Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
- asta6265
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii .cz. 6 Wspomnienia lata
Widzę, że też obojętnie nie możesz przejść, ale co się dziwić - takie piękności na półkach leża, a nam jęzory do podłogi się ciągną. Różyczki ładnie się prezentują 

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Wow.
Róże już będziesz sadzić czy jeszcze przetrzymasz? 

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Ale u Ciebie się już dzieje, księżniczki przyjechały i zamieszkały w ogródku, teraz tylko czekać kiedy ukażą swą urodę.
Bogusiu, czy robienie tych donic ze szmat i kleju jest trudne?
Chciałabym sobie kilka takich zrobić, ale nie wiem czy podołam

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogusiu zakupy udane, będą piękną ozdobą Twojego ogrodu. 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Mówisz, kolejne zakupy....
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Dorotko!/korzo_m/...pisałam na pw. Posadziłam w docelowe miejsca...choć nie było łatwo. Gdzie próbowałam wykopać dołek...to okazało się,że wykopywałam cebulowe
W dołki dawałam "przetrawiony' kompost...trochę jakiegoś specjalnego nawozu do róż.../ łuski/, solidnie podlałam...a na koniec ...gdyby chciało się "solidnie ochłodzić???...obłożyłam jeszcze trochę kompostem.
Aniu!/asta6265/
...oj kuszą nas tymi "kwiatuchami"...a ja niestety wpadłam... po same uszy. Pozdrawiam
Krystianie
...posadziłam ..mam nadzieję,że nic im już nie będzie
Ewuniu!...o tak, będę nimi od początku zajmowała się należycie...mam nadzieję ,że odwdzięczą mi się swoim pięknem.
Bawienie się szmatkami i klejem
... nic trudnego a satysfakcji wiele...
Instruktaż na pw.
Renatko1962...zastanawiam się w którym momencie , albo ...czy w ogóle skończę z tymi zakupami
Aniu!...właśnie przed chwilą dowiedziałam się ,że mój mąż jutro jedzie do Zielonej Góry po materiały budowlana...a ja mówię ...to ja też.Mąż mówi ...chce Ci się...a ja " potrzebuję jeszcze kilka kwiatków"
. Kurczę ...to jest już uzależnienie...

W dołki dawałam "przetrawiony' kompost...trochę jakiegoś specjalnego nawozu do róż.../ łuski/, solidnie podlałam...a na koniec ...gdyby chciało się "solidnie ochłodzić???...obłożyłam jeszcze trochę kompostem.
Aniu!/asta6265/

Krystianie

Ewuniu!...o tak, będę nimi od początku zajmowała się należycie...mam nadzieję ,że odwdzięczą mi się swoim pięknem.
Bawienie się szmatkami i klejem

Renatko1962...zastanawiam się w którym momencie , albo ...czy w ogóle skończę z tymi zakupami

Aniu!...właśnie przed chwilą dowiedziałam się ,że mój mąż jutro jedzie do Zielonej Góry po materiały budowlana...a ja mówię ...to ja też.Mąż mówi ...chce Ci się...a ja " potrzebuję jeszcze kilka kwiatków"

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- wielkakulka
Bogusiu taki nałóg nie jest zły, bywaja gorsze, ale... 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bogusiu,pospacerowałam koło pięknych łanów margaretek z irysami ,ja już piszę a oczami dalej je widzę ,po prostu piękne,widzę że masz róże ,ja jeszcze nie zdążyłam zamówić róż.ale piwonie oczywiście zdążyłam,pozdrawiam gorąco

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Bogusiu piękne róże ale zdraż mi gdzie je kupiłaś bo jakoś te szkółki mnie dzisiaj przerastają cenowo 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54
Aniu!...każdy nałóg niesie pewne niebezpieczeństwo
Pozdrawiam słonecznie! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Bogusiu , co to za życie bez nałogów? Człowiek musi mieć jakiś cel, żeby wiedział po co rano wstaje 

- bwoj54
Martusiu!/ koziorożec/...ja do piwonii też mam słabość...mam w swoim ogrodzie jedną odmianę "wiekową"
...chyba w trzech miejscach. Nie wiem czy coś mi się "pokręciło", ale gdzieś czytałam że piwonie sadzi się jesienią...dlatego czekałam.Te naturalistyczne łany margaretek tez mnie cieszą w ogrodzie...same wysiewają się , tworzą doskonałe tło dla innych roślin...są ozdobą ogrodu i bezproblemowe.
Czekam z utęsknieniem na te łany w realu...ich obfitość zależy od przetrwania zimą....zastanawiam się czy nie "uszczuplą się" te łany skoro u mnie nie było wcale śniegu tej zimy ...a były dni ,ze mroziło do -16C
Eluniu!...róże posadzone ...zobaczymy co z nich będzie?Podam na pw.
Danusiu!/ Tacca/
masz rację...ale mnie tak ten nałóg ogrodowy pochłonął bez reszty,że żal mi kończącego się dnia. Szybki sen..i mogę dalej "grzebać" w ogrodzie...
...a dopełnieniem wszystkiego...wielka radość z kupowania roślinek...ileż one dają satysfakcji, a jak szybko uszczuplają konto
Jakoś oprócz ciągłego powtarzania , że " to już ostatnie" ...nie potrafię opanować zakupowych zapędów. Myślałam,ze mąż wpłynie na pohamowanie moich kwiatowych chciejstw ...a on niestety jeszcze mnie zachęca. Chwała mu za to... 

Czekam z utęsknieniem na te łany w realu...ich obfitość zależy od przetrwania zimą....zastanawiam się czy nie "uszczuplą się" te łany skoro u mnie nie było wcale śniegu tej zimy ...a były dni ,ze mroziło do -16C

Eluniu!...róże posadzone ...zobaczymy co z nich będzie?Podam na pw.

Danusiu!/ Tacca/

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
na początku myślałem o ogrodzie wypoczynkowym i dającym korzyści - założyłem trawniki, nasadziłem krzewy ozdobne - drzewka i krzewy owocowe były - potem ... dosadzałem kwiaty, następnie likwidowałem trawniki i ... dosadzałem kwiaty .... ciągle dosadzam kwiaty - tej zimy zlikwidowałem trzy tuje i aktualnie likwiduję szklarenkę 2x3m .... będą kwiatybwoj54 pisze:"potrzebuję jeszcze kilka kwiatków"...to jest już uzależnienie...

pozdrawiam wiosennie

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu , im dalej w las tym więcej drzew
Czym więcej roślin w ogrodzie tym bardziej ogarnia mnie nieodparta chęć posiadania jeszcze więcej i więcej
O łany Margerytek nie masz się co obawiać, jeszcze większe mrozy potrafią przetrzymać. Piwonie pod koniec sierpnia przesadzaj , to najlepszy termin.
Any , buldożer na ogrodzie , dosadzanie nieskończonej ilości kwiatów
Z tego to Ty już nie wyjdziesz , żadna kuracja odwykowa już Ci nie pomoże.
Dobrze jest , tak trzymaj. Muszę t;:333 Ja mam jeszcze warzywnik ''do zagospodarowania'' , powolutku , po centymetrze zmniejszam . Tak powoli , wojny domowej nie mogę wywołać.

O łany Margerytek nie masz się co obawiać, jeszcze większe mrozy potrafią przetrzymać. Piwonie pod koniec sierpnia przesadzaj , to najlepszy termin.

Any , buldożer na ogrodzie , dosadzanie nieskończonej ilości kwiatów

Dobrze jest , tak trzymaj. Muszę t;:333 Ja mam jeszcze warzywnik ''do zagospodarowania'' , powolutku , po centymetrze zmniejszam . Tak powoli , wojny domowej nie mogę wywołać.

- wielkakulka
Witaj Bogusiu, synowe złozyły zyczenia na dzień tesciowej - dzisiaj?