Oto moje Storczyki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mi sie marzy niebieska w kratke... ale taka prawdziwa, z wyraźną kratką, a nie te wszystkie Ascocendy, u których kratki prawie nie widać... ostatnio na wystawie taką widziałam. była idealna. taka jak z moich marzeń. ale była bardzo droga (kosztowała 160 zł, ale i tak była najtańszą Vandą na całej wystawie). jak kiedyś spotkam takie cudo, ale w miarę tanie i niezbyt duże, to muszę ją mieć.
-
Orchideomaniak
- 500p

- Od: 19 sie 2008, o 21:59
-
Orchideomaniak
- 500p

- Storczykowa

ja ich nie zmuszam. uprawiam zawsze tak samo, jak chcą zakwitnąć, to zakwitają, jak nie chcą, to nie. ja chcę prawdziwą niebieską lub niebieskofioletową w kratkę, taką:Orchideomaniak pisze:Też mam ochotę na niebieskąi chyba będzie w moim posiadaniu
Mam pytanie czy Vande trudno zmobilizować do kwitnienia, i jak to robić ?

(fotka z wystawy)
tylko nie umiem jej spotkać. 3 lata już jej szukam i nie umiem znaleźć. jak widziałam pare razy na wystawie, były albo za drogie albo już sprzedane. chciałabym mieć taką. ona jest cudowna.
mam różową w kratkę, żółtą i fioletową w kropki, ale to nie są te wymarzone. kupiłam je bo nie było niebieskich.
-
Orchideomaniak
- 500p

- Storczykowa

-
Orchideomaniak
- 500p

- Storczykowa

-
Orchideomaniak
- 500p

- Storczykowa

-
Orchideomaniak
- 500p

-
Orchideomaniak
- 500p

Udało się
zmieniłem przeglądarkę z Opery na Mozille i mogę dodać fotki
To jedna z najlepszych fotek kwiatka w moim życiu, sam nie wiem jak ja zrobiłem, to prawie otwarty pączek, nie mogę ich uchwycić jak się otwierają bo robią to w nocy

To jego 3 łodyżki, są jeszcze pąki i ani jeden nie spadł a mam go już od tygodnia w domu

A tutaj widać nakrapiane listki mojego storczyka, tym razem wyszły na zdjęciu bo wybrałem inne miejsce do fotografowania. To jest inny niż powyżej. Ten juz nie kwitnie, miał różową warżkę i białe płatki z różowym żyłkowaniem

Z nowości i ciekawostek to jeszcze Ludisia wypuszcza kolejny przyrost
To jedna z najlepszych fotek kwiatka w moim życiu, sam nie wiem jak ja zrobiłem, to prawie otwarty pączek, nie mogę ich uchwycić jak się otwierają bo robią to w nocy

To jego 3 łodyżki, są jeszcze pąki i ani jeden nie spadł a mam go już od tygodnia w domu

A tutaj widać nakrapiane listki mojego storczyka, tym razem wyszły na zdjęciu bo wybrałem inne miejsce do fotografowania. To jest inny niż powyżej. Ten juz nie kwitnie, miał różową warżkę i białe płatki z różowym żyłkowaniem

Z nowości i ciekawostek to jeszcze Ludisia wypuszcza kolejny przyrost
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dawidzie, zdjęcie faktycznie piękne, a model po prostu zniewalający, co za kolory
a listki bardzo ładne, moja "mućka" ma drobniejsze kropeczki, widać je tylko jak się dokładnie przyjrzeć
a listki bardzo ładne, moja "mućka" ma drobniejsze kropeczki, widać je tylko jak się dokładnie przyjrzeć
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
-
Orchideomaniak
- 500p

i te nakrapiane liście, bardzo je lubię