Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Gosiu- zapowiadają w prognozach piękny weekend na Mazowszu- pewno nie dasz się chorobie i złemu samopoczuciu- a lekarstwa poszukasz w ogrodzie :wink: Udanego weekendu życzę i proszę, nie daj się zwieść słonku- opatul się ;:196 bo teraz pogoda zdradliwa.. Ja widząc słońce za oknem siadam przy uchylonym oknie, a za chwile baaardzo się dziwie, od czego kicham ;:14
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hej! Dawno mnie nie było a u Ciebie takie piękne widoczki ;:111

Zauważyłam że masz dalie a ja w tym roku pierwszy raz będę sadzić, dużo je nawozisz, podlewasz?
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosiu, dawałaś już nadmanganian swoim clemkom? I przypomnij mi - jedna czy więcej tabletek na roślinę? Z radością dziś odkryłam, że powojnik, którego w zeszłym roku straciłam po uwiądzie odżył ;:138 wypuszcza maleńkie pędy z ziemi, więc chyba będzie ok. Dlatego wolę w tym roku zadziałać profilaktycznie.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu ogrodowe wspominki ;:215 ładne zdjęcia! ;:173 Co do fioletowej szałwii to ja ją sieję od lat bo lubię je w ogrodzie ale w ub.roku też mi się trafił taki brudny kolor i były do wyrzucenia ;:131 . Szkoda,że nie spotkałam nasion z innej firmy niż L. W tym roku też kupiłam mam nadzieję,że nasiona będą takie jak przed laty! :?
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Gosiu w piękny słoneczny dzień,ale nas rozpieszczasz swoim ogrodem i różyczkami, :wit ;:168
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zdrowaś? Pogoda zdradliwa, bo słoneczna, ale wieje chłodem. Na termometrze w słońcu +20, ale bez czapki lepiej nie wychodzić. Wcale nie jest przyjemnie :evil:
Wychodzą wreszcie wiosenne kwiaty cebulowe. Aż żyć się chce :D Wczoraj pograsowałam trochę w ogrodzie-coś przycięłam, coś pograbiłam, dzień zleciał, a efektów nie widać :evil: Tylko czuć boleści plecowe ;:306 Moja kondycja to pieśń przeszłości ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale dzisiaj był cudowny dzień ;:173
U mnie pierwszy tak ciepły i przyjemny. Oczywiście wyszłam do ogrodu i popracowałam troszeczkę, bo inne obowiązki jak zwykle nie pozwoliły na spędzenie całego dnia w ogrodzie. Oczywiście wczoraj znowu wzięłam się za żywopłot. Teraz już jest 1/3 zrobiona od góry. Jeszcze cały bok, ale to już nożycami. Moje pomidorki narszcie będą miły słoneczko.
A dzisiaj nie chcą kłuć sąsiadów w oczy na wysokościach zajęłam się z synem cięciem tego co ścięłam. Zrobiliśmy ułamek. Z tym cięciem to będzie najwięcej roboty. Nie wiem jak takie tuje szły by w rozdrabniarce do gałęzi. Może by szybciej to poszło, a na dokąłdkę mniej worków bym zużyła, bo na razie zajęłam 3.

Aniu, u mnie pierwszy sezon i naprawdę byłam zachwycona jej kwitnieniem. Ciekawe jak się zachowa po przesadzeniu, bo przecież nie wytrzymałam i zrobiłam to jesienią

Monia, mam nadzieję, że w tym roku sadzonka się wzmocni i pokaże na co ją stać. Moja pierwszy rok, ale fakt że krzaczek był bardzo ładny

Renatko,
ja mam proso i jednoroczne i wieloletnie. A raczej miałam. Jestem ciekawa, czy to jednoroczne się wysiało. Tobie to chyba chodzi o to jednoroczne.

Moniko, oczywiście, że wystartowałam do ogrodu. Nosi mnie :D . Ale dzisiaj stwierdziłam, że mam jeszcze tyle do zrobienia, że znowu powinnam wziąc wolne. Najgorsze, że nie mogę poświęcić całego dnia na pracę w ogrodzie, bo zawsze są jeszcze inne sprawy. Powoli też zaczynam myć okna.

Witaj Koliberku, faktycznie dawno Cię nie było, ale wiadomo, że są ważniejsze rzeczy.
Daliami praktycznie się nie zajmuję. Jedyne co to trzeba regularnie obrywać przekwitnięte kwiaty. Nawożenie i podlewnie takie samo jak innych roślin. Dalie są super jeśli chodzi o obsługę. Najgorsze jest ich przechowywanie, dlatego mam ich tylko 3

Iwonko, jeszcze nie dawałam nadmanganianu. Poczekam jeszcze chwilkę na cieplejszą pogodę. Wystrczy jedna tabletka na jedną roślinkę. jeśli powojnik jest dostatecznie głęboko posadzony uwiąd dotkinie tylko jego wystających częsci. U mnie powojniki jeszcze w stanie spoczynku, tylko na starych pędach widać, że żyją

Maryniu, ja miałam tę szałwię pierwszy raz, a teraz nie spotkałam tego koloru. Na sąsiadkę nie mam co liczyć, bo jej ten kolor wcale nie odpowiadał. Jak znajdę to może też się na nią skuszę?
A może będzie można kupić sadzonki? Bo ja z sianiem mam zawsze problemy. Teraz posiałam lobelię i pomidory, lewkonię, jakąc ketmię i papryczki. Ciekawe co z tego wyjdzie. Na razie wyłazi lobelia

Marto, zrobiłąm dzisiaj zdjęcia wiosenne, ale nie zdązyłam zgrać. Pewnie jutro wstawię, ale moja wiosna jeszcze marna

Ewa, u nas pogoda była wymarzona. Pracowałam w samej bluzie, dopiero później założyłam jeszcze bezrękawnik. Było bezwietrznie. Aż załowałam, że nie mam opryskiwacza. Najgorsze, że pszczółki się już obudziły, a ja chciałam pryskać promanalem. Używam a raczej tata używa takiego spalinowego opryskiwacza, którym opryskujemy wszystko. Ręcznym to bym się zatyrała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Gosiu, czytam że udało ci się sporo popracować w ogrodzie :) I że masz już sfocone jakies wiosenne zwiastuny :) Czekam na aktualne fotki, chociaż te wspomnieniowe są piękne :D
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu mnie też trudno wysiedzieć w domu w taką pogodę , więc nawet dziś z synową i wnusią z dwie godziny byłyśmy w ogrodzie .

A ogród Twój jest jak z bajki .
Awatar użytkownika
7koliberek9
200p
200p
Od: 17 mar 2008, o 12:37

Post »

Gosiu, dzięki za rady. Nie wiem czy nie przesadziłam bo zamówiłam 11 :? No nic, zobaczymy. Powiedz mi jeszcze czy sadzisz prosto do gruntu? Jeśli tak to kiedy i po jakim czasie kwitną? Nie mam niestety gdzie podpędzać ani dali ani mieczyków.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia jak żyje tyle lat nie przeżyłam tak wczesnej wiosny .Ja też porządki ogrodowe już kończę, ale sianie prosto do gruntu
to chyba za wcześnie. Cudowne te lilie ciemny róż ;:215
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Agatko, za chwilę pokażę swoją wiosnę, ale tak naprawdę mam jej strasznie mało.

Geniu, mnie udaje sie tak naprawdę tylko popracowac nawet w weekend tylko 2-3 godziny. Cały czas coś się dzieje. A tu tyle roboty.
Dziękuję ;:196

Justynko, ja już swoje wsadziłam do doniczek. Wtedy duzo wcześniej zakwitają. Trzymam normalnie w pokoju. Jak inne doniczkowe. Na pewno znalazłabyś takie miejsce. Ja własnie ze względu na kłopot z przechowywaniem i potem sadzeniem do doniczek mam tylko 3. Jestem ciekawa Twoich.

Helenko, ja jeszcze nie sieję do gruntu. Na razie do kubeczków. Na razie tylko lobelia wyłazi. Pomidory nadal pod ziemią.

To trochę mojej wiosny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - jakie piekne łany krokusów ;:138 A i przylaszczka zabłysnęła :D
Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj
mało tej wiosny
chyba żartujesz....już promyki słoneczka tak pięknie odbijają się w kolorkach... :( a u mnie szaro i błotno
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Gosiu, ależ kolorowy masz ogród, takie mocno lubię. Przejrzałam ostatnie wpisy i już biegnę kupić nadmanganian potasu, bo moje powojniki takie liche...Będę zaglądała, bo lubisz dalie (śliczne ciemnoróżowe). A ta różyczka mnie zauroczyła :wit

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”