Piękny i woskowy
Cztery kwiatuszki, ale widzę, że jeszcze kilka kolejnych się szykuje! Super, naprawdę
Na takiego też poluję, ale w moich LM się nie trafiają....
A taka cena wynika z Twojej rozmowy z odpowiednią osobą, czy od początku był tak ładnie przeceniony? U nas nawet z ulamanymi pędami potrafią kosztować po 30zł
Kahim dziękuję a więc mój pierwszy woskowy. Stał już przeceniony razem z innymi phalaenopsisami, dziś w lm były nowe dostawy (pewnie w całej sieci). Na pewno znajdziesz coś dla siebie, zwłaszcza że tak pięknych za 21 zł dawno nie widziałem. Jakoś nigdy nie mogę się przełamać i prosić o obniżenie ceny, a szkoda na pewno by mi to pomogło w pozyskiwaniu ładnych i tanich okazów.
W następnym tygodniu przyjadą 2 ostatnie phalaenopsisy i z nimi kończę! , nie mam już gdzie stawiać a jest jeszcze tyle innych pięknych rodzajów.
Actus Dzięki, gdy go zobaczyłem zarzuciłem oglądanie innych i wiedziałem, że już nic innego nie kupię
Callanthe, Dufin Od kąd polubiłem storczyki widziałem w sklepie woskowego, wreszcie się udało. Na pewno sklepy nie raz was jeszcze zaskoczą
U mnie kilka nowych kwitnień, są to jedne z moich pierwszych storczyków. Mimo że popularne mam do nich największy sentyment, ładnie rosną są zdrowe i silne, no i odwdzięczają się pięknymi kwiatami. Żółty i biały pachną, są to jedyne phalaenopsisy u mnie które pachną.
Miniaturka, porównanie z pierwszym zeszłorocznym kwitnieniem.
no no no.. ta miniaturka wcale nie wygląda już na taką mini a w dodatku ma mnóstwo kwiatów! Storczyk z prążkami bardzo ładny, rzadko takie widuję a szkoda no i Twój ostatni nabytek... Ty już wiesz, że podbił moje serce Przypomina mi Phal. fasciata tymi kropeczkami, więc kto wie, może ma jakieś "szlacheckie" pochodzenie
Witaj Russski
Ten nabytek z OBI, fiu fiu Co jak co, ale u nich chyba najczęściej (spośród marketów) można trafić coś ciekawego.
PS. Ale ten storczyk "specjalnie dla Wiki"... ja na miejscu jej narzeczonego byłbym zazdrosny
Dziękuję Wam za miłe słowa
Ostatnio mam mniej czasu, ale żyję i storczyki także. Kupiłem ostatnio metrowe białe Dendrobium nobile na przecenie za 10 zł i miltonie czerwoną za 12 zł małe Dendrobium loddigesii za 10zł . Miltonii nie ma co pokazywać niestety bez kwiatów. Reszta bez zmian, jakieś pączki się pojawiają, nowe listki, pędy, korzenie, ale kwiatów jak na lekarstwo. Czeka mnie też przesadzanie bo niektóre phalki już się nie mieszczą.
Obecnie kwitną u mnie na parapecie: