Ja w zeszłym roku swoje tulipany Abu Hasan też z wirusem obficie podlewałem Nadmanganianem potasu KMnO4 zobaczymy czy to coś dało krokusy natomiast mi załatwiła ta ostra zima i teraz dopiero zaczynają się odradzać.
W tym roku krokusy były prawie cały czas zamknięte. Jest to wynik złej pogody, gdyż cały czas padało. Ciężko było natrafić na porę, gdy otworzyły kwiatki,
Jaki cudowny widok.Ja już się prawie pogodziłam z myślą,że w tym roku krokusów nie będę miała a one chyba czekały na dzisiejsze słoneczko i rozkwitły.Niestety będę musiała zlikwidować rabatkę na której są obecnie tylko nie wiem kiedy będę mogła je przesadzić.Czy mogę zrobić to jak przekwitną czy poczekać do jesieni?
Poczekaj aż liście krokusów uschną wtedy możesz je wykopać i od razu posadzić w inne miejsce, lub wykopać, osuszyć, przetrzymać w chłodnym pomieszczeniu i wkopać jesienią
Dziękuję za szybką odpowiedź.Szkoda było by mi stracić takie piękne kwiatki ale muszę znaleźć im lepsze miejsce bo teraz rosną w miejscu gdzie praktycznie są cały czas w cieniu.Marzy mi się taki krokusowy dywan
Nie wiem, co mnie dziś bardziej urzekło - krokusy w pełnym słońcu, czy trzmiele pełne pyłku:
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.