Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Madziu ślicznie u Was na działce i te mebelki bardzo mi się podobają ;:215
Ale sporo pracy włożyliście w zagospodarowanie działki
Będę Twoim stałym gościem ;:333
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Osiu no nic nie poradzę jak się pogoda nie zmieni :(. Jeszcze mam małą, maluteńką nadzieję.
Izolek witam nowego gościa. Dziękuję że do mnie zajrzałaś. Wpadaj częściej.

Domówiłam dwie róże. Pomponellę i Pashminę. Nie jest pewne jeszcze czy na pewno będą ale już się cieszę. Wymyśliłam że altanę obsadzę całą różami. Bez dodatków. Może kiedyś z przodu żywopłot z lawendy puszczę . Ale to może i kiedyś. Czytałam że Pomponella lubi się rozrastać więc obstawiłam że jedna część ściany altany będzie cała dla niej. W ogóle to co ile cm sadzi się róże?
Póki co mam do posadzenia tam :
Chopin (1-1,5 m)
Charming Piano (0,7-1m)
Artemis (1 -1,5m)
Charlotte (Auspoly) (1-1,5m)
Z przodu od schodów po jednej stronie myślałam żeby posadzić Charming Piano po drugiej Pashminę, potem za Charming Piano Chopin a za Pashimną Artemis. Następnie za Chopinem Pomponellę, a za Artemisem Charlotte. Co Wy na to?
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

ja to sie nie znam na tych różach ale na pewno będzie pięknie i różanie :) Zreszta Ty juz masz na pewno to kolorystycznie i wielkościowo dopasowane :) ciekawa jestem efektu :)
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Uporałaś się z pracą ekspresowo ;:138 Ludźmi się nie przejmuj ja zawsze mówię jeść mi nie dadzą , dzieci nie wychowają to niech się wypchają !!!
Trawka szybko będzie was cieszyć bo pogoda wspaniała tylko , aż sama w to nie wierzę że ja to piszę ;:306
Przydał by się deszczyk , ja w niedzielę rozsypałam nawóz i musiałam obficie podlać bo jak na ta porę roku , to suchutko ;:224
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Reniatka
100p
100p
Od: 28 sie 2013, o 14:16

Post »

Madziu, u Ciebie pięknie i czysto. Jak zwykle zresztą ;:215 .
Pozdrawiam Renia
W moim ogródeczku
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magdziu plany wspaniałe. ;:215
Różanka koło miejsca odpoczynku zawsze robi wrażenie.
Zestaw kolorów to kwestia gustu a o nim się nie dyskutuje.
Ważne, żeby tobie się podobało i sprawiało radość. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osiu ja też jestem ciekawa jak to wszystko wyjdzie. Mam nadzieję że będzie pięknie :)
Gosiu bardzo fajnie to powiedzonko Ci wyszło. Pogoda tam póki co od weekendu się psuje. Może sobie padać, ale od poniedziałku. Chcemy ruszyć z ogrodzeniem i czuję że będziemy zmuszeni się wstrzymać. ;:223
Renatko dziękuję :)
Grażynko jak wiadomo, ja z różami miałam kiepski start. Aż się dziwię że tak poszalałam z nimi w tym roku. Miały być max 3 na spróbowanie.. a tu lista się powiększyła. Jeszcze bym dokupiła ale już się mocno powstrzymuję. Zdążę dokupić za rok jak dobrze pójdzie mi z tegorocznymi. Jednym słowem wkręciłam się na maaaxa.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie Ty jedna.
Takich na forum jest całe mnóstwo.
Ale jeśli warunki pozwalają to czemu nie ?
Dobrze dobrane z odpowiednią strefą róże mogą cieszyć w każdym zakątku ogrodu i w prawie każdym klimacie.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Madziu :wit widzę, że przygotowania pełną parą ! Ja z kurierów też jakoś nie jestem specjalnie zadowolona. Denerwują mnie jak są pod domem, ja w pracy a on pyta się, gdzie ja jestem ? Przeważnie w południe jestem w pracy... To zaraz zaczyna się upychanie po sasiadach, bo pan nie chce przyjeżdżać po raz drugi do mnie za 2-3 godziny... Ostatnio zostawił mi w sklepie spożywczym. Przyznam, że pani kierownik sklepu była lekko zdziwiona, tym bardziej, że w ogóle mnie nie zna po imieniu i nazwisku... Czekała Kto zgłosi się po paczkę.
Jutro mam miec roślinki! aż się boję, co ja z nimi zrobię ? Pogoda się psuje, nie posadzę w ten weekend :(
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

No to najgorsze prace macie już za sobą ;:333 Czy planujesz jeszcze jakieś koparki u siebie :wink: ? Altanka w różach zapowiada się obiecująco! Tylko uważaj, bo róże uzależniają :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko wiem że nie ja jedyna. Po prostu mnie też to dopadło :)
Aniulek gdzieś Ty się podziewała tyle czasu. No takich jaj to jeszcze nie miałam żeby kurier paczki po sklepach mi zostawiał. Ale to jest najgorsze właśnie że dzwonią gdzie jesteś. Z jednym to się kłóciłam jak nie wiem. Bo dzwoni że jest i że jak nie będę do godziny czasu to on to odwozi do nadawcy. To była chyba ława wtedy. Ja mówię że mogę być ale sama sobie tego nie zaniosę na górę a mąż kończy za Trzy godziny a nie godzinę. Ale jego to nie interesuje. I to było w godzinach normalnych. Nie wieczornych. I siedziałam na tej ławie przed blokiem aż emek wróci z pracy. Bo co miałam zrobić. No ja też ciągle sprawdzam czy komuś na wysyłkę się nie zebrało. Bo moje liczenie na poprawę prognoz na weekend pozostaje tylko życzeniem. Niespełnionym. Śnieg, deszcz i 5-8 stopni.
bozuniu z tych cięższych prac zostało tylko ogrodzenie. I wyczyszczenie lasu. Reszta to już jakieś małe przyjemności. Koparki nie planuję, aczkolwiek nie wykluczam jej jeszcze całkowicie. Na razie nie mam pomysłu gdzie byłaby ona mi potrzebna.

Chciałabym przesadzić różę sztamową na pniu. Czy już mogę?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jak najbardziej.
Im szybciej tym lepiej.
Należy to robić zanim soki zaczną krążyć w łodygach.
Magdziu nie martw się, kiedy do Ciebie zawita wiosna to już na całego i od razu będziesz miała ją na całego. ;:196 :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Madziu różana działeczka super,jak zakwitną to dopiero bedzie widok ;:oj
Pieknego dnia życzę ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Madziu :wit córka marnotrawna wróciła.
Długo mnie nie było ale zaglądałam do ciebie zeby być na bierząco.
Jeśli chodzi o koleżanke to trzeba jej to wybaczyć nie czuje tego ona cieszy się z innych rzeczy z których pewnie Ty być się nie cieszyła. Trzmielina wygląda jakby ja jakieś chorubstwo dopadło i czy ona Ci nie przemarzła? wierzbe hakuro ja już przyciełam ale ja to ją bym bardziej poskracała ale mi tu rodzice głowę suszyli ze za bardzo tne i dałam spokój została tylko troszke przycieta.
Nowe zakupy bardzo ciekawe liliowce, floksy będzie z nowym sezonem co podziwiać a jeszcze ten zapach floksów. ;:215
Twoja koncepcja posadznie różyczek koło altany bardzo mi się podoba tylko ja bym jeszcze dodała lawendę i np zrobiła niziutki żywopłot z buszkanów żeby oddzielał rabatkę od trawy.
Madziu ale zapowiada sie u Ciebie kolorowo, liliowce, róże cudnie będzie.
Krąg już wkopany woda jest. Ciekawie wydlądałby klomb w krędu hmmmm.....
Pozdrawiam sedecznie i nie gniewaj się na mnie ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

MADZIU....nie martw się....nie Ty jedna zakręcona na różanki........ja zamówiłam ponad 20......i zaczynam szukać dla nich miejsca, jak im będzie żle to na jesień będę szukać nowego lokum.....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”