Mój Raj część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Raj część III

Post »

:wit Sprawdź czy ma na gałęziach pąki śpiące, jeśli tak to powinnaś go przyciąć
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko :wit masz taki porządek na działce aż miło po patrzeć :D i róż tyle zamówiłaś ;:oj widok kwitnących zrekompensuje Ci po kłucie się. Pączki rododendrona wydają się nie przemarznięte, ja bym zostawiła i spokojnie poczekała. Pozdrowienia zostawiam :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja też bym zostawiła,jak Cię drażni jego wygląd,to przesadż gdzieś indziej,może mu przeprowadzka posłuży- wyrzucić zawsze mozna,a nuż Ci się odwdzięczy?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Właśnie też zauważyłam,że te pąki są zdrowe .Napisałam o podlaniu bo już się spotkałam z takim przypadkiem u znajomej tym bardziej,że Twój został posadzony jesienią
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Z tym pierwszym bym się nie martwiła bo tak mają ze zwijają liście.W tym drugim zobacz czy coś go nie podjada i podlewaj je lubią nawet zimą mokro potem nawozy liście pozbieraj by się robaki tam nie gromadziły.
Daj mu szanse :wit i nawozu.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Grażynko :wit
Różanka sie powiększy ale będzie pięknie i kolorowo. cóż róze mają kolce ale czy późnije będziesz pamietac o pokutych rękach gdy krzaczki odwdzieczą sie za Twoją pracę pięknym kwitnieniem. Ja swoich jeszcze nie przycinałam ale pod koniec marca to uczynię.
Różanecznik na pierwszy rzuto oka wygląda na przemarźnięty ale jak tak dobrze się przyjrzeć to pąki są zielonkawe. Hmmm ja osobiście bym zostawiła albo przesadziła w inne miejsce i poświęciła mu trosze więcej uwagi.
Miejsce na warzywa gotowe więc tylko pozostaje zastanowić sie co gdzie będzie posiane.
Porzadki na działeczce porobione i teraz to już podziwiać i czekać na sadzenia.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Cieszę się na odzew w sprawie mojego różanecznika ,dziękuję Wam dziewczyny zawsze można na Was liczyć i to sobie bardzo cenię ,posłucham rad i będę obserwować moją bidulę, dzisiaj został obficie podlany,liście opadnięte wyrzuciłam ,może go faktycznie przesadzę i od korzenia odbije :wink:
Ali ,Ewuniu,anym,Dorotko,Kasiula,Sylko dzięki i dla każdej ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 ;:196

Martwiłam się o berberyski posadzone jesienią, pięknie puszczają listki :D jak ja się cieszę z takich rzeczy ;:173

Obrazek

Obrazek

sasanka rośnie już kilka ładnych lat i niech jeszcze rośnie jak najdłużej,młode posadzone jesienią nie pokazują się jeszcze ,ciekawe czy w ogóle je ujrzę :wink:

Obrazek

i pokazujemy krokusiki dopóki są

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Obrazek

Obrazek

modrzew i leszczyna już też wiosennie
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Grażynko ale pracy odwaliliście ;:63 działkę masz już na 6-kę teraz tylko siać i czekać jak będzie rosło , moja papryczka na parapetach też rośnie ;:108 , Ślicznie wyglądają twoje berberysy z tymi małymi listeczkami ;:108 .
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko piękna wiosna, jak ja lubię takie widoki :tan
Moje sasanki sadzone na jesieni też słabiutko wyłażą z ziemi, cieszę się z nich bo pierwszy raz zagoszczą w moim ogródku. Chociaż ogrodnictwo uczy cierpliwości to ja przebieram nogi i czekam na prawdziwą wiosnę ;:65 Pozdrowienia zostawiam!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko piękne te berberysy bardzo piękne. ;:138
Wszystkie roślinki śliczne ;:108
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44

Post »

Bardzo ładne berberysy ;:333
Moje sasanki też powoli wychodzą a myślałam że je staciłam (obcięłam liście na jesieni a chyba nie powinno się tego robić). Wysiałam swoje nasionka po zbiorze i widzę że przezimowały zadołowane w doniczkach w szklarni, wiesz jak się cieszę!
Pozdrawiam!
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Grażynko , działka wzorowo przygotowana . Różanecznik na pierwszym zdjęciu wydaje się być zdrowy , na drugim wygląda nie ciekawie , spróbuj podlać Previcurem , może uda się go uratować .
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko wpadam a tu takie porządki zrobione ....aż miło popatrzeć . ja tez się pospieszyłam ...wszystko ogarnięte .
Co do rodonka to ten drugi raczej już jest martwy ...widzę po gałązkach ...w czasie suchej wiosny trzeba podlewać i cieniówkę założyć jak marny ....podlej nawozem florovit do rododendronów albo magiczna siła do Rh..
albo chelat żelaza , bo listki słabe ,żółte . to obrzeże może ograniczać rozrost korzeni jeśli jest głęboko . wystarczy tylko posadzić na leciutkim wzgórku i już jest dobrze , nie lubi być utopiony rodonek .pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Grażynko :wit
Piękna wiosna u Ciebie, berberysy już wypuszczają listki. Uwielbiam te małe kolorowe krzaczki. Jak je zobaczyłam to się zakochałam i co z tego że kują ale później cieszą oczy nie tylko w ciagu lata ale właśnie i teraz gdy wypuszczają kolorowe listki. Krokusy cudne, zamarzyłam sobie że jesienią nasadze ich bardzo dużo. Bo do tej pory to co kupiłam to mi nie kwitło i postanowiłam jeszcze raz zaryzykować a noż się uda i teraz taka jestem szczęsliwa ze jak ide do pracy lub wracan z niej to idę inną ścieżką ;:306
Sasanka też coraz bardziej wyłania swoje włochate hmm jak to nazwać .... łodyżki ;) Grażynko może sprawdz delikatnie wkładając palec do ziemi w miejsce posadzonych jesienia sasanek czy są.
Pozdrawiam cieplutko i miłego wieczoru życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”