korzonki.
Tak, czytałam własnie niedawno instrukcję jak ciąć. Zalecają uciąć każdy patyk na zostawiając 3-5 oczek. Tak się tnie bukietowe. Anabellę ponoć najlepiej tak o połowę.
Tak, czytałam własnie niedawno instrukcję jak ciąć. Zalecają uciąć każdy patyk na zostawiając 3-5 oczek. Tak się tnie bukietowe. Anabellę ponoć najlepiej tak o połowę.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja właśnie przymierzam się do przeniesienia krzewów winogron z ogródka Rodziców.
Jest tego 3 krzewy rozrośniete na drewnianej kratownicy o wys. ok 2 m.W związku z tym mam trochę pytań.Po pierwsze czy winorośl ma głębokie korzenie?Chciałbym żeby mimo przeprowadzki one dalej owocowały.Dlatego wolałbym je przenieść w całości.Pewnie jak przytnę to nie będzie owoców?W sumie to nie daleko bo ok. 100 m.
Jest tego 3 krzewy rozrośniete na drewnianej kratownicy o wys. ok 2 m.W związku z tym mam trochę pytań.Po pierwsze czy winorośl ma głębokie korzenie?Chciałbym żeby mimo przeprowadzki one dalej owocowały.Dlatego wolałbym je przenieść w całości.Pewnie jak przytnę to nie będzie owoców?W sumie to nie daleko bo ok. 100 m.
- aguskac
Ma bardzo rozrośnięte korzenie, nie ma opcji przeniesienia w całości. Dobrze podlej, by przenieść z jak największą bryłą i ostro przytnij. Zostaw młode łozy przycięte na 2-3 oczka. Część starych bardzo długich wytnij całkiem.
Moje 3-4 -latki po przesadzeniu rok nie owocowały i to jest raczej reguła.
Jesteś pewien, że wszystkie są warte przesadzania? Może pokusisz się o posadzenie jakiejś nowej fajnej odmiany.
Moje 3-4 -latki po przesadzeniu rok nie owocowały i to jest raczej reguła.
Jesteś pewien, że wszystkie są warte przesadzania? Może pokusisz się o posadzenie jakiejś nowej fajnej odmiany.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Ja je przenoszę do ogródka siostry.W Moim nie chcą rosnąć. Sadziłem w tym samym czasie co Rodzice i się nie przyjęły.
- bejka1970
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Agunia a hortensje to w czym trzymałaś ,że takie piękne korzonki puściły?Ja też w tym roku eksperymentuję i na poczatek włożyłam do wody z wierzbowymi patyczkami
tylko pytanie co dalej...nie wszystkim ukorzenianie z wody wychodzi

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;