Górki,pagórki i reszta w 2014r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i reszta w 2014r.

Post »

Kamyczki Iwonko są tylko narzucone żeby nie leżały na ścieżce.Póżniej będą wciśnięte w ziemię więc pierwiosnki będą lepiej widoczne.
Jutro muszę objechać samochodem moje drogi i pozbierać odłożone tam białe kamienie.Myślę,że nie chodził tam inny amator skalnych górek.
Z przylaszczkowem też już pomysł jest.Właśnie pan DPD przywiózł kawałek sosny a na patyku głóg,forsycję,migdałka,lilaka i czarny bez.
Coś z tego zrobi się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Janku czemu nieudana??? wciśniesz kamyczki, roślinki ruszą i będzie pięknie.... tak jak jest w całym Twoim ogrodzie :D
Krokusiki prześliczne.... ja już nie mogłam się doczekać, aż moje pojawią się.... no i wreszcie doczekałam się .... słonko przygrzało i są :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Janku i ja się wpisuję, skoro już jesteś Ty, to jestem i ja na Twoich górkach :wit Ciekawa jestem jak Twój Wawrzynek płożący i inne piękności jakie rosną na Twoich górkach, pagórkach i reszcie :wit
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku , ale u Ciebie czyściutko ;:180 a miejsca na nowe nasadzenia tez jeszcze dużo .
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

A mnie się podoba ;:oj
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przerwę miałem w ogródkowaniu ponieważ biegałem z samochodem.Pan kierowca przyznał się,że pod moją nieobecność, podrapał go troszeczkę
zostawiając mi karteczkę z telefonem.Jest problem bo kamienie odłożone wzdłuż drogi leżą i mogą zniknąć.

Agnieszko- Górkę pierwiosnkową zobaczyłem gdzieś w internecie, w jakimś zagranicznym ogródeczku i podobała mi się bardzo.Problem
polega na tym,że tam było dużo miejsca a u mnie wciśnięta jest po chwasto-trawniku.Póżniej jeszcze troszkę przerobię.Teraz nie mogę nic
zrobić do momentu aż zobaczę co tam z tyłu rośnie.

Genia- Miejsca wolnego już nie ma.U mnie po prostu niewiele roślin wyszło z ziemi.To jakieś bardzo zimne miejsce.

Iwonko- Jestem już,jestem.Chwalić się jeszcze nie mam czym.Ewa-stylowa mówiła,że miała w słońcu na termometrze +30*a
u mnie nawet w mieszkaniu tak ciepło nie jest.Dalej czekam na wiosnę a wawrzynki kwitnąć będą bo zimy nie odczuły.

Danusia-Jak wyżej napisałem tak na razie zostanie.Wyrzuciłem żurawki a posadziłem kilka pierwiosnków ząbkowanych.Dołożyłem kępkę
fiołka labradorskiego i pełnego oraz kilka niskich trawek / chyba turzyca /.Większość pierwiosnków to venusta. Jeszcze kilka dokupię.

A dzisiaj rozpocząłem budowę przylaszczkowa i okazało się,że jest mało miejsca.Chyba będą musiały być dwa.Tu będą niebieskie.Do
towarzystwa będą mieć kilka miodunek i żółte zawilce.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janku u mnie też jeszcze nie wszystko wyszło z ziemi , też mi się wydaje ze mam dużo miejsca do sadzenia , a potem okaże się że mają roślinki za ciasno .

Widzę pierwsze przylaszczki kwitnące , u mnie już też są .

Moje rosną na równej rabacie .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka roślin posadziłem tak na pamięć. Może okazać się,że będą jedna na drugiej.Górka przylaszczkowa to bardziej nazwa bo ma 30-40 cm.
Nie więcej.To nie są rośliny na suche górki.

miodunka jak miodunka ale dużo siewek rannika.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sukcesów życzę ;:333
Aby było z górki ;:108
Sławek

Ps. Mnie też ktoś zadrapał w ostatnią sobotę ...
Niestety,nie zostawił karteczki ;:222
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Janku strasznie mała ta górka przylaszczkowa ...zdecydowanie powinna być większa nie możesz jej powiększyć miejsca jest jeszcze troszkę i zdecydowanie powinno być tu więcej sadzonek ...jak będzie druga to biało różowa ;)
Dzisiaj znowu w słońcu 30 a normalnie 14 a w nocy delikatny przymrozek jednak rośliny nic z tego sobie nie robią i "gonią " dalej . Nie przejmuj się że są jeszcze puste miejsca u mnie też tak było za jakiś czas wylezie u mnie tak jest ciągle coś nowego odkrywam .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moje ranniki chyba całkiem przepadły, nie mówiąc o siewkach :( Ani jednego kwiatka.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja nie mam ranników wcale, jakoś tak wyszło, ale już zamówione i przyszła wiosna będzie u mnie bardziej kolorowa, a z wawrzynka odkłady u ukorzeniają się?, może już ukorzenione?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku- Dziękuję.Może kiedyś będzie z górki chociaż teraz też tak bardzo nie narzekam.

Ewa- No pewnie,że mała ale nie mogę na razie rozpychać się na boki ponieważ po jednej i drugiej stronie rosną tzn.teraz jeszcze siedzą,
irysy.Irysy,które według zapewnień oferenta mają w tym roku wydać kwiaty.No to czekam na to zjawisko.Przylaszczek posadziłem sztuk 6.
W zanadrzu jest jeszcze ok.10 szt. i one wszystkie tam zmieszczą się.Dzisiaj mam spotkanie z biznesłumen więc nie dokończę a jutro ma padać
upragniony deszcz to parę dni będzie rozgrzebane.Chyba,że biznesłumen pójdzie do fryzjera bo dzisiaj piątek.Zaczynają wychodzić siedmiogrodzkie,
białe i różowe więc nad nowym lokum trzeba myśleć.

Ewa,warmińska- Ranników posadziłem sporo a na obrazku jest 2 x pięć.Dwa powędrowały jeszcze dalej.Co to za ogrodnictwo jak kwiaty liczy
się w sztukach ! U mnie chyba mają sucho i siewki giną.Tak samo jest z przylaszczkami i miłkami.Jest dużo a póżniej wcale.

Iwonko- Ja wiosną lubię żółty kolor więc ranniki jesienią znowu będę sadził.Do wawrzynków nie zaglądałem.Zawiążę sobie supełek ku
pamięci.

ranników moich łan.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Supełek zawiąż, a ja i tak molestować Ciebie będę o niego ;:306
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Przepiękny ten łan u mnie jeszcze mniejszy ...jakoś te zwykłe nie chcą rosnąć :( dobrze że pełne i odmianowe tak ....tylko coś pełne nie chciały w tym roku zakwitnąć / Twoje też nie , może nie zapomnę w tym roku wysłać ;)/ Przylaszczki i ranniki bardzo ładnie się wysiały a zwłaszcza przylaszczki choć nie wszystkie ale za to niektóre zakwitną . Pogoda dzisiaj pod psem ...chłodno buro i ponuro może to zapowiedź jutrzejszego deszczu a może się wypogodzi ...a może tak do pracy bym się wzięła i przestała marudzić :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”