Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Sezon twórczy u kochammmkwiaty

Post »

Agnieszko - nie martw się, wiosna w końcu przyjdzie i przegoni choróbska. A z laurowiśniami różnie bywa, mam kilka w ogrodzie, sadziłam je kilkakrotnie i muszę przyznać, że nie wiem dlaczego nieraz w cieplejszą zimę wymarzają, a w chłodniejszą nic im nie jest. Mam jedną weterankę, rośnie już z 10 lat, jak była młoda to wymarzła do samej ziemi, ale odbiła i rośnie ale jako mniejszy krzaczek, nigdy już nie osiągnęła takich rozmiarów jak na początku. Piękny żywopłot z laurowiśni jest w Dobrzycach. Chciałabym taki mieś, ale niestety to nie tan klimat.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś ściskam mocno życząc zdrowia dla córci. Laurowiśnia śliczna, myślę nad jakimś małym drzewko do donicy...myślisz że ona byłaby odpowiednia?
Całuje
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Piękne drzewko dostałaś ;:138
Jak tam Stefek szaleje?
A z tymi choróbskami ;:14 Ja tam mogłabym siedzieć w domu nawet chetnie,bylebym nie była stratna finansowo.
A tak znowu jestem pod kreską,a tu trzeba płacić za zamówione roślinki :roll:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Agnieszko,zdrowia dla córuni :D
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dziękuję , że jesteście kiedy mnie nie ma ;:167 to bardzo miłe.
Goście czekają więc odpowiadam.

Dorotko - Dorcia7 dziękuję to teraz bardzo potrzebne ;:168

Ewa
dziękuję. Stefan....nie pytaj zachowuje się jak by go coś roznosiło. Tyłka nie może zagrzać w miejscu, bije starszego seniora czarnego, ewidentnie szuka zaczepki. Przez choróbska termin kastracji się przesunął. Myślę, że tak i tak spocznie to na barkach mojej połowki. Nigdy nie lubiłam dawać zwierząt na jakiekolwiek zabiegi. Jedno jest pewne muszę to zrobić jak najszybciej bo rozniesie i kota i mnie no i moje zasłony, służące ostatnio dla Stefana za fajną huśtawkę. Dla mnie siedzenie w domu i pracowanie ok, ale siedznie w domu, pracowanie i dziecko chore już nie. Niestety nie mogę sobie pozwolić na zwykle zdrowotne na dziecko, jak jest się na własnym rachunku to te smaczki nie dla szefa ;:306

Aguś
Laurowiśnie są piękne - dla mnie idealna na taras, szkoda tylko, że trzeba ją chować na zimę. Ale jeżeli masz gdzie to problem z głowy. Ładnie wygląda również ostrokrzew szczepiony na pniu, trzmielina. Tam M bardzo romantyczny - co chwila czymś zaskakuje - kochany jest

KLEO1
Dziękuję za słowa otuchy...staram się nie martwić. Prawda też jest taka, że powstają coraz to dziwniejsze mutogeny wirusów i bakterii i co za tym idzie dziwne choroby. Co do laurowiśni, też miałam kiedyś w ogrodzie 2 sztuki w formie krzaka. Po każdej zimie niezależnie od grubości okrycia - wszystko wymarzało i odbijało od korzenia. Trochę mnie to irytowało, zwłaszcza że w sezonie laurowiśnia miała spore przyrosty. Wyrzuciłam obydwie - teraz chyba troszkę żałuje, ale to było dawno. Tą chciałabym hodować w doniczce i na zimę umieszczać w pomieszczeniu.

Krysiu
Warto warto - zwłaszcza w maju jak kwitną tam wiśnie, jabłonie, jaśminowce, lilaki - jest pięknie. Tak ja też już czuję stresa z "wyrobieniem" się z pracami. Ogród po zimie jest w tragicznym stanie - liście, mech, chwasty. Nie mówiąc o przycinaniu bylin i innych krzewów. Krysiu ale damy radę :) ;:168

kocica
prawda ? lepsze niż kupowanie ciuchów w modnych butikach. Dla mnie butikiem jest szkółka :D Ale pierwsze zakupy zaliczone teraz czekać do kwietnia z realizacją przesyłki.

Olu
Niestety i takie sytuacje się zdarzają i jest to bardzo przykre, że nawet w takim miejscu, gdzie ludzie liczą na odpoczynek, podziwianie przyrody, czy zebranie myśli jakiś degenerat kradnie torebkę.

Aniu
Zapraszam do Gdańska - będziesz mogła zobaczyć na żywo, zwłaszcza w maju gdzie jest przepiękny koncert kwitnących wiśni.

Gosiaczku
dokładnie jak w filmie grozy albo z baśni - piękne widoki, polecam przy okazji jakiejś wizyty w Gdańsku

Alka
no proszę - tej informacji nie słyszałam :) Ale trudno się nie dziwić - niektóre z okazów rosną pod sam sufit a sama palmiarnia ma już swoje wieki i lata.

Justynko
tak to prawda, nawet czyta w moich "roślinnych myślach" :D

Uleńko
Koniecznie trzeba oczyścić zanim nowe ptaki znów zasiedlą budki. W mojej jednej budce zjawiła się sikoreczka i chyba pozostanie tam na dłużej przynajmniej widzę jak tam się kręci co dziennie więc coś z tego pewnie będzie.

Asiu
Ale się spóźniłam z odpowiedzią :oops: :oops: Rdest hmm osobiście chyba bym Ci go nie polecała - ale chyba już wybrałaś Mirandę ?
rdest szybko oplata, ładnie zagęszcza i nachalnie rośnie - trzeba go pilnować i ciąć, pięknie też kwitnie - ale w okresie od lipca zaczyna mi żółknąć. Obstawiam u mnie winę wiatrów - taras jest w dużym przeciągu liczę na to, że z czasem tak nie będzie. Rzeczywiście jest bezproblemowy ale wizualnie chyba wybrałabym hortensje.listę obiecuje załączę jak znajdę czas - zamówienie to bodziszki, świecznice, jarzmianki, serduszki i inne bylinki

Mateusz też sobie tak pomyślałam, czułam się jak w krainie baśni, gdzie na pierwszym planie są groźne drzewostany,

Bogusiu zastanawiający jest fakt, że mam większy problem przy kupowaniu garderoby i czasami wyrzuty sumienia , że za dużo wydałam kiedy w sklepach z odzieżą zjawiam się rzadko. Natomiast w przypadku zakupu kwiatów nie mam żadnych wyrzutów sumienia.

wszystkim życzę dobrej nocy i zmykam...
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Ja nawet przeniosłam się do innego typu sklepu, żeby mieć na chciejstwa :;230
;:108 Wytrzymaj, wszystko się unormuje ze zdrówkiem małej i będziesz cieszyć się wiosenką ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

wpadam z rewizytą i widzę że wiosna ruszyła tejże u Ciebie dużo słonka Ci życzę i zdrówka dla małej :wit
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tosiu i DusiczekOsia - dziękuję za wizytę- tak wiosna przyszła jak nic.
Dzisiaj sprawdzałam prognozy 2 - tygodniowe, od przyszłego tygodnia ma być załamanie pogody.
Więc cieszmy się póki ciepło i korzystajmy.

Ponieważ nowy sezon w pełni czas otworzyć nowy wątek - moderatorów proszę o zamknięcie tego wątku

Zapraszam wszystkich do nowego- pewnie wieczorem będzie już otwarty.
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Dzięki za odpowiedź.Miejsce docelowe też wietrzne,wybrałam Mirrandę.Wczoraj w Obo widziałam taką zieloną pnącą po 25zł,ale ...oparłam sie pokusie,poszukam.Były tż piękne magnolie,rh ...nie oparłam się za to urodzie wrzośćca Erica Hiemalis-troszku drogi,ale...jaki cudny.Nie zimuje u nas więc muszę sie nim zaopiekować zimą-powędruje na korytarz razem z "olkiem"
Czekam na nowy wątek :tan
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziękuję za uwagę i zapraszam do nowego wątku