Nasze Wyzwanie Działkowe cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze Wyzwanie Działkowe cz.2

Post »

Lodziu,odpowiem na temat liliowców rosnących w donicach- to dobry sposób,ale pracochłonny.Donice muszą być duże,żeby wystarczyły na kilka lat,jak sie liliowiec rozrośnie trzeba wykopać donicę i roślinę podzielić .....
W arboretum w Wojsławicach całe łany liliowców są posadzone w donicach/ wielkości 3 wiader/ wkopane i obsypane z wierzchu korą.Wejdż na ich stronę i zobacz galerię....... ;:333
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cieszę się że jesteś, gratuluję z podwójnej okazji i życzę szczęścia z całego ;:167
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj. Na wstępie gratuluję ślicznej Córeczki, dzieciątka w brzuszku, ślubu i psiaka. Tak trzymać!
Widzę, że macie spory zapał do pracy na działce. Brawo! Super wam idzie.
Nie wiem czy Cię pocieszę ale nasza działka tez taka "zalewowa". W zeszłym roku popadało kilka dni, to tak jak Ty, tylko w kaloszach można było chodzić :(
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Lodziu , ale się ukryłaś , ale już teraz nie umkniesz , będę Cię bacznie śledzić .
Moje gratulacje , wielkie zmiany u Was . Maluszkowi będzie dobrze latem w ogrodzie .
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Tacca - śledź mnie śledź :wink:

aneczka1979 - o to nie jestem sama latem obydwie możemy ryby łowić jak będą duże opady :lol:

aage - dzięki ;:196

lanceta dziękuje za szybka odpowiedz , i chyba tak zrobię tylko skąd ja takie wielkie donice wezmę ... ;:173

Byłam na zakupach i muszę Wam powiedzieć że co nieco kupiłam ale nie dużo to początkowe zaopatrzenie :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dziś małż jedzie po siatkę i brakuje nam jeszcze 3 słupków wiec trzeba skołować ze złomu mam nadzieje że w weekend uda sie postawić nowe ogrodzenie pomiędzy nami a sąsiadką... ;:108
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Lodziu gratuluję zaślubin cudnie wyglądaliście ;:173 no i tego maleństwa którego oczekujesz ;:86
sporo pracy Was czeka przy płocie :wink: ale będzie na pewno ładnie :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
misia i klusek
1000p
1000p
Od: 29 lip 2012, o 20:41

Post »

Witam :wit dzięki za odwiedziny - dawno do Was nie zaglądałem (trochę chaotyczny dostęp do internetu).
A co do pracy - na razie pośredniak - a później chyba coś swojego (jakiś handel -kiedyś mieliśmy z Basią warzywniak) - mam dosyć szefów ;:134 na najbliższe 100 lat
No i oczywiście wszystkiego najlepszego na najbliższe 120 lat !!! ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiamy
Barbara i Krzysztof

Nasza zielona niespodzianka-zapraszamy
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Osiu piękne lilie kupiłaś. Warzywka mniam mniam. Tylko..dla kogo ta niskokaloryczna rzodkiewka? Chyba nie dla Ciebie i maluszka?
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Osia kolejne zakupy.... ;:215
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

wielkakulka ;:196

MID2006 kochana ja rzodkiewek nie lubię ;:133 sadze je dla męża i starszej córki bo oni tacy rzodkiewkożercy :lol: ja to bardziej pomidorki ogóreczki ale w tym roku kupie już wyrośnięte sadzonki na handlu od pani Kazi i posadzę w maju :)

misia i klusek własna firma to dobry pomysł jeśli chodzi o te warzywa, żonka będzie sprzedawać, ty będziesz zaopatrywać i wszystko świeżutkie na pewno się sprzeda ;:215

D-M - dziękuję ;:196 no z płotem jest troche zachodu ale poradzimy ... chyba... ;:108

wczoraj wysiałam lobelie, pierwszy raz ... matko jakie to mikroskopijne.. wysiałam na powierzchni ziemi i zraszam wodą ciekawe kiedy wzejdzie ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też nie lubię. Mój eM za to baaaardzo. Pomidoraski kupię w krzaczku już. Spróbuję też z dwie sztuki papryki. Ciekawe co mi z tego warzywniaka wyjdzie. Jakie masz plany na weekend? Jedziesz na działeczke?
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

chciała bym ... ale nie wiem czy mąż nie będzie pracował w sobotę..z tą siatką chciała bym już działać bo pies i dziecko uciekają mi na działkę sąsiadki i ciągle muszę pilnować bo ona tam nic nie robi , nogę postawisz i robactwo ucieka,pająki ...studnia nie zabezpieczona..cholera wie co tam w trawie leży... :roll:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No teraz musisz mieć oczy dookoła głowy. Zuzia rośnie, więcej ciekawa jest. A pies to wiadomo. A jak się dogaduje z małą? Nie gryzie jej?
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

no dokładnie :) pies ok, wychowują się razem od małego mala robi z nią co chce... pies jej na wszystko pozwala. Aktualnie rozwalają zabawki w pokoju obok. Jest z nimi razem wielki harmider w domu bo ciągle biegają pies za mała, a ona za nim cud że sąsiedzi nie nażerając na te lataninę w tę i z powrotem ....
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

jak mój synuś był mały i rzycał klockami i samochodami i poszłam przeprosic sasiadów, to mi pani powiedziala, ze nie ma sprawy, ze jest ok i dodała... wie Pani jak jest cicho to jest tak dziwnie....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”