Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

Lulka, na rabacie sasankowej teraz kwitną krokusy, potem tulipany, potem sasanki, a jak sasanki przekiwtają to zostają puchate kwiatostany i pojawiają się czosnki. Potem w miejsce cebulowych wysiewam jednoroczne, a na pierwszy plan wysuwają się róże - to rabata przy tarasie. Ja też już powoli tracę orientację u siebie, luz ;:209
Aniu, witaj! Dziękuję za odwiedziny i miłe słowo, pierwszy raz u mnie? :wit
Kasiu, sasankom chłodek nie straszy, mają puchate ubranka :lol: Róże możesz przesadzać, najlepiej teraz, zanim ruszy wegetacja. ps. zdjęcia zaraz wyślę, buźka.
Seven of Nine, dziękuję! Bardzo mi miło Cię gościć - jak Ci na imię?
Ewa, ale grunt, że sekator sam tnie :D Uwiniesz się spokojnie, jeszcze nawet wiosna kalendarzowa się nie zaczyna?ale już za tydzień! ;:oj
Sweety kochanie, przykro mi, że się pochorowałaś ;:168 Mój M też zaniemógł, sprzedałam mu swojego buga ;:214
Tego klienta to pozwij i zażądaj odszkodowanie za straty moralne z powodu opóźnień w wiosennych porządkach w ogrodzie ;:209
Zdjęcia nowe będą w weekend, wracam po ciemku w tygodniu?ale Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem, co chciałabyś zobaczyć? Mam przepastną bibliotekę ;:209
Justynko, powodzenia! Przycinaj i podlewaj florovitem ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, nie strasz że w weekend, będzie padał śnieg ;:oj , to mój pierwszy wolny weekend od dawna ;:145
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Nasionka Papageno rezerwuję ;:333 Oby tylko były... Proszę w odpowiednim czasie o instruktaż, kiedy je zebrać, bo sasanek nie uprawiałam :wink: Weekendu się boję ;:219 Będzie chowanie ogródka do domu i latanie ze szmatami do okrywania :evil:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kaśka nie straszy, ja też rano słyszałam o śniegu ;:145
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kochani, nie ma powodów do obaw. Śnieg przy 6 stopniach na plusie żadnych szkód nie zrobi. Wilgoć się przyda w ogrodzie!
Poza tym myślę, że będzie głównie deszcz.
Dorciu, Bozuniu, Piotrze - ja nie zamierzam szaleć z okrywaniem. Rośliny sobie poradzą, jestem pewna. Będę pracować w ogrodzie normalnie, w przerwach deszczu. Będzie dobrze ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja też jestem dobrej myśli jak Ty, Kasiu ;:108 Zresztą nie mam wyjścia, bo i u mnie nasadzonych już kilkadziesiąt sadzonek bratków, żonkili i innych...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

U mnie wczoraj przyleciały sąsiedzkie nowiny, że w przyszłym tygodniu ostry mróz i śnieg więc nie mam co sadzić tych "krzaczków" (sadziłam pierwszą partię róż). Nie wiem czy w takie cuda wierzyć. Wiadomo, poprószyć takim mokrym śniegiem z deszczem może, ale nie widzę jakiegoś wielkiego przewrotu pogodowego :?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Kasiu zaraziłaś mnie bardzo tymi cisami - kombinuję gdzie je posadzić i co z nich zrobić (stożki czy kule - oto jest pytanie :wink:
Elwi, przywołany przez Ciebie ogród oczywiście bardzo dobrze znam, topiary piękne.
Właśnie Ci powiem, że budzi we mnie mieszane uczucia... Niby och i ach, ale... Chyba mi tam róż brakuje ;:24
albo... trochę bałaganu ;:306
Pozdrawiam, Elwi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja też nie mam zamiaru nic okrywać, szkoda mi tylko,że cały tydzień ładny-jak jestem w pracy,a przychodzi weekend to załamanie pogody ma być
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, czy prymulki w donicach nie marzną Ci teraz?
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasia, wielkie dzięki za odpowiedź o kulkowaniu. Mam przecież parkowe i historyczne. Może mogłabym z nimi pokombinować, choć to młodziaki przecież...
Zapisałam sobie kwiatozmian jaki masz przy tarasie. No extra to sobie wymyśliłaś, cały czas coś kwitnie, może z wyjątkiem zimy.
Mnie nawet nie mówcie o nawrocie zimy... W tygodniu temperatury jak niemal latem, a w weekend plucha? Ja się tak nie bawię. DO tego 12 samolotów ma przybyć na pobliskie lotnisko. To się zacznie jak będą latać...
Awatar użytkownika
Hagaart
200p
200p
Od: 1 cze 2011, o 10:11

Post »

Niestety te śniegi to ma być prawda.Wierzyć się nie chce,że znów zima chce wrócić :(
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Mnie już wszystko jedno jaka będzie pogoda. Oprócz alergii, która rozwala mnie wiosną, złapałam chyba jeszcze jakieś grypsko, bo głowa i kości mnie zaczynają boleć-koszmar jakiś. Grypy nigdy nie miałam, więc ciężko stwierdzić.
Kasia jak tam parapetowe wysiewy, ja swoje dorodne już naparstnice przesuszyłam ;:145. Chyba wysieje jeszcze raz.
Awatar użytkownika
agnesik12
200p
200p
Od: 31 sty 2008, o 10:25

Post »

Witaj Kasia,

Kilka dni a u Ciebie tyle już do nadrobienia! Aranżacje przepiękne! Zakupiłam miedzian i zastanawiam się czy pryskać nim jeszcze przed sobotą? Ma być deszcz. Czy miedzian się nie zmyje jak popryskam dzisiaj?
Agnieszka
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36

Post »

Bardzo ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.Myślę,że nasze Pilgrimy są z tej samej dostawy u p.Chodunów.
Niestety nie mam jego zdjęć,a chciałabym się pochwalić jak bardzo u mnie zmężniał.
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”