Górki,pagórki i reszta w 2014r.
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta w 2014r.
Kamyczki Iwonko są tylko narzucone żeby nie leżały na ścieżce.Póżniej będą wciśnięte w ziemię więc pierwiosnki będą lepiej widoczne.
Jutro muszę objechać samochodem moje drogi i pozbierać odłożone tam białe kamienie.Myślę,że nie chodził tam inny amator skalnych górek.
Z przylaszczkowem też już pomysł jest.Właśnie pan DPD przywiózł kawałek sosny a na patyku głóg,forsycję,migdałka,lilaka i czarny bez.
Coś z tego zrobi się.
Jutro muszę objechać samochodem moje drogi i pozbierać odłożone tam białe kamienie.Myślę,że nie chodził tam inny amator skalnych górek.
Z przylaszczkowem też już pomysł jest.Właśnie pan DPD przywiózł kawałek sosny a na patyku głóg,forsycję,migdałka,lilaka i czarny bez.
Coś z tego zrobi się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Janku czemu nieudana??? wciśniesz kamyczki, roślinki ruszą i będzie pięknie.... tak jak jest w całym Twoim ogrodzie
Krokusiki prześliczne.... ja już nie mogłam się doczekać, aż moje pojawią się.... no i wreszcie doczekałam się .... słonko przygrzało i są

Krokusiki prześliczne.... ja już nie mogłam się doczekać, aż moje pojawią się.... no i wreszcie doczekałam się .... słonko przygrzało i są

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Janku i ja się wpisuję, skoro już jesteś Ty, to jestem i ja na Twoich górkach
Ciekawa jestem jak Twój Wawrzynek płożący i inne piękności jakie rosną na Twoich górkach, pagórkach i reszcie 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku , ale u Ciebie czyściutko
a miejsca na nowe nasadzenia tez jeszcze dużo .

- ktoś
- Od: 11 lis 2008, o 10:15
A mnie się podoba 

- magry
Przerwę miałem w ogródkowaniu ponieważ biegałem z samochodem.Pan kierowca przyznał się,że pod moją nieobecność, podrapał go troszeczkę
zostawiając mi karteczkę z telefonem.Jest problem bo kamienie odłożone wzdłuż drogi leżą i mogą zniknąć.
Agnieszko- Górkę pierwiosnkową zobaczyłem gdzieś w internecie, w jakimś zagranicznym ogródeczku i podobała mi się bardzo.Problem
polega na tym,że tam było dużo miejsca a u mnie wciśnięta jest po chwasto-trawniku.Póżniej jeszcze troszkę przerobię.Teraz nie mogę nic
zrobić do momentu aż zobaczę co tam z tyłu rośnie.
Genia- Miejsca wolnego już nie ma.U mnie po prostu niewiele roślin wyszło z ziemi.To jakieś bardzo zimne miejsce.
Iwonko- Jestem już,jestem.Chwalić się jeszcze nie mam czym.Ewa-stylowa mówiła,że miała w słońcu na termometrze +30*a
u mnie nawet w mieszkaniu tak ciepło nie jest.Dalej czekam na wiosnę a wawrzynki kwitnąć będą bo zimy nie odczuły.
Danusia-Jak wyżej napisałem tak na razie zostanie.Wyrzuciłem żurawki a posadziłem kilka pierwiosnków ząbkowanych.Dołożyłem kępkę
fiołka labradorskiego i pełnego oraz kilka niskich trawek / chyba turzyca /.Większość pierwiosnków to venusta. Jeszcze kilka dokupię.
A dzisiaj rozpocząłem budowę przylaszczkowa i okazało się,że jest mało miejsca.Chyba będą musiały być dwa.Tu będą niebieskie.Do
towarzystwa będą mieć kilka miodunek i żółte zawilce.

zostawiając mi karteczkę z telefonem.Jest problem bo kamienie odłożone wzdłuż drogi leżą i mogą zniknąć.
Agnieszko- Górkę pierwiosnkową zobaczyłem gdzieś w internecie, w jakimś zagranicznym ogródeczku i podobała mi się bardzo.Problem
polega na tym,że tam było dużo miejsca a u mnie wciśnięta jest po chwasto-trawniku.Póżniej jeszcze troszkę przerobię.Teraz nie mogę nic
zrobić do momentu aż zobaczę co tam z tyłu rośnie.
Genia- Miejsca wolnego już nie ma.U mnie po prostu niewiele roślin wyszło z ziemi.To jakieś bardzo zimne miejsce.
Iwonko- Jestem już,jestem.Chwalić się jeszcze nie mam czym.Ewa-stylowa mówiła,że miała w słońcu na termometrze +30*a
u mnie nawet w mieszkaniu tak ciepło nie jest.Dalej czekam na wiosnę a wawrzynki kwitnąć będą bo zimy nie odczuły.
Danusia-Jak wyżej napisałem tak na razie zostanie.Wyrzuciłem żurawki a posadziłem kilka pierwiosnków ząbkowanych.Dołożyłem kępkę
fiołka labradorskiego i pełnego oraz kilka niskich trawek / chyba turzyca /.Większość pierwiosnków to venusta. Jeszcze kilka dokupię.
A dzisiaj rozpocząłem budowę przylaszczkowa i okazało się,że jest mało miejsca.Chyba będą musiały być dwa.Tu będą niebieskie.Do
towarzystwa będą mieć kilka miodunek i żółte zawilce.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Janku u mnie też jeszcze nie wszystko wyszło z ziemi , też mi się wydaje ze mam dużo miejsca do sadzenia , a potem okaże się że mają roślinki za ciasno .
Widzę pierwsze przylaszczki kwitnące , u mnie już też są .
Moje rosną na równej rabacie .
Widzę pierwsze przylaszczki kwitnące , u mnie już też są .
Moje rosną na równej rabacie .
- magry
Kilka roślin posadziłem tak na pamięć. Może okazać się,że będą jedna na drugiej.Górka przylaszczkowa to bardziej nazwa bo ma 30-40 cm.
Nie więcej.To nie są rośliny na suche górki.
miodunka jak miodunka ale dużo siewek rannika.

Nie więcej.To nie są rośliny na suche górki.
miodunka jak miodunka ale dużo siewek rannika.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Sukcesów życzę
Aby było z górki
Sławek
Ps. Mnie też ktoś zadrapał w ostatnią sobotę ...
Niestety,nie zostawił karteczki

Aby było z górki

Sławek
Ps. Mnie też ktoś zadrapał w ostatnią sobotę ...
Niestety,nie zostawił karteczki

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Janku strasznie mała ta górka przylaszczkowa ...zdecydowanie powinna być większa nie możesz jej powiększyć miejsca jest jeszcze troszkę i zdecydowanie powinno być tu więcej sadzonek ...jak będzie druga to biało różowa ;)
Dzisiaj znowu w słońcu 30 a normalnie 14 a w nocy delikatny przymrozek jednak rośliny nic z tego sobie nie robią i "gonią " dalej . Nie przejmuj się że są jeszcze puste miejsca u mnie też tak było za jakiś czas wylezie u mnie tak jest ciągle coś nowego odkrywam .
Dzisiaj znowu w słońcu 30 a normalnie 14 a w nocy delikatny przymrozek jednak rośliny nic z tego sobie nie robią i "gonią " dalej . Nie przejmuj się że są jeszcze puste miejsca u mnie też tak było za jakiś czas wylezie u mnie tak jest ciągle coś nowego odkrywam .
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje ranniki chyba całkiem przepadły, nie mówiąc o siewkach
Ani jednego kwiatka.

- iwona0042
A ja nie mam ranników wcale, jakoś tak wyszło, ale już zamówione i przyszła wiosna będzie u mnie bardziej kolorowa, a z wawrzynka odkłady u ukorzeniają się?, może już ukorzenione?
- magry
Sławku- Dziękuję.Może kiedyś będzie z górki chociaż teraz też tak bardzo nie narzekam.
Ewa- No pewnie,że mała ale nie mogę na razie rozpychać się na boki ponieważ po jednej i drugiej stronie rosną tzn.teraz jeszcze siedzą,
irysy.Irysy,które według zapewnień oferenta mają w tym roku wydać kwiaty.No to czekam na to zjawisko.Przylaszczek posadziłem sztuk 6.
W zanadrzu jest jeszcze ok.10 szt. i one wszystkie tam zmieszczą się.Dzisiaj mam spotkanie z biznesłumen więc nie dokończę a jutro ma padać
upragniony deszcz to parę dni będzie rozgrzebane.Chyba,że biznesłumen pójdzie do fryzjera bo dzisiaj piątek.Zaczynają wychodzić siedmiogrodzkie,
białe i różowe więc nad nowym lokum trzeba myśleć.
Ewa,warmińska- Ranników posadziłem sporo a na obrazku jest 2 x pięć.Dwa powędrowały jeszcze dalej.Co to za ogrodnictwo jak kwiaty liczy
się w sztukach ! U mnie chyba mają sucho i siewki giną.Tak samo jest z przylaszczkami i miłkami.Jest dużo a póżniej wcale.
Iwonko- Ja wiosną lubię żółty kolor więc ranniki jesienią znowu będę sadził.Do wawrzynków nie zaglądałem.Zawiążę sobie supełek ku
pamięci.
ranników moich łan.

Ewa- No pewnie,że mała ale nie mogę na razie rozpychać się na boki ponieważ po jednej i drugiej stronie rosną tzn.teraz jeszcze siedzą,
irysy.Irysy,które według zapewnień oferenta mają w tym roku wydać kwiaty.No to czekam na to zjawisko.Przylaszczek posadziłem sztuk 6.
W zanadrzu jest jeszcze ok.10 szt. i one wszystkie tam zmieszczą się.Dzisiaj mam spotkanie z biznesłumen więc nie dokończę a jutro ma padać
upragniony deszcz to parę dni będzie rozgrzebane.Chyba,że biznesłumen pójdzie do fryzjera bo dzisiaj piątek.Zaczynają wychodzić siedmiogrodzkie,
białe i różowe więc nad nowym lokum trzeba myśleć.
Ewa,warmińska- Ranników posadziłem sporo a na obrazku jest 2 x pięć.Dwa powędrowały jeszcze dalej.Co to za ogrodnictwo jak kwiaty liczy
się w sztukach ! U mnie chyba mają sucho i siewki giną.Tak samo jest z przylaszczkami i miłkami.Jest dużo a póżniej wcale.
Iwonko- Ja wiosną lubię żółty kolor więc ranniki jesienią znowu będę sadził.Do wawrzynków nie zaglądałem.Zawiążę sobie supełek ku
pamięci.
ranników moich łan.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042
Supełek zawiąż, a ja i tak molestować Ciebie będę o niego 

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Przepiękny ten łan u mnie jeszcze mniejszy ...jakoś te zwykłe nie chcą rosnąć
dobrze że pełne i odmianowe tak ....tylko coś pełne nie chciały w tym roku zakwitnąć / Twoje też nie , może nie zapomnę w tym roku wysłać ;)/ Przylaszczki i ranniki bardzo ładnie się wysiały a zwłaszcza przylaszczki choć nie wszystkie ale za to niektóre zakwitną . Pogoda dzisiaj pod psem ...chłodno buro i ponuro może to zapowiedź jutrzejszego deszczu a może się wypogodzi ...a może tak do pracy bym się wzięła i przestała marudzić