Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Znowu spacerek wśród kolorowego kwiecia był bardzo przyjemny, dzięki Agnisiu ;:196
Dzisiaj pracowałam na rabacie gdzie rosną pysznogłówki, ile ich się wysiało i jak się porozłaziły ;:oj oj czeka mnie spore rozsadzanie i plewienie, ale myślę że w końcu wszystkie świetnie zakwitną, nawet biała choć ta jakoś kiepsko wyglądała ;:173
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit

Aguś, pokazujesz piękne wspomnieniowe letnie fotki, mam nadzieję ze pogoda u ciebie przez weekend dopisała i pojawiły sie jakie pierwsze wiosenne kwiaty ?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu przemiła jesteś, dziękuję, nawet nie wiesz jak mi miło czytać takie słowa ;:196

Edytko miałaś prawdziwe szczęście z tą hortensją , cudownie, że wpadłaś na pomysł jej ukorzenienia zanim tak pechowo zginęła. Ja teraz popróbuję z ukorzenieniem..... mam nadzieję, ze pogoda dopisze i w tym tygodniu wybiorę się do prac w ogródku, więc ścięte patyczki pójdą w wodę :D

Justynko u mnie dziś, pierwszy wspaniały słoneczny dzień..... sporo czasu spędziliśmy na tarasie, przy kawie i cieście opalając buzie :D Mam w tej chwili gości, więc jutro do ogródka nie wyjdę, ale wieczorem wyjeżdżają, więc od wtorku planuję zacząć prace w ogródku..... oby utrzymała się taka piękna, słoneczna pogoda jak dziś :D
Madziulek pewnie uwielbia spacery.... buziaczki dla tej maleńkiej kruszynki ;:196

Ewuniu pewnie masz inną odmianę, są również takie języczki, które mają zielone listki. Mam taką, ale jeszcze młoda, więc krzaczek niezbyt duży..... ta, którą widać na fotce ma takie bordowe liście i to prawdziwy kolos..... i wszerz i wzdłuż :lol:
A mam ją z nasionka :D

cd za chwilę ;:196 :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Agniś widzę ,ze trawniczka nie ma już zbyt dużo :wink: ;:224 .Niedługo pokażą się tegoroczne fotki
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Agnieszko przepiękne fotki ogrodu ,oj jak mnie tęskno za takim widoczkiem w ogrodzi ,pogoda u nas prześliczna ,pięknie świeci słońce ,ale te nocne przymrozki brr. u mnie tylko przebiśniegi zakwitły a reszta ;:185
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aguś wiem, że widok takiej wielkiej lilii jest oszałamiający, tylko nie mogę tak ni z tego ni z owego wpakować jej obok karzełków z przodu rabaty. A tyły mam zajęte przez ostróżki :wink: Ale dzięki Tobie kombinuję i chyba nawet mam koncepcję, gdzie mogłyby się zadomowić ;:224
Róż posadziłam 14 sztuk: angielki i niemki. Czekam jeszcze na jedną dostawę, w której przyjadą francuzki Guillota i holenderki.
Pozdrawiam, Elwi
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Zgubiłam Twój wątek i teraz mam sporo czytania. Bardzo lubię Twoje fotki, są tak wyraziste, że prawie czuję unoszący się zapach
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś witaj w moim ogródku :wit
Dziękuję Ci za tak miłe słowa o moim zielonym azylu , miło mi, że podoba Ci się i zapraszam ponownie :D
Zawsze mam problem z odpowiedzią na pytanie ile lat ma mój ogród..... ponieważ dom został wybudowany ponad 40 lat temu i ogród jest uprawiany cały czas..... ale on cały czas ewoluuje i niesamowicie się zmienia...... kiedyś przez lata były tu same warzywa, później kilka szpalerów porzeczek i drzewa owocowe..... później trawnik z kilkoma rabatami kwiatowymi i rozsianymi tu i ówdzie iglakami.... później przybywało coraz więcej rabat typowo ozdobnych i miejsce z użytkowego zamieniało się w wypoczynkowe....chyba takie powstawanie ogrodu typowo ozdobnego to jakieś 15 lat.... z tym, że to ostatnie lata są najbardziej bogate w tworzenie jego obecnego wyglądu.... Najwięcej nasadzeń i powstanie wielu rabat to ostatnie 5-6 lat...
Zobaczysz jak szybko i u Ciebie zrobi się roślinny busz ....
Czy możesz zdradzić mi na PW skąd dokładnie jesteś ???

Reniu dziękuję, miło mi bardzo, ze podobają Ci się ;:196

Grażynko i ja mam nadzieję, że już na dniach pojawią się kwiatuszki.... wczoraj był pierwszy ciepły i słoneczny dzień.... dziś jest tak samo ..... więc kwiatuszki powinny pięknie ruszyć.... Wczoraj znalazłam AŻ 4 :;230 krokusy..... z tym , że każdy w innym punkcie ogrodu :;230 ale teraz ,,ruszą z kopyta,, ....
U mnie też już od dłuższego czasu widoczne są kły Triumphatora......jeśli mocniej podskoczą, to w przypadku przymrozków trzeba będzie j przykrywać ... pozostałe lilie na szczęście jeszcze pod ziemią.... jeszcze troszkę za wcześnie na nie....
Buziaki ;:196

Gosiu dziękuję ;:196
Roślinki faktycznie już się ładnie porozrastały, za chwilę i u Ciebie tak się stanie i z pojedynczych sadzonek zrobią się potężne kępy.... to idzie naprawdę szybko :D
Z hortensją jest wszystko w porządku, to właśnie chodzi o te boczne pąki..... super, że są , więc będzie piękne kwitnienie :D
Na szczycie gałązki przeważnie tkwią zeszłoroczne suche kwiatostany, które trzeba wyciąć..... muszę się za to wziąć, pogoda już piękna, więc wreszcie ruszam do prac ogrodowych..... a roboty ogrom..... mnóstwo suchych badyli do wycięcia, bo jesienią nie wszystkie wycinam.... część zostawiam do wiosny....

Majeczko dziękuję, ciesze się bardzo, że przyjemnie Ci się spacerowało ;:196
Wspaniale , że pysznogłówki po zimie w tak wspaniałej kondycji...... u mnie moja stara kępa pięknie wygląda, ale 2 posadzone w zeszłym roku, jeszcze nie pojawiły się..... mam nadzieję, ze nie przepadły, że pokażą się.... bo to 2 odmiany bordowe, na których bardzo mi zależało....

Aguś sobota była u mnie jeszcze pochmurna, ale wczoraj zupełnie inny świat..... słoneczko, cieplutko.... po prostu pięknie, dziś od rana tak samo ;:167 Pojawiły się 4 krokusy ..... każdy w innej części ogrodu :;230 ale teraz już ruszy, słoneczko jest , więc i kwiatuszki pojawią się :D

Jadziu z trawniczka pozostały tylko kręte szersze i węższe ścieżki :lol:
Fotko mam nadzieję już lada dzień będą, już są pierwsze pojedyncze krokusiki ....

Marzenko dziękuję ;:196
U mnie od wczoraj pogoda podobna.... słońce przepiękne, w dzień cieplutko, ale rano biało..... to nic.... najważniejsze że jest słoneczko, to wszystko ruszy :D Ja koniecznie muszę posadzić przebiśniegi.... urocze kwiatuszki a u mnie są tylko 2....

Ewuniu oczywiście, ze kompozycja w ogrodzie to rzecz bardzo ważna..... bardzo sie cieszę, że masz pomysł gdzie posadzić lilie.... to takie piękne kwiaty, ze naprawdę warto mieć je w ogrodzie i cieszyć się ich widokiem i zapachem.
Kupując cebule zwróć uwagę na wysokość do jakiej rosną, bo z tym jest bardzo różnie..... nie wszystkie wyrastają na kolosy.... są i znacznie niższe odmiany :D
Kochana bardzo Cię namawiam do założenia wątku, jestem naprawdę ciekawa Twoich ostróżek.... bardzo je lubię a i różyczki niesamowicie mnie zaciekawiły :D

Dorotko witaj, bardzo się cieszę , że jesteś i dziękuję za miłe słowa ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko co dzień coraz cieplej , coraz więcej słoneczka , teraz wszystko ruszy z kopyta .
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Magdalenka ucałowana, uwielbia chodzenie na spacerki. Dzisiaj też idziemy, od rana już 14st i pełne słonko - cudnie.
Ja przycięłam róże w sobotę, wszystko ładnie wschodzi, tulipany już mają po 12cm. Róże o które się bałam, te nasadzenia jesinne będą, nic im nie zrobił ten szklany deszcz.
Pozdrawiam i całuski dla Gabi ;:196
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu bardzo czekałam na to słońce..... u mnie jest dopiero od 2 dni , wcześniej była szarówa... Ale przy takiej pięknej słonecznej pogodzie to aż myśli są pogodniejsze i nastrój lepszy :D

Justynko dziękuję za buziaki dla Gabi ;:196
U Ciebie dużo cieplejsza aura.... u mnie dopiero się wczoraj rozpogodziło, więc większość roślinek śpi.... przeważnie tulipanki dopiero zaczynają wydostawać się na powierzchnię .... ale mam nadzieję, ze po kilku ciepłych dniach wszystko pięknie ruszy :D

Dziś dla odmiany moja domowa wiosna..... uwielbiam tulipany ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aga - te tajemnicze ścieżki są po prostu bajeczne! https://lh4.googleusercontent.com/-P7BE ... 520080.jpg ;:138 Powiedz, jak masz wykończony trawnik na styku z rabatami i czy nie masz problemu z koszeniem na brzegach? Zauważyłam, że właśnie przy takim buszu jest najmniejszy problem z przerastaniem trawy. Tam gdzie rosły gęsto dalie, trawa nie miała żadnych szans. Podczas koszenia ja unosiłam rośliny, a M. leciał kosiarą, więc jakoś udało się przez cały sezon dalii nie skosić :D
Miłego wiosennego poniedziałku ;:3 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, jakie tulipany! I ile tego nakupiłaś, chyba zrujnowałaś się na nie. ;:202
No chyba że to jeszcze jakieś wspominki z Dnia Kobiet?
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Piękne tulipany! Czyżby świąteczne bukiety? Każdy w innym kolorze :wink:
Też je lubię i często wiosną kupuję do wazonu nim zakwitną moje na działce.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne tulipany, masz prawdziwą wiosnę w domu - cudnie.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”