Petunia z nasion Cz.2
-
- 100p
- Od: 30 wrz 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Petunia z nasion cz.2
Niestety kupując nasiona, trzeba bardzo uważać. Sam się niezmiernie rozczarowałem otwierając jedno z opakowań petunii. W pierwszym momencie myślałem, że zapomnieli włożyć "zawartość" do tego opakowania
. Jednak znalazłem je... Całe 12 szt. Ilość powalająca. Ciekawe, czy cokolwiek z tego zejdzie
.

Bardzo bym chciała mieć te zwisające ale cieżko dostać. Często na opakowaniu jest napisane, że surfinia a wyrastją zwykłe petunie 

Lucyna nawet mnie nie strasz załamie się jak zamiast zwisających będę miała zwykłe.

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pawrzes
- 200p
- Od: 21 kwie 2013, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oczywiście możesz jeszcze wysiać i na pewno zakwitną
(zerknij na poprzednią stronę)

Pozdrawiam
Paweł
Paweł
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Akurat w moim przypadku zakup tych 12 sztuk był bardzo dobrym pomysłem (petunia zwisła Supercascade F1). Poza tymi nasionami kupiłam jeszcze mieszankę nasion petunii zwisającej - tu było bardzo dużo nasion. Mieszanka wykiełkowała bardzo szybko, w dużej ilości... po czym zaczęła padać. Z 12 nasion wykiełkowało 8 i w porównaniu do mieszanki (a raczej tego, co z niej zostało) siewki są dużo większe. Mam nadzieję, że wszystkie dotrwają do dorosłości.michal4823 pisze:Niestety kupując nasiona, trzeba bardzo uważać. Sam się niezmiernie rozczarowałem otwierając jedno z opakowań petunii. W pierwszym momencie myślałem, że zapomnieli włożyć "zawartość" do tego opakowania. Jednak znalazłem je... Całe 12 szt. Ilość powalająca. Ciekawe, czy cokolwiek z tego zejdzie
.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Miałam to samo co Wiktoria, zwisające mix wzeszły szybko i równie szybko zdechły. Kupiłam zwykłe w odmianie Iluzja, wzeszły, aktualnie wykształcają drugą parę liście, więc w weekend będę mogła je przepikować.
Zaczynam obawiać się że moje za miesiąc mogą zacząć kwitnąć. 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
Paprotka nic nie rób rosną całkiem ok poczekaj jeszcze tydzień zobaczysz jak ruszą.
- paprotka882
- 500p
- Od: 13 sty 2012, o 12:26
W sumie jak widzę zdjęcie z przed tyg. to widzę ze urosły, teraz są w wiele większych domkach niż te wstawione tydzień temu (przepikowałam by ruszyły:) ), ale i tak niebo a ziemia do waszych, tak czy tak w końcu zakwitną, najwyżej nie tak szybko.
Paprotka właśnie po fotkach widać jak szybko rosną 

-
- 500p
- Od: 24 cze 2013, o 18:06
Mariola54 twoje petunie to giganty w porównaniu z moimi!!! Nie znam się hoduje petunie pierwszy raz ale na moje oko są piękne kurcze gratuluje i trochę Ci zazdroszczę. Musze się cofnąć i znaleźć kiedy je siałaś. Moje maluszki maja miesiąc ale do twoich to im chyba z miesiąc brakuje!!
- Andzia1967
- 200p
- Od: 1 kwie 2013, o 12:31
Popieram moja przedmówczynię .Mariola -Twoje to giganty. W tym tygodniu miałam mało czasu aby zaglądać na forum ale dzisiaj nadrabiam stracony czas i co widzę - jak pięknie Wasze petunki urosły .
Gratuluje .U mnie troszkę odbiły w tym tygodniu i widzę lekką różnicę .Ale daleko moim do Waszych ...........
Poniżej zdjęcia - za 3 dni będą miały urodzinki 1 miesiąc

Gratuluje .U mnie troszkę odbiły w tym tygodniu i widzę lekką różnicę .Ale daleko moim do Waszych ...........
Poniżej zdjęcia - za 3 dni będą miały urodzinki 1 miesiąc