Zielono mi... !cz.1
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A jak chce trzymać je w skrzynce na balkonie, to wsadzić teraz? Skrzynkę jakoś okrywać? Podlewać czy tylko wsadzić w ziemię. Jakie powinny byc odległości między cebulami. Przepraszam, że Cię tak zasypuję pytaniami 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Były w czterech kolorach do wyboru ,mam nadzieje ,że ten będzie piękny
Wysadzę go dopiero w czwartek (tak wyczytałam w kalendarzu biodynamicznym)
tutaj link do kalendarza może się przyda

Wysadzę go dopiero w czwartek (tak wyczytałam w kalendarzu biodynamicznym)
tutaj link do kalendarza może się przyda

- basga
- Od: 12 sie 2007, o 21:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagódko...jesteśmy umówione na 18 więc mam jeszcze 1.5 godzinki...szkoda,że Antośka z Martą nie mogą jechać.
Widzę,że doniczki to już takiej cudnej nie wsadzili do tego pakuneczku!Ale Ty już coś gustownego dobierzesz,jak zwykle zresztą.
Ostatnio zajrzałam do sklepu 4 zł i wypatrzyłam tam fajną rzecz-takie malutkie,plastikowe bonzai...ale to nie to jest śliczne tylko ta malutka doniczka.Jest ceramiczna,taka dość płaska i ten plastik jest tam tak umieszczony,że doniczka nie ucierpi po rozdzieleniu.Muszę się tam przespacerować,może jeszcze będą to mialabym na jakiegoś kaktusiczka.

Widzę,że doniczki to już takiej cudnej nie wsadzili do tego pakuneczku!Ale Ty już coś gustownego dobierzesz,jak zwykle zresztą.
Ostatnio zajrzałam do sklepu 4 zł i wypatrzyłam tam fajną rzecz-takie malutkie,plastikowe bonzai...ale to nie to jest śliczne tylko ta malutka doniczka.Jest ceramiczna,taka dość płaska i ten plastik jest tam tak umieszczony,że doniczka nie ucierpi po rozdzieleniu.Muszę się tam przespacerować,może jeszcze będą to mialabym na jakiegoś kaktusiczka.
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Jagódko tylko, że mój ogródeczek dopiero w planachmiluck pisze:treissi jeśli chcesz ,aby tulipany kwitły w ogródku to cebulki wysadź od razu do ziemi. Nie ma potrzeby wsadzać je do doniczek , chyba ,że chcesz![]()
![]()