Widoczki z Beskidów - cz.1

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krejobraz swojski, ale nie dla mnie...ja byłam tu tylko raz. A na dżiką przyrodę, widoczki krajobrazu i zachodu słońca to miło jest zerknąć. Pozdrawiam Zyta ;:15
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Zyto.
Dlaczego nie dla Ciebie ?
Dolinami też bardzo przyjemnie się spaceruje. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
qrystyna216
50p
50p
Od: 18 sty 2007, o 21:58

Post »

A ja w tym roku byłam w Wilkowicach. Pieknie tam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
qrystyna216
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj Krysiu. :wit
Dzięki za piękne fotki, które tutaj wkleiłaś. Szczególnie ładne jest zdjęcie zachodu słońca.
Cieszę się, że miałaś możliwość zwiedzania Beskidów.
Pozdrowienia dla Ciebie. ;:100
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kilka dni temu byliśmy na rekonesansie grzybowym. Niestety grzybów nie było, ale za to widoczki super, no i to świeże powietrze ...... :roll: Długi spacer zaowocował podjedzeniem czarnej jagody i jeżyny oraz zdjęciami. A byliśmy w Bukowcu koło Istebnej. :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
krystyn47
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 16 sie 2008, o 12:49

Post »

Witam wszystkich beskidzkich wątkowiczów. Bardzo się cieszę, że odnalazłam to forum. Zdjęcia tutaj zamieszczone zapierają dech ale i przywodzą wspomnienia. Też kiedyś chodziłam po tych terenach. Ostatni raz byłam tutaj cztery lata temu z moją klasą na dwudniowej wycieczce (Wisła - Szczyrk - Żywiec - Żar). Bardzo polecam tę trasę.
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witamy, witamy młodą wędrowniczkę. Jest jeszcze bardzo dużo miejsc godnych zwiedzenia w naszym pięknym Śląskim Beskidzie (chociaż ja go tylko widzę z balkonu) - więc na pewno powinnaś go jeszcze odwiedzić nie raz !
Grażynko - słyszałaś o planowanej akcji wycinania świerków w naszych Beskidach ? Na szczęście ponoć mają je od razu zastępować naszymi beskidzkimi świerkami (wyhodowanymi w szkółkach) i bukami.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Krystyno - witaj wśród miłośników Beskidów. :wit
Cieszę się, że trafiłaś do tego wątku. Nie tylko zagraniczne góry są piękne. :wink: :lol:
Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie - to powiedzenie jest bardzo trafne. :P

Karpiku - Nie tylko słyszałam, ale każdy raz oglądam jak trwa ta akcja i jakie ilości lasów padają pod piłami leśników.
Winę ponoszą nie leśnicy, ale urzędnicy, którzy monokulturową uprawę kazali pozostawić samej sobie podczas zmasowanego ataku korników. Suche lato nie pomogło niestety świerkom i teraz całe połacie lasów są suche i trzeba je uprzątnąć.
Błąd zrobili dawni właściciele ziemscy , kiedy z pobudek czysto finansowych zaczęli sadzić lasy monokulturowe, co sprawiło, że szkodniki iglastych pozbyły się naturalnych wrogów.Nieznajomość praw natury i zachłanność urzędników państwowych sprawiły, że teraz mamy tego konsekwencje.
Mam nadzieję, że nauka nie pójdzie w las i decydenci lasów państwowych przyjdą po rozum do głowy.
Lepiej póżno niż wcale - szkoda tylko, że ofiarą są płuca tego regionu.
Grażyna.
kogro-linki
krystyn47
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

karpek wędrowniczka ze mnie już nie młoda, ale Waszego Beskidu na pewno nie odpuszczę. Z moją klasą bylam jako wychowawca, a nie uczeń.
Mnie w moje okna codzienne zagląda Beskid Wyspowy. mam go na wyciągnięcie ręki, bo mieszkam kilkadziesiąt metrów od lasu.
Dzięki Wam za miłe powitanie :)
Awatar użytkownika
karpek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2008, o 11:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Myślę, że tą "młodą" Cię nie uraziłem a wręcz przeciwnie. I zgadzam się - całe nasze Beskidy, bez podziału na pasma są bardzo, bardzo piękne.
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
krystyn47
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

Słusznie - wręcz przeciwnie :lol:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zgadzam się z Wami i dlatego wklejam kilka zdjątek ze spaceru brzegami Wisły w Ustroniu.
Już całkiem jesiennie wyszły te fotki i całkiem kojarzą się z babim latem, które jest tuż, tuż. :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Płyniesz Olzo po dolinie ........

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kilka całkiem jesiennych fotek z Wisły Czarnego.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ale nie tylko takie piękne widoczki można znależć. Są też tereny na których wycinka leśna przypomina kataklizm. Wycinanie świerków zaatakowanych przez korniki prowadzona jest na tak szeroką skalę, że to co po niej pozostaje przypomina przejście huraganu. I nie myślcie że te leżące drzewa będą zaraz zwiezione i wykorzystane. Taki stan lasu utrzymuje się już od wiosny lub zeszłego roku.
Takie marnotrastwo drewna woła o pomstę do nieba,....... ale cóż. Państo za darmo nie da a samo nie może przetworzyć - istny pies ogrodnika.
A podobno gospodarka się rozwija. :wink: :lol:
A ja tylko pytam - a w jakim kierunku ?..............

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Zdjęcia z ostatniej wycieczki do Istebnej i Brennej w Beskidach.Piękna,kolorowa jesień w pełni.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”