Ogród Gosi 12
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Gosiaczku śpieszę donieść, że od dwóch dni kwitną mi krokusy. W końcu, już na prawdę nie mogłam się doczekać 

GOŚKU [/ napisz co to za roślina na str. 57 bordowe liście i różowy kwiat tak podobny do bzu czy to jest to ???? ja mam zielony jak zaczyna rosnąć na wiosnę to ma takie jasno zielone liście i kwiat ten sam ?????? 

-
- 500p
- Od: 2 kwie 2011, o 22:23
Gosiu,
rabaty piękne, miła zapowiedź tego co pokaże ten rok.
Co to za różyczka na przedostatnim zdjęciu
??
rabaty piękne, miła zapowiedź tego co pokaże ten rok.
Co to za różyczka na przedostatnim zdjęciu

Joasia
Gosiu- nie dam rady się jesienią wstrzymać z cebulami
Poprzedniej jesieni sadziłam w "pewnych" miejscach- taaaa.. przy dopiero co przesadzanych cisach. Krokusy chyba Mąż zadeptał, za to żonkile uratowałam i wystawiają nosy
Mam tez tulipany w strategicznym miejscu, gdzie nic nie będę przekopywać. Tydzień temu dosadziłam tam ostrożnie cebulki liatry i przez jakiś czas postaram się nie ruszać tego miejsca.
Po przeziębieniu może zostać nieco kataru, ale może też być tak, że taki przedłużający się zainfekuje zatoki. Objawy- jak w reklamie tv.. ból u nasady nosa czy ból czoła.. Czasem pogorszenie węchu, gęsty ropny katar a w przypadku zatoki szczękowej- uczucie "ciężkiego policzka".
ja ciągle chodzę zakatarzona- a to sobie przy uchylonym oknie usiądę, a to się z rozbiegu wychylę wypuszczając psa na ogródek- człowiek starzeje się, ale z mądrością na bakier czasem..

Po przeziębieniu może zostać nieco kataru, ale może też być tak, że taki przedłużający się zainfekuje zatoki. Objawy- jak w reklamie tv.. ból u nasady nosa czy ból czoła.. Czasem pogorszenie węchu, gęsty ropny katar a w przypadku zatoki szczękowej- uczucie "ciężkiego policzka".
ja ciągle chodzę zakatarzona- a to sobie przy uchylonym oknie usiądę, a to się z rozbiegu wychylę wypuszczając psa na ogródek- człowiek starzeje się, ale z mądrością na bakier czasem..

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Aż bym sobie przysiadła na tej huśtawce na tarasie

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Gosiu takie widoczki jak najbardziej wskazane - pięknie
Mój ulubiony luiliowiec Stella tak? Pięknie się prezentuje.

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Zaczęłam pierwsze prace związane ze zmianą trawnika.
Dzisiaj opryskałam stary trawnik antymchem. Jak tylko będzie sprzyjająca pogoda zrandapuję połowę trawnika, bo musze resztę zostawić teren do biegania dla Flesza. Ale się cieszę. Teraz już będę dbała o trawnik
Jagódko, moja juka kwitła dopiero drugi raz. Posadzona była 10 lat temu. Podejrzewam, że to taki gatunek.
Pierwsza to taka jak zgadłaś Baronesse, na ostatnim natomiast jest Maria Teresa. Nie zwróciłam uwagi, czy pachnie.
Taras faktycznie bardzo lubię. I chyba goście też. Można siedzieć na nim przy każdej pogodzie, no chyba, że zacina deszcz.
Paulinko, widzisz, jednak wyszły. Faktycznie masz trochę zimniej niż u mnie. Grunt, że wyszły i cieszą oczy
Marysiu, faktycznie to bez Eva. Miałam go dopiero pierwszy rok. Mam nadzieję, że w tym roku bedzie miał więcej kwiatów.
Joasiu, to Maria Teresa. Rabaty zmieniają się co roku. Nie które w niewielki sposób, ale jednak.
Monia, wiem coś o tym. Człowiek jest bardzo niecierpliwy
Ja trochę podejrzewam alergię. Bo i przed przeziębieniem miałam leki katar.
Ale faktycznie ten zaczyna żółknąc powoli. Mam nadzieję, że jednak to nie zatoki. Wiem jak trudno je wyleczyć
Poli, zapraszam
Aniu, ja też bardzo lubię Stellę. Najbardziej za to, że powtarza kwitnienie. Mam kilka kępek
Eden

History

Cartier

Home&Garden

Muzykanci
Comte de chambord

Laryssa

Dzisiaj opryskałam stary trawnik antymchem. Jak tylko będzie sprzyjająca pogoda zrandapuję połowę trawnika, bo musze resztę zostawić teren do biegania dla Flesza. Ale się cieszę. Teraz już będę dbała o trawnik
Jagódko, moja juka kwitła dopiero drugi raz. Posadzona była 10 lat temu. Podejrzewam, że to taki gatunek.
Pierwsza to taka jak zgadłaś Baronesse, na ostatnim natomiast jest Maria Teresa. Nie zwróciłam uwagi, czy pachnie.
Taras faktycznie bardzo lubię. I chyba goście też. Można siedzieć na nim przy każdej pogodzie, no chyba, że zacina deszcz.
Paulinko, widzisz, jednak wyszły. Faktycznie masz trochę zimniej niż u mnie. Grunt, że wyszły i cieszą oczy

Marysiu, faktycznie to bez Eva. Miałam go dopiero pierwszy rok. Mam nadzieję, że w tym roku bedzie miał więcej kwiatów.
Joasiu, to Maria Teresa. Rabaty zmieniają się co roku. Nie które w niewielki sposób, ale jednak.
Monia, wiem coś o tym. Człowiek jest bardzo niecierpliwy

Ja trochę podejrzewam alergię. Bo i przed przeziębieniem miałam leki katar.
Ale faktycznie ten zaczyna żółknąc powoli. Mam nadzieję, że jednak to nie zatoki. Wiem jak trudno je wyleczyć
Poli, zapraszam

Aniu, ja też bardzo lubię Stellę. Najbardziej za to, że powtarza kwitnienie. Mam kilka kępek

Eden

History

Cartier

Home&Garden

Muzykanci

Comte de chambord

Laryssa

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W tym tygodniu mój trawnik poddany będzie wertykulacji.
Trawa to jedna z kosztowniejszych roślin w ogrodzie
o pracochłonności nie wspomnę 
Trawa to jedna z kosztowniejszych roślin w ogrodzie

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Margosiu wszystko piękne ale róże...wzdycham na ich widok
Zapowiadają ochłodzenie a ja też chciałam po niedzieli zadbać o trawnik. Miejmy nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą chociaż deszcz by się przydał
skorupa się zrobiła 

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Home&Garden mnie zachwyciła, a Muzykantów mam i podziwiam
.
Tez mam życzenie , aby pogoda się utrzymałą, a z drugiej strony deszcz niezbędny, tylko niekoniecznie w weekend
.
Pozdrawiam

Tez mam życzenie , aby pogoda się utrzymałą, a z drugiej strony deszcz niezbędny, tylko niekoniecznie w weekend

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

Gosiu- z uwagą będę śledzić Twoje postepowanie z trawnikiem, bo mnie czeka ciężka walka i chętnie poczytam, co planujesz..
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu- piękne róże
History bardzo mi sie podoba.
Musze dziś wejść do ogrodniczego ,może coś przyszło.
Miłego dnia

Musze dziś wejść do ogrodniczego ,może coś przyszło.
Miłego dnia

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Gosiu na ostatnim zdjęciu to krwawnik? też zamówiłam od Emila 4 krwawniki , czy one długo kwitną ?
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Widzę, że pierwsze zabiegi trawnikowe wykonane
Czym konkretnie pryskałaś?

Czym konkretnie pryskałaś?