Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko, mam nadzieję,mżylo ten śnieg to tylko przerywnik i już wyszło słonko?
Oby to były ostatnie podrygi zimy! U nas wczoraj troszkę deszczyk pokropił, ale dzisiaj już piękne słonko ;:3
Twoje hortensje plastycznie jak żywe, jakby wyrastały z ekranu ;:170
Dobrej pogody życzę i pozdrawiam! :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sniezek
100p
100p
Od: 19 lis 2011, o 20:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ojej , śnieg ;:202 żeby jak najszybciej Cie opuścił , trzymam kciuki , hortensje cudowne ;:167
Awatar użytkownika
Izolek
200p
200p
Od: 26 lut 2014, o 21:57

Post »

Cudowny ogród i sasanki też urokliwe ;:168
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Agniesiu- mam nadzieję, że śnieg już się roztopił.. :evil: Ale miałaś niemiły poranek.. ale taki lekki puch to raczej szybko znika i mam nadzieje, że w porze obiadowej zawita do Ciebie ponownie wiosna.. Wiem, że u Ciebie średnio wiosennie- u nas też raczej ponuro od kilku dni, temp oscylują ok 6-8*, na szczęście nic nie pada- mimo zapowiadanego deszczu.
Zima nie może wrócić- po prostu nie! U nas miasto sadzi drzewa na nowych skwerach, ptaki drą dzioby.. to niechybnie znak wiosny :wink:

Twoje hortensje bukietowe są już piękne i dorodne ;:138 Ja zachwycam się ogrodowymi, bo mają już sporo lat i są dość spore. Bukietowe Wim's Red kupiłam rok temu i marnie kwitły, ale Ania sweety pokazałą mi fotkę swojej 3letniej- nabrała ciałka i "zaczyna wyglądać", jednak ja teraz będę celować w inne odmiany. W planach mam Limelight, Vanilkę i jeszcze jakąś małą białą, ale nazwy nie pamiętam :oops:
Pięknie prezentują się lilie w zestawieniu z hortensjami.. W ogóle u Ciebie wszystko się super podziwia ;:196 Działkę mam nieco mniejszą, niż Ty (660mkw) i niestety za dużo kwiatów mi się podoba, a kompromis to straszne słowo.. równie okropne, jak selekcja i decydowanie się na kilka odmian ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu mam nadzieję, że to tylko chwilowy wybryk pogody i już jutro zaświeci słoneczko....

Aniu 77 sypie ciągle, w szybkim tempie ..... ogromne płaty śniegu .... oby to była tylko taka krótka chwila powrotu zimy , taki ostatni jej wyskok i oby już wkroczyła wiosna.....

Aniu 2328 witaj w moim ogródku, miło Cię gościć :wit
Ciesze się bardzo, że podobają Ci się hortensje.... to naprawdę wspaniałe krzewy :D

Mateuszu o szkody na szczęście się nie martwię.... w moim ogródku praktycznie jeszcze nie zaczęła się wegetacja..... kwitną tylko ranniki i jeden ciemiernik.... już długo.... a po nich na razie nie pojawiło się nic.... więc będzie dobrze.....

Martusiu to masz tak jak ja .... też lubię wszystko.... no prawie wszystko :;230
Bardzo się cieszę, że moje kwiatuszki podobają Ci się .... sasanki to moje ukochane wiosenne kwiaty od zawsze..... hortensje bukietowe poznałam na forum i od razu podbiły moje serce :D
Ta zimowa fotka to z dziś...... niestety :?

Dominiko kciuki bardzo się przydadzą, dzięki ;:167 Mam nadzieję, że dobre fluidy przepędzą to śnieżysko.....

Izo witaj w moim ogródku :wit Bardzo dziękuję Ci za miłe słowa, ciesze się, że podoba Ci się u mnie :D

Madziu.... no właśnie.... ja tak podziwiam wiosnę na forumowych ogródkach i tak bardzo na nią czekam..... te cudne krokusiki, przebiśniegi, iryski, przylaszczki.....a tu zamiast wiosny wróciła zima :? ..... mam nadzieję, że tylko na chwilę.... że to takie jej pożegnanie na obecny sezon.....
Ja prognozy ostatnio nie oglądałam i ten śnieg był dla mnie prawdziwym zaskoczeniem ;:202

Aga ja też mam nadzieję, ze mrozu nie będzie.... że troszkę posypie śniegiem, a później wyjdzie słonko i to wszystko stopi....

Jadziu u mnie na szczęście jeszcze sucho nie było..... stopniały duże ilości śniegu, nie tak dawno, więc ziemia jeszcze nasączona.... ale faktycznie wiosną potrzeba sporo wody.... ale wolałabym, żeby to była woda w stanie ciekłym 8-) :lol:

Aldonko to Ty niezła sprinterka jesteś ;:oj już posiałaś trawę ??? Mam nadzieję, ze będzie ładna pogoda i słobeczko przygrzeje i Twoja trawka ładnie wzejdzie....
Twój pieseczek studiuje??? ależ będzie mądrutki :D
Trzymam kciuki za powodzenie z patyczkami hortensji..... krzewy te bardzo szybko rosną , więc z młodej sadzonki po 2-3 latach będzie już piękny okazały krzew :D

Zenku niestety tak...... zdjęcie jest dzisiejsze..... ale mam nadzieję, ze to tylko ostatnie podrygi zimy, która broni sie przed opuszczeniem nas, ale za chwilę wiosna wkroczy z pięknym, cieplutkim słońcem :D
Ja jeszcze nic nie robiłam w ogródku..... no troszkę powycinałam suche badylki.... ale to taka kropla w morzu..... u mnie cały czas było naprawdę zimno.....

Kasiu niestety śnieg pada praktycznie ciągle...... jedynie od czasu do czasu zamiast wielkich płatów sypie drobniutki śnieżek..... może nawet połączony z mżawką..... na szczęście nie ma mrozu, więc podejrzewam, że szybko stopnieje....
Miło mi, że podobają Ci się moje widoczki z hortensjami ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Aguś, wcale to nie jest takie złe że ciut popadało śnieżku ;:185

będzie więcej wody do rozpoczęcia wegetacji roślinek

zdjęcie zrobiłaś przecudne, i mnie się bardzo podoba :heja

mam nadzieję że przy okazji mrozik Ci nie grozi ;:130

ot takie ostatnie podrygi przemijającej zimy.

A u mnie szaro- buro, więc tym bardziej podoba mi się właśnie Twój widoczek zaokienny ;:215
Pozdrawiam, Agata.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, co ja czytam - opady śniegu?? :evil:
U mnie dziś piękne słońce - co prawda temperatura nie za wysoka, ale o opadach nie mam mowy!

Życzę, by aura szybko zmieniła się na lepszą, typowo wiosenną. Nie wyobrażam sobie powrotu zimy za nic na świecie!

Kochana, trzymaj się tam! ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś śnieg pada bardzo mokry, więc i momentalnie topnieje.... na szczęście :roll:
Wiosną aż pachnie, więc ja mam nadzieję, że zima tak na poważnie to już nie wróci.... że to takie ostatnie jej podrygi...

Hortensje w pierwszym roku po posadzeniu mogą nie zachwycić....ale już 2,3 rok rozrastają się w bogate piękne krzewy i naprawdę potrafią oczarować..... moje bukietówki, które pokazałam, mają 3 sezon.... i są ju krzaczorami :D
Limelight świetny wybór.... to moja ulubienica, Vanilka też piękna, bardzo lubię równią Phantom, jak dla mnie na 2 miejscu za Limelight :D Mnie bardzo podoba się również Pinky Winky .... ma ogromne koronkowe kwiaty i wspaniale się przebarwia... tak do połowy..... dół malinowy góra biała..... cudna jest :D Z małych może masz na myśli Bobo lub Polar Bear ??? Obie super :D
Niewielkie ogrody jednak wymagają wyrzeczeń...... a tak trudno sobie czegoś odmówić, gdy większość roślin taka piękna ;:167 .... stąd ten gąszcz u mnie :;230

Agatko ja również mam taką nadzieję, ze to ostatnie podrygi zimy.... gdy tak patrzę na łany cudnych kolorowych krokusów, ranników i irysków w innych forumkowych ogródkach, to ten śnieg jakoś tak mnie oddala od tych widoków..... a ja tak czekam na słonko.... ale mam nadzieję, że to tylko chwilowe.... na szczęście nie ma mrozu i śnieg topnieje błyskawicznie :D
Cieszę się, że widoczek podoba Ci się ;:196

Aguniu tak mi już tęskno do słońca..... u Was już taka piękna wiosna.....niby nie mamy do siebie daleko, a tak znaczne różnice w aurze.... Mam nadzieję, ze szybciutko słoneczko dotrze i do mnie....
Dziękuję za dobre życzenia ;:196

Na przekór zimie za oknem, zaprezentują się piękne, pełne energii i koloru tawułki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Aguś, masz śliczny ogród ;:167

Tawułki należą do moich faworyt... pięknie u Ciebie rosną w grupach, tworząc ażurowe, kolorowe akcenty...
Zachwycam się!
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Świetnie wyglądają te tawułki

i mimo że pod drzewem rosną, jakoś nie widać żeby przy tym cierpiały.

Naprawdę jestem zdziwiona, bo u mnie pod drzewem tylko iryski i tulipanki jakoś dają radę.
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguniu dziękuję ;:196 Żałuję, że nie jest troszkę większy, bo marzy mi się kilka rozwiązań, których u siebie niestety nie mogę zastosować.... ale i tak go kocham 8-) :lol:
Ja również bardzo lubię tawułki .... nawet zastanawiam się, żeby posadzić ich więcej.... i chyba nawet wymyśliłam, gdzie będą fajnie wyglądać :D

Agatko wyobraź sobie, że ta rabata była pod 2 ogromnymi czereśniami.... jedną z nich - większą - wycięliśmy wiosną zeszłego roku i roślinki świetnie sobie tam radziły.... Ale te wszystkie kwiatuchy to cienioluby ( poza słoneczniczkiem, ale ten to chyba i na betonie urośnie :lol: ) więc pewnie dlatego tak fajnie dają radę :D
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

..i znów piękne kolorowe zdjęcia.Aguś dostaniemy rozstroju nerwowego ;:306 Raz kwitnąco ,raz śnieżnie.
Chyba z tą trawą przesadziłam.Zbyt szybko,ale teraz nikt jej nie depcze przynajmniej i może szybciej się zadomowi w ziemi.Piesio skończył rok(u człowieka 7 lat)wiec poszedł do szkoły ;:306 Niech się uczy.Nie wiem czy jest z tego zadowolony,bo jak na razie odwiedzać go nam niewolno(przełamuje się z treserem i stadem innych psów policyjnych) Za tydzień zabierzemy go na weekend ;:306 Kurde jak dziecko z akademika hihihi.Pies już bardzo dużo i tak umiał i był ułożony ,ale to inna nauka(przygotowanie do wystaw i takie tam,,,)poza tym komfort spacerów z takim psem po mieście jest zupełnie inny.Poza tym musi mieć certyfikat ukończonych kursów.Potem zapiszę męża ;:306
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aguś.. ;:167 Pięknie.. mam kilka tawułek, ale na tak uroczą w lawendowym kolorze się nie natknęłam- cudo!! Piękny masz ogród, i tak bogate rabaty. Zupełnie nie bywam w Twoich stronach i masz chyba szczęście, bo byś się ode mnie nie opędziła ;:306
Niech już wiosna się zaczyna, bo ja patrząc na tak zapełnione rabaty mam nieodpartą chęć sadzenia, kopania.. ;:65
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aguś tak popatrzałam na Twoje piękne,kipiące kolorami rabaty i stwierdziłam,że Ty naprawdę nie masz miejsca na nic więcej ;:224
Uwielbiam Twoje kwasoluby i łany tulipanów i sasanek.....jeszcze trochę i Ty będziesz się cieszyć ;:333
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wiedziałam, wiedziałam...u mnie niebo też wygląda podejrzanie i nie zdziwiłabym się, gdyby popadało :?
Zostawmy jednak śnieg w spokoju i skupmy się na bogactwie form i kolorów w Twoim ogrodzie ;:167
Eh...chciałbym, aby było tak za oknem, a nie tylko na monitorze ;:304
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”