Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 23

Post »

Też się cieszę że jesteś zadowolona ,a Twoja praca na pewno będzie najlepsza :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

aguniada pisze:Dzieńdoberek!

Potem wykład na temat aksonometrii oraz sposobu skonstruowania planszy, którą muszę w ramach pracy domowej oddać na następny zjazd, w formacie 70x100cm. Na planszy ma się znaleźć rzut ogrodu wraz z wpisanym rzutem wnętrza domu widzianym na wysokości pierśnicy. Do tego przekrój ogrodu z domem, aksonometria, przykładowy mebel określający styl we wnętrzu, krótki opis wraz z legendą roślinną. Trudne zadanie, nie ukrywam. Przypuszczam, że chcąc to oddać za miesiąc, już wkrótce muszę się zabrać do pracy.
Weekend uważam za niezwykle udany, szalenie pouczający, pobudzający wyobraźnię oraz już zmieniający postrzeganie ogrodu oraz siedziby rodzinnej. Jednocześnie jestem mega wyczerpana - było to naprawdę intensywne.
Jezus Maria do wujka googla muszę zajrzeć :lol:

Super, że świetnie spędziłaś czas. U mnie dzisiaj też było -4 aż mi szczęka opadła jak wyjrzałam przez okno, ale potem było tylko coraz lepiej!
Miłego tygodnia Aga!
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Aga, jakie to mądre!
Niszczymy naturalne dla danego miejsca środowisko, zmieniamy na to co modne i co się sprzedaje, a potem walczymy z plagami szkodników, chorób grzybowych, ciągle pryskamy, nawozimy, ingerujemy... Kontrowersyjne? W pewnym sensie tak!... Ale jakie prawdziwe!
Wiem już, że fascynujemy się egzotycznymi roślinami, nawet nie znając rodzimych gatunków specyficznych dla danego siedliska.
Masz rację, mało kto zwraca na takie aspekty uwagę. Kurcze, fantastycznie po pierwsze, że zajęcia choć wyczerpujące, to niebywale "mądre" , a po drugie, że jesteś zadowolona. Kapitalna sprawa. Świetnie, że o tym piszesz, relacje bezcenne, choć terminy fachowe na razie przyprawiają o ból głowy (przynajmniej mnie) ;:306 , ale co tam, do wszystkiego można przywyknąć i wszystkiego można się nauczyć. Trzymam kciuki! I kibicuję nadal, aż do rozdania dyplomów. ;:196
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Aguś, cieszą mnie bardzo twoje pozytywne emocje! Weekend miałaś pracowity, wyczerpujacy ale jaki ekscytujący ! Praca domowa faktycznie wydaje się być trudna, ale to tez spore wyzwanie i praca nad takim projektem będzie bardzo ciekawa ;:108 Budujące doświadcznia !
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Agnieszko no ładnie się zaczęło, pierwsze zadanie domowe bardzo interesujące i jak na początek absorbujące. Plansza ma być wykonana w przybliżonej formie rysunku technicznego czy raczej odręcznego szkicu?
Myślę że nikt z nas nie bedzie miał nic przeciwko temu jak pokażesz nam Twoje wykonane prace, zadania domowe czy chociażby ich fragmenty.
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aguniu, słoneczne dzień dobry. Piękna pogoda jak i cały najbliższy tydzień zapowiadają przyjemnie spędzony czas w ogrodach. Życzę Ci odpoczynku po trudnym, pierwszym zjazdowym weekendzie. Miłego dnia.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Część Aguś!
Zagapiłam się z otwarciem :oops: Tłumaczy mnie jednak fakt, że od środy miałam gości i mniej czasu na Forum ;:131
Zaraz wracam do początku i nadrabiam, ale już po wstępie widzę, że będzie ciekawie ;:138
Buziaki, miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33

Post »

Cześć Agnieszka, melduję się na twojej stronie.
Mamy dziś piękny dzień, i podobno tak ma być cały tydzień.
Czekam na kolejne zdjęcia.
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry w nowym tygodniu!

Lekki przymrozek w nocy nie przeszkodził, by dzień zaczął się wspaniałą pogodą.
Wciąż jest chłodno, ale niezwykle optymistycznie i energetycznie... słońce sprawia, że humor zwyżkuje, a siły wracają ze zdwojoną mocą.

Aga, Januszu, Bogna, Robaczku, Piotrze, Nelu, Różyczko, Kasiu, Magorzatko, Lulko, Moniko, Iwonko, Dana, Majutek, Dorotka - dziękuję za odwiedziny! Postaram się później nieco szerzej odpowiedzieć na Wasze wpisy. Teraz zabieram się do roboty, w ramach nadganiania zaległości weekendowych. Wybieram się też na kije!

Dla Was i wszystkich odwiedzających, nieco kwiecia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga i u Ciebie są piękne zwiastuny wiosny . Doczekałaś się ;:215

Ja właśnie wróciłam z kijków . Bardzo mi się to chodzenie podoba .

Pozdrawiam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Aguś :wit Gratuluję odważnej decyzji ws. studiów. Wierzę, zresztą jak większość z nas na fo, że swobodnie sobie poradzisz. Trzymam kciuki ;:108
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aga, witam słonecznie!
Ja właśnie też wróciłam z kijków! :) Ogromnie się cieszę, że też zaczęłaś... jak Ci idzie?
Ja to lubię przebardzo :)
Tak, w końcu i do mnie wiosna zawitała... tęskniłam za kwiatami!
Kasiu, witam i bardzo Ci dziękuję... mam nadzieję, że studia dużo mi dadzą i że rzeczywiście będę sobie radzić.
Miło mi, że we mnie wierzysz!
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i doczekałaś się swojej wiosny ;:138 jaka śliczna i kolorowa ;:215
U mnie też takie śliczne słoneczko grzeje bardzo a ja siedzę w domciu z chorą Basią :(

ps. dostałam paczkę z liliami :heja
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

czyż wiosna nie jest cudowna ;:3 każdy kwiateczek na wagę złota ;:173
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Witam serdecznie w tak pełen słonecznej energii dzień ;:168
Widzę, że doczekałaś się kwitnienia w ogrodzie- jest pięknie!

Rozmawiałam z koleżanką nt kaskady.. U niej bardzo duży staw i nie tyle kaskada co prawie wodospad.. Nic nie przecieka, robiła im to firma ogrodnicza- ale sporo lat temu i nie pamięta dokładnie. Sam staw przerabiali i powiększali- i to robiła firma, która się mieści po drodze jadąc z Pęcic do Janek, przy rondzie koło którego jest karczma Pęcice- taki sklep ogrodniczy z okrągłym budynkiem. Koleżanka w oczku kaskadę wyłącza na zimę, zostaje tylko napowietrzenie bo mają ryby.
Jej narzeczony u Rodziców też ma oczko z kaskadą- tam pompa chodzi podobno cały rok. Też robiła firma ogrodnicza i nic nie cieknie. Jeśli jesteś zainteresowana, mogę się od niego dowiedzieć, jaka firma..
Nie poddawaj się więc!! Na spokojnie w sezonie popatrzcie wnikliwym okiem, gdzie leży problem i może uratujecie Wasze cudeńko.
Pozdrawiam ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”