Cudna wiosna się zrobiła, szkoda tylko że tam mocno mrozi nocami
Popracowałam dzisiaj przy ogołacaniu róż, najwyższy czas opryskać wszystko miedzianem. Brakuje mi 2-3 dni żeby skończyć porządki wśród róż i pod nimi, a tu czeka mnie siedzenie w domu z chorą Basią, ma obustronne zapalenie ucha środkowego, oczywiście powikłania po grypopodobnym wirusie.
Małgosiu 
dla Ciebie mam kawałek mojej wiosny, co prawda kwitną już dość długo ale jakże one są urocze, a na dokładkę znalazłam nowe rozmnożone kępki listków, za rok zakwitnie ich jeszcze więcej
Aniu oglądałam wczoraj mój krwawnik kichawiec i jakoś podejrzanie suchy mi się wydawał, boję się czy nie wysechł na wiór
Dla Ciebie jakiś skrzyżowany krokus w paseczki, rośnie sobie gdzieś z boku wiec na pewno z samosiewu
Ewuś krwawniki rosną mi pod okapem i normalnie wysychają a myślałam że one są wytrzymałe, została mi jedna kępka którą muszę przesadzić gdzieś wśród róż. To fioletowy kolor to z jakąś jasnoróżową ładnie by wyglądał.
Odętkę udało mi się skutecznie wykarczować bo już będzie trzeci rok jak jej nie mam i odrostów korzeniowych też, chyba
Dla Ciebie mam 2w1 czyli wiosna i przyłapany na gorącym uczynku
Monia może u Ciebie w tej trudnej glebie odętka nie miała siły się rozłazić, bo mnie przełaziła nawet pod kaflami chodnikowymi na inne rabatki.
Dla Ciebie mam coś w podobnym kolorze, cebulica Tubergena która zawsze siedzi na miejscu i tylko troszkę się poszerzają kępki
Aniu nie pozostaje nic innego tylko całą rabatę przekopać i wybrać najdrobniejszy kawałeczek korzonka, tak zrobiłam ze wszystkimi rabatami gdzie mi rosła, a wykopując pożyteczne roślinki wytrząsałam korzenie bo było wszystko przerośnięte. Na następny rok wychodziła mi spod kafli więc musiałam i kafle przekładać, ale warto było bo mam spokój.
Tym razem fioletowe krokusy które komuś bardzo smakowały
Grażynko krwawniki fajne roślinki ale chyba trzeba by je posadzić w doniczkach żeby zbytnie nie rozłaziły się, muszę nad tym popracować w tym roku.
Ty masz już porządki gotowe to możesz sobie pozwolić na odpoczynek domowy, mnie czeka on jutro
Dla Ciebie takie niepozorne kwiatuszki które lubią sobie połazić lub porozsiewać się same

zakwitł mi barwinek

nowy odcień pierwiosnka z samosiewu