Aniu! Na długo idzie? Coś poważnego?
U mnie dziś słonko, ale jak tylko zajdzie za chmury - zimnica się robi okrutna!
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Reniu cukrzyca insulinozalezna od 12 lat (zastrzyki 5-7 razy dziennie) tarczyca i hormonalna choroba autoimmunologiczna i duzo powikłań po tym wszystkim....na długo - nie wiem, badania i wyniki.
Aniu! Widzę, że stokrotka kwitnie na całego! U mnie był dziś znów przymrozek, ale teraz słonko ładnie grzeje, a cipórki ćwirgolą całkiem wiosennie!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
Leosiu ja tez zagubiłam temat, ale ktos mi pisał na FO, że póki co gdyby zabrAno działki, to działkowicze jakies odszkodowanie maja dostać...wolałabym jednak nie dostawać odszkodowania, tylko mieć pewność, że nie zabiorą. Musze w necie poszukać informacji...
Witaj Aniu, piękna wiosenka, ale zapowiadają powrót zimy, trochę mnie to martwi, bo już większość roślin odkryłam, chyba znowu je okryję, sama nie wiem
Aniu-na tereny działkowe,nawet te od stu lat na ten cel zajęte deweloperzy ostrzą zęby w dużych miastach,które kiedyś były sporo mniejsze i działki miały na obrzeżach.Pewno,że lepiej by nie wywłaszczali nawet płacąc jakieś odszkodowanie.Muszę sprawdzić ponure wieści o ewentualnym oziębieniu!
Zimy jako takiej ma nie być, a jedynie opady. Ale ziemia jest już rozgrzana, więc śnieg na pewno nie poleży. A wiosenne rośliny do takich zmian są przyzwyczajone. No i te prognozy tak się zmieniają, że nie ma się co do nich przywiązywać
To jak u mnie teraz takie przymrozki (a u Tomaszkowej osobiście wczoraj śnieg jeszcze na działce widziałam), to jakie będą przy tym ochłodzeniu...