Marpy kwiatki i rabatki..CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki..CD

Post »

Maryniu wspomnienie lata piękne, kolorowe ale wiosna już na działkach i ogrodach w tym roku bardzo urokliwa ;:3
Hokus-Pokus jest bardzop trwałą różą w wazonie, nie mam jej u siebie bo wymarzła ale przez cały sezon kupuję u ogrodników, którzy handlują na targu kwiatami ciętymi i tak pęczek 30 szt o krótkich ogonkach do wazonu kuli całe 5-8 zł :heja raz w tygodniu można sobie pozwolić na taki luksus ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Nie mam u siebie w ogródku ani jednej piwonii,mimo to lubię oglądać ich zdjęcia w roli głównej.Widok piwoni przypomina mi czasy dzieciństwa i ogródek mojej babci.
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu,te piwonie pewnie dla mnie ,zabieram je bo są cudne :uszy
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne piwonie, ja mam nadzieję doczekać swoich w tym roku, ale jeszcze kiełków nie pokazują, kiełki mają jedynie te sadzone niedawno, mam nadzieje, że tym zimno nie zaszkodzi ;:108
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Chyba się zaczną rozglądać za tą różą. Jest piękna. ;:173 Czy piwonia czerwona, koperkowa rośnie wysoka?
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Ależ piękne te piwonie, niestety u mnie nie chcą rosnąć, ale zawsze mogę podziwiać u koleżanek. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Z braku świeżych nowalijek jeszcze różyczka...żeby nie zawieść zaglądających do mnie ! ;:97

Mam wprawdzie od wczoraj świąteczny bukiecik tulipanów :D od Małżonka ale fotki jeszcze nie zrobiłam ...

Obrazek

Aniu sweety wiem , że lubisz wszelkie rośliny :) a skoro i moje znalazły Twoje uznanie to przyjemność dla mnie ;:196

Obrazek

Obrazek

Stasiu nie wiem co się u mnie dzieje bo cały tydzień nie byłam na działce ;:185 a serduszka w ub.sezonie pokazała się u mnie bardzo późno już nawet straciłam nadzieję. W sumie kiepsko wyglądała może nawet korzenie były podgryzione .Ciekawe co będzie tej wiosny , może dzisiaj uda mi się zajrzeć do niej jak nie zapomnę ..bo jak wpadnę na chwilę to nie wiem gdzie zaglądać i na co patrzeć i wiele mi umyka ! :oops: Teraz wiadomo, krokusy, ranniki,przebiśniegi i reszta wiosennych kwitnących zwraca uwagę no i jeszcze fotki pstryknąć trzeba ...

Obrazek

Obrazek

Marysiu mar33 bardzo dziękuję,że wpadłaś na chwilę ;:196 Na razie nie cieszą mnie zbytnio wiosenne bo nie często mi dane być na działce ...nie ma pogody dobrej no i na zabiegi rehabilitacyjne chodzę od tygodnia /2 tura/ coby na wiosnę podkurować moje zwyrodniałe członki... ;:306

Obrazek

Obrazek

anias1 myślę,że brak u Ciebie piwonii to sytuacja przejściowa :) i niebawem jakaś i u Ciebie zagości ! Ja przez lata miałam tylko te z którymi rozpoczynałam działkowanie a ostatnio kilka nabyłam nowych! ;:173

Obrazek

Obrazek

Marto ;:196 ale zostaw dla mnie troszkę ! ;:oj ;:oj

Obrazek

Iwonko-na pewno doczekasz się kwitnienia swoich piwonii ;:173 u mnie tydzień temu też nie było jeszcze śladu, wczesna wiosna rozbudziła nasze apetyty ale przyroda ma swój rytm ...i każe nam czekać! :)

Obrazek

Kriss1515 nostalgie to dość popularna róża i na pewno ją dostaniesz skoro Ci się podoba ! A co do "koperkowej"to źródła podają jej wzrost 30-60cm . Moja jest gdzieś pośrodku chyba...to nowy nabytek - dostałam w prezencie w tym sezonie mam nadzieję pokaże swoją krasę ...Miło,że wpadłeś! ;:168

Obrazek

Kasiu-nie chcą rosnąć piwonie u Ciebie? ;:196 Brzydule! ;:oj Na pocieszenie powiem,że zdarza się i u mnie ,że nie wszystkie rośliny chcą mi rosnąć jakbym tego po nich oczekiwała! ;:173

Obrazek

DCN...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podoba mi się "zwyrodniałe członki" :D Sama mam takie, więc zamierzam używać tego określenia :D
Jesienią nie czekam na kwitnienie piwonii, tylko na przypływ gotówki, za którą nabędę nowe odmiany :wink:
Trzecie zdjęcie świetnie Ci wyszło. Pamiętam z dzieciństwa książkę, w której były kolorowe zdjęcia (wcale nie standard w tych czasach :wink:) odmian róż. Oglądałam je godzinami. Twoja róża wygląda podobnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu ;:180 z działki - nici ,więc dopiero po niedzieli ...

aby uczcić dzisiejsze święto tulipany zostawiam! ;:113
Wczoraj B, była zawalona tulipanami a dzisiaj do południa marne resztki...niby nikt nie obchodzi... :)

Obrazek

Obrazek

;:79
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Maryniu moje biedne członki to do wymiany ale termin to 2020 ;:306 już przestałam chodzić na jakiekolwiek zabiegi bo nic nie dawały ;:185
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario moje nie zakwalifikowane do wymiany /chyba jeszcze/ wszystko zgodnie z PESEL-em ;:306 i wskazana profilaktyka ,którą stosuję od jakiegoś czasu ;:173 ale bez rewelacji.... ;:131

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj wreszcie ;:3 przygrzało i po wczesnym obiadku skoczyliśmy z Małżonkiem na działkę . :heja To tylko 10 min.jazdy więc zdążyliśmy się pogrzać na słoneczku a i kawka poobiednia / z termosu ;:131 / z deserkiem na werandzie zaliczona została. :) Działkowiczów spacerujących alejami też spotkaliśmy . :) więc kilka towarzyskich rozmów wymieniliśmy. Było miło i przyjemnie ! :)

Na działce królują stokrotki , krokusy i przekwitające ranniki ...

Obrazek

przebijają się tulipanki i pierwsze narcyzy

Obrazek

irysków jest więcej ale w innym miejscu
Obrazek
ruby giant
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
magnolia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DCN...

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

U mnie kwitną krokusy a reszta lewo wychodzi, a u Ciebie... ;:oj Miłe widoczki. :D ;:3
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja mam kawę i obiad na działce zaliczony,super pogoda dzisiaj była,popracowaliśmy niedzielnie ,było cudnie
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Mam zaliczoną działeczkę ale bez kawki niestety, synowi po wykopkach śpieszyło się do domku. Piwonie cudowne masz ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”