Jolka jeśli ode mnie to super, gdyby zakwitły. Wiesz, ze właśnie dziś głośno się zastanawiałam z synem nad tym brakiem pręcików u tego pełnego hippeastrum? To chyba jednak te pełne tak mają.

Trochę szkoda, bo zamierzałam zapylić, a tu kicha. Mam nadzieję, że "urodzi" cebulkę. Jakby co to masz zaklepaną. Póki co zapyliłam kilka innych i już mają grube brzuszki.
Modivhaszma to jeszcze nie wszystkie kwitnące, mam nadzieję, że jeszcze będzie coś ciekawego.
Arkadius121 u nie araukaria mieszka w temp. pokojowej, ale takiej lekko obniżonej. Jest to najczęściej w granicach 18, max 20* C. Muszę przyznać, że rośnie baaaardzo wolno, ledwo jeden okółek w sezonie. Pięknie pachnie żywicą przy poruszeniu gałązkami.
justus27
Kelpie ja myślę, że kto raz zetknął się z tymi cebulami to już z nich nie zrezygnuje, mimo iż jest z nimi trochę roboty.
hen_s no właśnie nie wiem czy ma wszystkie, ale pręcików nie ma wcale, tylko jakiś niedorobiony słupek.
Dziś rozwinął płatki ciemno różowy. Fotki później, jak znajdę aparat, bo telefonem nijak nie mogę złapać koloru.