Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Czekam na wiosnę w wiejskim ogrodzie cz.17

Post »

Cześć Marysiu,pokazałaś piękne dalie, też moje ulubione ;:306 kurczę ,wszystko lubię, pogoda u mnie wisi ,ale nie pada ,więc trzeba iść na chwilę do ogrodu,miłego dnia :wit ;:168
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maska pisze:Pati byłoby to nienormalne gdybym bez chabazia do domu wróciła ;:185
:lol: To mi przypomina, jak byliśmy z W. kilka lat temu na ślubie mojej przyjaciółki we Fromborku. Następnego dnia poszliśmy na spacer nad morze a potem w samochód szukać szkółek w okolicy :D Niestety była niedziela i zamknięte były.
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

wsiania pisze:
zielonajagoda pisze:U nas organizatorzy ruszyli już z przygotowaniami http://www.otmuchow.pl/PL/424/41/Ustalo ... ow_2014/k/
Iwonko, dzięki za info! Już sobie zapisuję w kalendarzu i w tym roku nie odpuszczę - od pięciu lat chcę się wybrać i zawsze coś :evil:
Aniu, jeśli chce się zobaczyć imprezę w pełni to polecam przyjazd w sobotę, jeśli na zakupy to w niedzielę, sprzedawcy opuszczają ceny żeby jak najmniej zostało do zabrania z powrotem, ale też i najładniejsze okazy już są wysprzedane, jak już będzie program imprezy to wkleję linka. A na razie galeria, zobacz co tracisz co roku :wink: masz przecież rzut beretem :wink:
https://www.google.pl/search?q=lato+kwi ... 66&bih=619
Mam nadzieję że mnie Marysia nie wygna z wątku.
Czwarte i piąte zdjęcie to nasz sołtys i dzieci z wioski :D http://www.czwa.odr.net.pl/print-article.php?id=6337
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

....i to by było na tyle w kwestii mojego przyjazdu w tym terminie...nie ma szans chyba, ze eM znajdzie pracę z płacą prezydencką, bo się zapłaczę jak nie bedę na takich straganach mogła zakupów zrobić :(
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Marysiu Wybierasz sie do Dobrzycy? Z Kołobrzegu jest niedaleko , sam nigdy tam nie byłem ale widziałem kilka razy w tv i jest to miejsce godne odwiedzenia :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko oooo to musiałabyś mocno podtuczyć kolano ;:215
Oglądam te cuda (już trochę u Ciebie kiedyś oglądałam) i impreza jest ogromnie kusząca, więc może lepiej jakbym nie przyjeżdżała, bo albo z kasą, albo wyjechać z wiszącą wargą ;:145 Śliczna ta kolekcja ubrań z makami ;:215
Pati widziałaś te żurawki :roll:

Mateuszu to dalie z siewu, poprosiłam Zosię o nasiona i posiałam rok temu, teraz pozbierałam i mam nadzieję, że też będą takie piękne. Te pająki mnie oczarowały ;:145

Aniu zajrzyj , bo ja wczoraj zajrzałam i wyciągnęłam dziwidło z 20 cm kłem ;:202 Jednak ogólnie jest cieplej . Pewnie i mieczyki będą miały kły niedługo.
Ja też myślę, że wszyscy przeżyjemy i rośliny posiane i inwentarz a na pewno M. ;:306 co najwyżej będę musiała zamówić pług, żeby zgarnął śmieci ;:oj
Martuniu nie mam oznakowanych ale po lecie chętnie się podzielę, a te pustaczki to z siewu :wink:
Ogród może jutro, bo dzisiaj obowiązki!
Zuziu ja znikąd nie wracam bez chabazi, z każdego miejsca coś tacham, czy to Polska, czy obce kraje. Czy autem, czy autobusem ;:306

Iwonko co najwyżej mogę mieć anse, że takie ładne rzeczy pokazujesz, które mogą mi przejść koło nosa.
Pati nie bezpiecznie jechać do Iwonki ;:185
Michale jak wiesz nie jeżdżę autem , ale z sanatoriów organizowane są niedzielne wycieczki i jak będzie to na pewno pojadę. Nie pojadę do Berlina bo byłam, ale na krajowe chętnie!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Właśnie zawitał do mnie kurier z przesyłką, w której jest opryskiwacz. Jeszcze raz chciałam podziękować wszystkim, którzy na mnie głosowali, którzy towarzyszą mi na wyspie i w wątku ogrodowym. Bardzo dziękuję forumowicz za pierwszy szczęśliwy głos! Niestety zobowiązana przez sponsora będę dalej z Wami i będę Wam zawracać głowę dopóki sił i zdrowia starczy. Wybrałam opryskiwacz Profession Plus 12 przeznaczony do:
- bielenia wapnem drzew i pomieszczeń gospodarczych, zacieniania szklarni, impregnacji,
- oprysków środkami ochrony roślin oraz do mycia maszyn i urządzeń.
http://www.pl.marolex.pl/produkt/kompre ... us-12.html
Chodziło mi o możliwość bielenia drzew i zabezpieczenia tunelu przed działaniem słońca. Do tej pory przy wielkim upale okładam folię mikrymi starymi firankami :oops:
Na pewno nie będzie to zbędny rekwizyt tylko używany potrzebny sprzęt!
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Gratuluję wyboru, taki sprzęt na pewno dobrze wykorzystasz.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lidziu aż się pcha do rączek tylko warunki pogodowe nie sprzyjają :wink: Przy takim aerale na pewno się przyda, zresztą miałam Kwazara, ale w jesieni odmówił chęci współpracy i miałam nawet dokupić lancę, ale jakoś odpuściłam :lol:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

A widzisz, dobrze, że poczekałaś.
Wspaniały sprzęt wybrałaś. Do tego przydatny.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Super opryskiwacz, należało Ci się ;:108 A ja właśnie kilka dni temu zaopatrzyłem się w lancę do kwazara ale jeszcze nie próbowałem. Wielki ten Twój opryskiwacz, 83 cm ;:oj Jedno napełnienie to nawet na cały mój sad by wystarczyło :D Też muszę się zaopatrzyć w taki, w końcu drzewa coraz większe...Czekam na opinię z użytkowania owego sprzętu :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu mam oprócz tego małego Marolexa kupione w ogrodniczym sklepie do psikania domowego, a ten będzie do pryskania drzew, a mam ich trochę i może wreszcie doczekam się klęski urodzaju ;:306
Michale oczywiście że będą relacje z użytkowania, a jeszcze bardziej pozytywnych efektów. Jakbyś bliżej mieszkał to i na dwa sady wystarczyłby. A z Kwazarem zastanawiam się co zrobić, ale chyba 20 marca oddam wraz z wielkogabarytowymi ;:306, bo bałam się dokupywać lancę ... a nóż nie będzie pasowała, albo się okaże że coś innego jest przyczyną nie działania ;:131
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

MarysiuW Kołobrzegu na Jedności Narodowej jest wielkie Centrum Ogrodnicze Żylicki.
W zeszłym roku zostawiłem tam sporo kasy.
Pozdrów Kołobrzeg i zrób zdjęcia rojnikom.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu bardzo się cieszę razem z Tobą z nowego sprzętu ;:168 Oj to drzewka będą odpowiednio przygotowane do sezonu.Życzę owocnych zbiorów. :tan

-- 5 mar 2014, o 18:59 --
zielonajagoda pisze::wit Marysiu, jeśli nie przeszkadzają Ci tabuny zwierzów i wszystko co z tym związane to zapraszam. Czytałam gdzieś że wybierasz się do Pati na wystawę agatów (a te imprezy są z tygodniowym odstępem), więc wypada Ci wziąć urlop, przyjechać do mnie, a ode mnie do Pati :D
U nas organizatorzy ruszyli już z przygotowaniami http://www.otmuchow.pl/PL/424/41/Ustalo ... ow_2014/k/
A może Pati by do mnie po Ciebie przyjechała, obiecała mi odwiedziny :D, chyba że eMa na urlop namówisz, a jeśli nie, to pamiętaj że wsiadasz w Krakowie a wysiadasz u mnie w pipidówce :wink:
A co do róż, to na dużej posesji, ilość którą na razie mam to się gubi :roll:
Teraz dopiero doczytałam.O mnie zapomniała. :oops:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak to chciałabyś nas opuścić, dusza forum i nie tylko ;:196 jeszcze raz gratuluję wygranej i wyboru, będzie lżej dla spracowanych rączek ;:168
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”