Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz6

Post »

U mnie też lwie paszczki przeżyły ale cieszyniankę od Lidzi też zlokalizować nie potrafię a z gleby tylko kły cebulowych wychodzą. Czyli w tym roku lubelskie ulgowo zima potraktowała może to ten śnieg pomógł bo u nas raczej sucho.
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit No i Tadzia chyba też przymrozek złapał ;:306 bo fotek ani dudu ;:306
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Tadziu a gdzie się podziewasz ? swojej wiosny nam nie pokażesz?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rozumiem, że jesteś teraz bardzo zajęty, ale żeby tak nic nie wstawić ?
No tak się nie robi ;:185 .......żeby ani jednego zdjęcia ? :uszy
No to przynajmniej kolorowych snów życzę. ;:304
Grażyna.
kogro-linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Lodziu , wilgoci mam pod dostatkiem , słońca brakowało do tej pory ;:108 Teraz już jest i słoneczko, w godzinach południowych bardzo ciepło. ;:224 ;:224
Violu , żadnych zakazów nie będzie. ;:185 Nadal bądź dumna ze swoich liliowców i nie wpadaj w kompleksy . Ja od lat ''zbieram'' coraz to nowe odmiany. Teraz jest dużo łatwiej , są bardziej dostępne i tańsze. Ja tez to przeżyłem , jak zobaczyłem co ma i ile Ismena , Tadeo , i inni ''wyłysiałem'' ;:7 ;:7 teraz nie przejmuję się tym i powoli powiększam stan posiadania.
Bywaj u mnie , zapraszam. ;:180
Dorotko , chyba nie za bardzo dobry pomysł z Farelką , tylko elektrownia maiła by z tego radochę. Rachunek pięciocyfrowy :wink: Moja szkółka dopiero rusza , jeszcze trochę poczekaj. :uszy
Bogusiu , takie mroziki nie zaszkodzą niczemu. Nikt na razie nie przewiduje nawrotu zimy . Nie ma co się bać. W dzień jest ciepło , ale w nad ranem miałem -4* , nic nie ucierpiało , robiłem przegląd. ;:108
Pozdrówka :D
Mariolciu , choć jednej plagi nie mam, gawrony omijają moją działkę .A z tego powodu , że coś jastrzębiopodobne pilnuje swego rewiru . Floksy , niektóre liliowce , urosły dość sporo, nie zrobił im krzywdy dość spory przymrozek , okrycia nie mają. Zostawiłem tylko kopczyki na różach i nic więcej. Zapomniałem o młodych brunnerach, dzisiaj je odkryłem . Wybiegnięte , większe niż te bez okrycia. Zakwitły iryski ;:333
Marzeniu , jak taki rarytas można kupić i nie zauważyć. ;:7 Bywa kapryśna , wymaga opieki . Pytaj Joli1 , ona jest ekspertem w tym temacie. Praca , jak praca , żadna rewelacja. Ale najważniejsze , że jest. Korzystając z promocji (tylko dla mnie) kupiłem różę parkową Nina Renaissance , pełna , ma podobno powalający zapach.
Wandziu , już mam co ''pstrykać'' , robię to , ale nie mam jak wstawić ;:223 Ponad połowa krokusów już zakwitła.
Kasiu , ja tez mogę już coś robić , dzisiaj tylko różę posadziłem i kretołapki postawiłem w nowe miejsca. Nie mogę szkodnika złapać , cwaniak jeden zasypuje pułapki ziemią. Mam pobieżny plan na ten tydzień , będą łapy bolały że hej ;:333
Ewuś W , śniegu było sporo i rośliny przezimowały jak mało kiedy. Martwi mnie brak tulipanów w największym skupisku . Rząd 8 m na 30 cm, tylko 2 wyszły . Nie mam pojęcia dlaczego nic nie ma , czyżbym za głęboko posadził. Może nornice dobrały się ?
Ewuś bina , nie zamarzłem , potomstwo zwaliło się na głowę :D Od świąt ich nie widziałem , każda minuta dla nich ;:108
Dorotko , jeszcze nie pokażę, ale może już w tym tygodniu będzie.
Graziu , ja nie chcę ;:oj Chcę jak ch.... a , ale jak na programach człek nie znakomy to są problemy nie do przeskoczenia. ;:223
Miłego wieczorku ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu!...serdeczne życzenia z okazji święta "facetów"... ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

A u mnie ziemia sucha, śniegu nie było i deszczu też i już się zastanawiam czy mam z tą wodą jeżdzić już od marca ;:223
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Bogusiu , dziękuję ;:196
Ewuś , sucha wiosna nie jest powodem do zadowolenia ;:185 ;:202 W tym tygodniu nie ma mowy opadach,może w przyszłym. Jeszcze tragedii nie ma , rośliny bardzo wolno ruszają. ;:108
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Opady deszczu, a ponoć i śniegu mają być już od weekendu i przez cały następny tydzień.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Lideczko , nawet jak gdzieś sypnie nieco śniegu , nie ma co wpadać w panikę. W poprzednim tygodniu miałem taką ''niespodziankę'' :D Po kilku godzinach nie było śladu. To oziębienie ma być krótkie, deszcz potrzebny , jak coś popada to dla roślin będzie lepiej. ;:215
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie również susza ani śniegu nie było ani deszczu nie widać.
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

U mnie też bardzo sucho, miałam pół beczki wody, ale prawie całą zużyłam do podlewania pierwiosnków. Zajrzyj do mnie, miłek kwitnie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Tadziu, o tulipany nie martw się. Obstawiam, iż za głęboko je posadziłeś. Poczekaj, wyjdą na pewno.
U mnie w wiosennych cebulowych raczej strat nie ma. Ale jest bardzo sucho. Dzisiaj mąż biegał z konewką po działce :;230
Pozdrawiam Hala
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

Tadziu, jak będziesz na FO zajrzyj do EFFKI. Była impreza u Piotra, a najlepsze były Gieni nalewki ;:138 Extra!!!
Pozdrawiam Lidka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tadziu na razie po sezonie grzewczym to się gazownia cieszy, bo ogrzanie w weekendy nieocieplonego domu z oknami wyjedzonymi przez korniki to dopiero wydatek , masakra - wracam do palenia drewnem w piecu- centralne z gazu to nie na moją kieszeń, słonka życzę
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”