Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Iguś piękną sesję zrobiłaś Miłkowi ;:167 .Mam taką nadzieję ,że w przyszłym roku i ja będę mogła taką sesją się pochwalić .Fajnie ,że znów jesteś ,bo już się martwiłam co z Tobą ;:167 ;:196 .Prymulkowe kwiaty... też mam ich coraz więcej .Będę musiała je trochę dokarmić ,bo są jakieś rachityczne
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś ależ u Ciebie już wiosennie i kolorowo. Piękne są te pierwsze, tak bardzo oczekiwane maleństwa ;:167
Miłek wspaniały, prawdziwe słoneczko na szarej jeszcze rabatce :D
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

No ślicznie się robi. ;:oj Strach pomyśleć, że to jeszcze luty. :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jagódko, ja chyba najbardziej lubię te białe. Ostatnio podobają mi się te najbardziej proste kwiaty
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22

Post »

;:145

Wszędzie wiosna, a u mnie tylko kilka śnieżyczek zakwitło ;:223
Pozdrawiam Lidka
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj JAGÓDKO :wit
Widzę,że wiosna do Ciebie też zawitala :!:
Choć u mnie miłki kwitną już kilka dni,to nie udalo mi się ich tak ładnie
pokazać,jak to Ty zrobiłas ;:333
Uroczy krokusik FIREFLY :!:
Wiosennie pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko zdążysz wszystko wysprzątać .Jeszcze trochę trzeba poczekać, aż temperatura się ustabilizuje .Prawie co drugi dzień lekkie przymrozki .Dzisiaj zimnica a to nie nastraja do siedzenia w ogródku ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Prześliczna wiosna u Ciebie, Jagódko! Wrzośce i ciemierniki lubię na przedwiośniu najbardziej :)

Nie martw się, ze wszystkim sobie poradzisz, zdążysz wykonać... start w wiosnę mamy przedłużony, może właśnie po to, byśmy nie działali na wariata.

Ściskam gorąco!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Jagódko, przepiękny ten ciemiernik orientalny ;:170 Jaka zmienność koloru! Coś wspaniałego. Zachwyciły mnie w tym roku i będę poszerzać kolekcję :uszy Pozdrawiam serdecznie i czekam na zdjęcia nowych szali jedwabnych?pewnie szykujesz kolejne wzory inspirowane naturą? :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Witam się wiosennie Jagódko :)

Widzę piękne zwiastuny wiosny u ciebie :D
Ja jak błyśnie słońce też odzyskuje energie, a jak niebo szare to w letarg zapadam ;:224 Aż się sama dziwie jak ja zimę przetrwałam - klasyczny letarg :lol: :lol: :lol: Cóż, pozostaje nam liczyć że słonko będzie teraz częsciej zagladac ;:3
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Iguniu cudowna Twoja wiosna ...mam zdecydowanie za mało prymulek :roll: Ale gdzie to sadzić :? Mam jeszcze mnóstwo roślin na liście ,które koniecznie chcę mieć ,ale o wiąże się z dokupieniem pasa zieleni miejskiej za płotem ;:306 i 6 w totka :wink:
Pozdrawiam i czekam na nowa rabatę ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Witajcie :wit .
Coś mi tę wiosnę zablokowało ...byłam , sprawdzałam i ...znalazłam żyjące primule Modesta Flore Pleno , maleńkie pączki przylaszczek , zielone auricule , pubescens , x polyantha . Ciekawe , co będzie z różami , bo są opatulone choinami i obsypane kopczykami ...po tym , jak mi w ręce zostały dwa krzaki róż , przy sprzątaniu liści w ub. sobotę , aż strach zaglądać , czy mi coś ich nie zeżarło ;:145 . Dosłownie opitolone są poniżej szczepienia ...że też same się nie przewróciły .
Zanim reszta zrobi mi łaskę i wylezie - albo i nie spod ziemi , to przeryję całą rabatę , wykopię wszystko i ...zasadzę od nowa ...niech się dzieje co chce ...może nie będzie tak źle ;:185 .

Bożenko ...oj , tak - w rzeczy samej ...małe słoneczka cieszą najbardziej , gdy wkoło szaro , buro i do ****. Krokusów coś mam za mało ...a miałam konkretne odmiany i ...nie widzę ...coś je zeżarło ;:202 ?
Buziaki ;:196

Aneczko...nie wiem , jak to możliwe , ale coś mało tegorocznej wiosny mam u siebie ...jakby reszta tkwiła głęboko pod ziemią ..a , widziałam kamasje i pustynniki i jakieś szczypiory - nie wiem czego ...może to szafirki , a może cebulice perskie ...kurcze , jak w zgaduj - zgadula . Człowiek po zimie taki spragniony kolorów - nawet zieleni , że cieszą nawet szczypiorki i kwiatki w kolorze żółtym , którego nie szczególnie darzę sympatią .
Cieplutko , serdecznie pozdrawiam ;:196 .

Iguś...cieszą , cieszą i to jak ;:oj ...szukając z nosem prawie przy ziemi niejedni - nie wtajemniczeni - zastanawiają się czego my tak szukamy/wypatrujemy ;:306 .
Miłek amurski jest doprawdy uroczy , a w Krakowie , na targach mam zaklepanego o kwiatach pełnych , z zielonym środkiem .
Pozdrowionka :wit

Jadzieńko , dzisiaj pierwszy raz - od soboty - wylazłam na świat , by Oliwce wysłać drobiazgi na imieniny i załatwić papiery do emeryturki ...może się uda w tym roku ...Boże - jak bym chciała mieć te parę groszy swoich ...każdego miesiąca . A wiesz , że w ubiegłym roku kwiatki białych prymulek dziobały mi ptaki ...aż wierzyć nie chciałam , aż na własne oczy zobaczyłam płatki na świerku , gdzie miały schronienie i świergotały niemożebnie . Wiem , że zamówiłaś Adonis amurensis ...tam , gdzie ja .
Serdeczności ;:196

Agusiu...mało , stanowczo za rzadko mam posadzone pierwsze oznaki wiosny ...tak jakoś łyso wygląda rabatka ...potem dopiero , gdy zaczną wyłazić tulipany , żonkile , lilie , liliowce , to robi się gęsto ...nawet ciasno ...coś muszę to towarzystwo przerzedzić .
Serdecznie pozdrawiam ;:168 .

Krystian ...nie kracz ...bo możesz oberwać ...tfu , tfu , przez lewe ramię - chyba nie prorokujesz powrotu Pani w Białej Sukni ;:202 ? Cieszmy się , że do tej pory było względnie ciepło - byle nie było przykrych niespodzianek .
Pozdrawiam :wit

Gosiu ...ja też lubię biel u kwiatów , ale przełamuję ją innymi kolorami ...a prostota czasem w budowie bywa frywolna .
Buziaki ;:196

Lideczko ...to się ciesz ...bo moje wcale się nie pokazały i już nie kupuję ...ale mam tylko trzy przebiśniegi Flore Pleno ... ciekawe , czy wylezą w tym roku ?
Serdeczności ;:167 i nie martw się ;:196 ...na pewno wyjdzie reszta ...potrzeba tylko ciepła , słoneczka , by ogrzało ziemię .

C.D.N....bo mi brakuje ikonek ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iguś ;:196 kto tak opitolił te róże czy to jakieś zwierzę ???? .Wierzyć się nie chce ,że na prywatnej posesji coś takiego się zdarzyło .Czy to stare czy nowe krzaczki ;:145 aż mnie serce zabolało, a przypuszczam co z Tobą sie działo po takim znalezisku ;:168
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Sławku ...e , tam , gdybyś się położył do "kadrowania" to też byś zrobił takie ujęcie ...ale zapewne Anna miała by ubaw , że w takiej pozycji Cię widzi , że nie wspomnę o sąsiadach . Zresztą ja lubię patrzeć kwiatom do środka ...czasem aż się wierzyć nie chce , że tak misternie je natura obdarzyła , w kreseczki , kropeczki , kuleczki na końcach pręcików etc ...Zwyczajnie , nie zauważylibyśmy wielu takich drobnostek ...dopiero w fotografii makro możemy podziwiać drugą odsłonę poszczególnych cudów natury ...aczkolwiek nie tylko u roślin .
Pozdrowionka ...oczywiście dla Was obojga ;:196

Jadzieńko ...nie robię nic w ogródku , bo po ostatnim grzebaniu - byłam prze szczęśliwa ...mogła bym tak siedzieć dzień , w dzień ...tylko potem przypłaciłam to infekcją kataralną .
Jeszcze mnie czeka do obskoczenia ; pierwiosnkowa , hostowa - miodunkowa i od drogi ...aha i jeszcze pas obok róż ...z wczesnymi tulipanami .
Serdeczności przesyłam z szarej , burej Kotliny Oświęcimskiej ;:196 .

Aguniu...człowiek , to takie głupie stworzenie ( mam siebie na myśli ) ...jak zacznie coś robić to pada na nos , na pysk , a skończyć musi ...z różnym skutkiem ( przeziębienie ). Mam tylko cztery wrzośce i 5 ciemierników ...a zakwitły trzy .
Dziękuję za ciepłe - jak zawsze - słowa ;:196

Kasieńko...widziałam na all sporo odmian ciemierników i nawet nie drogo ...ale firma nie jest mi znana - boję się u nich zamawiać , bo już się sparzyłam , to teraz na zimne dmucham . Fajnie jest kupować , gdy się widzi , dotknie , obejrzy system korzeniowy etc...a tak , to kupuje się ...kota w worku ;:172 .
Szale zaczynam robić lada moment na silk lapsie - czy będą inspirowane naturą - nie wiem ...ale mam piękny kawałek jedwabiu , z kwiatami , rajskim ptakiem i coś z tego stworzę , ale raczej nie będzie to szal ...bardziej pasuje pod tunikę .

Aguś...witam Cię prze serdecznie ;:196 - w Szkocji - to normalne , że taka pogoda w ...szkocką kratkę - chyba raczej nie dała bym rady tam zamieszkać , bo jestem niczym lampa solarna ;:306 .
Cieszę się , że mnie odwiedziłaś i życzę wielu słonecznych dni ...i ...pędzę do Ciebie ;:196

Dano...Ty , w zasadzie masz ogród już uporządkowany , zaprojektowany z wielkim wyczuciem ...niczym przedłużenie salonu ...teraz - jedynie coś poprawić , obciąć , przerzedzić ...coś wypadnie - co normalne w przyrodzie - zwolni się miejsce na nowe chciejstwa . Też bym chciała wygrać w Lotto ...ale żeby wygrać - trzeba grać , a to nie zawsze mam na uwadze . Zresztą - powtarzam - kto nie ma szczęścia w miłości - ten ma w kartach i grach liczbowych ...sama sobie chyba wmówiłam , że raczej mam szczęście w miłości ...nie koniecznie do M ...i ...nie mogę wygrać ;:185 .
Serdecznie ściskam ;:168 ;:167 ;:196

Jadzieńko...coś je pod ziemią tak oglancowało ;:202 ...aż mi się słabo zrobiło , gdy odchylając dużą gałąź pnącej Grand Hotel została mi cała w ręce - zwyczajnie wyskakując spod ziemi ...bo nad powierzchnią nic o tym nie świadczyło ;:145 . Mało tego ...pamiętasz tę różę mocno pachnącą , która rośnie u mnie od 60- tych lat ...ona wyskoczyła przy odwijaniu z niej wilca dzikiego ...hip , w górę i ...została pustka . Jeszcze mam z boku taką samą ...nie wiem , co to mogło być ...wsadziłam je do wiader z wodą ...nie wiem , czy coś z nich będzie ...Boję się - zwyczajnie się boję ...zaglądać pod stroisze pozostałych ;:145 . Nie wierzę , że to robota nornicy , bo tak , to chyba karczownik robi , bo grube korzenisko w tym miejscu było i ...nie ma ;:185 . Nadmienię , że Grand Hotel była dopiero co kupiona w ubiegłym roku , w F. , a ta druga przeżyła już tyle zim ...nawet do 30*C i więcej ( a bywały takie zimy , oj , bywały w latach 60 - tych ) i nigdy mnie nie zawiodła . Ona rozłazi się odrostami podziemnymi ...więc mam jeszcze trochę , sprawdzałam , to kilka gałązek zostało mi w ręce ...a reszta się trzyma . AniaDS , gdy była u mnie , to wykopałam Jej kawałek ...mówiła , że żyje ..nie wiem , jak w tym roku ? Bardzo się spodobała i z zapachu i z układu płatków - takiej nie widziała i nie wiem co to za odmiana - Ona też nie wiedziała .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może to karczownik Iguś ten to potrafi ;:108 u Majki [edulkot ]też buszował w ubiegłym sezonie .Nie wiem czym ona go wypędziła . Nie masz jakiegoś kotka po sąsiedzku ,żeby zapolował .Nornice to raczej nie były one cebulowymi i bylinkami sie interesują .Wyobrażam sobie ten stres ;:168 Może nie będzie tak źle ;:168 aż mi dech zaparło ,bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”