Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...
To ja zdrowo zazdroszczę....
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudnie, cudnie!
Poproszę o namiary na stokrotki
Donoszę też, że wracając dziś z Bielska wypatrzyłam na obrzeżach miasta kilka kwiatów na forsycji. To dowód na to, że jednak u mnie ciut chłodniej. Za to nad moimi strumykami kwitną zawilce gajowe
Rok temu przeniosłam ze dwa do ogródka, ale zginęły 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, cudna ta kompozycja z bratkami i stokrotkami!
Ja planuję sadzić pierwsze w weekend, jadę na giełdę
Cudne zdjęcia wiosny! Wspaniale zbliżenia, nie mogę się nacieszyć tymi widokami, oby trwały jak najdłużej! Mam krokusy rozsiane po całym ogrodzie, więc jak jedne przekwitną, będą następne i tak do połowy marca co najmniej
Pozdrawiam serdecznie
Ja planuję sadzić pierwsze w weekend, jadę na giełdę
Cudne zdjęcia wiosny! Wspaniale zbliżenia, nie mogę się nacieszyć tymi widokami, oby trwały jak najdłużej! Mam krokusy rozsiane po całym ogrodzie, więc jak jedne przekwitną, będą następne i tak do połowy marca co najmniej
Pozdrawiam serdecznie
-
e-babcia

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Aneczko jak pięknie stokrotkowo bratkowo iryskowo
Bratki też kocham ,musze je mieć tez w tym roku.
Okuś jak Top Model
Bratki też kocham ,musze je mieć tez w tym roku.
Okuś jak Top Model
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Aniu
upragniona wiosna
Okuś jest taki śmieszny, milusiński piesio
Jak różyczki przezimowały... widzisz już jakieś pozytywne oznaki.
upragniona wiosna
Jak różyczki przezimowały... widzisz już jakieś pozytywne oznaki.
Aniu- odwiedzanie Twojego wątku to masochizm w czystej postaci- tyle słońca i kolorów
Ja się niezmiernie cieszę, że nie ma śniegu i wiosna na horyzoncie, tylko serce się do kwiatków wyrywa, a u nas ostatnio słonecznych dni jak na lekartswo. Może to i lepiej, bo jakby było ciepło, to mnie gnało w rabaty, a tak to jeszcze leniuchuję 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Geniu (e-genia)! Co roku na kuchennym parapecie stawiam skrzynkę z bratkami. W tym roku będą dwie, bo dodatkowo, poza tym co już widziałaś, kupiłam w Netto dziesięciopak z bratkami za raptem 6,99zł. Grzech było nie wziąć. Zawsze miło o tej porze mieć coś wiosennego w skrzynkach

Aniu (asta6265)!
I ja to lubię!

Alu (a-nie)! Z rannikami dokładnie tak zrobiłam, jak radzisz. Posadziłam je w bezpiecznym miejscu, gdzie latem nie ma ani miejsca ani szans na kopanie
I mam nadzieję, że to zadziała. Chciałam je mieć właśnie z tego powodu, że są jednymi z najwcześniej kwitnącymi kwiatami.

Mateuszu (Matemax)! Gdy bratki zaczynają przerastać zawsze sadzę je do gruntu, atak bardzo ładnie się sieją i kwitną do jesieni. A do skrzynek trafiają docelowe kompozycje na resztę sezonu. Tak się k, że co roku inne, bo mi się szybko nudzi
Odmiany hippeastrum nie znam, bo cebulka zostałam obdarowana. Najważniejsze, ze się podoba!

Aguniu (AgaNet)! Prawda, że weselej? Co roku tak robię i robiłam to nawet, jak mieszkałam w bloku. Taka wiosenna skrzynka, stojąca na balkonie, też była fajna.

Aniu (wielkakulka)! U Ciebie tez jest ciepło. Z czasem zatem jak nasadzisz u siebie wiosennych, będziesz miała tak samo

Milenko (Mandragora)! Stokrotki kupiłam w Sz. tylko w Żywcu. Nie mogłam się oprzeć... U mnie forsycja też jeszcze nie kwitnie. Zawilców też nie widziałam. W ogrodzie zresztą także ich nie mam.

Dorotko (dorcia7)! Pw

Kasiu (robaczek_Poznan)! Kompozycja jest prosta, w gruncie rzeczy bardzo skromna, ale wdzięczna. Zupełnie jak sama wiosna
I ja krokusy mam rozsiane po rabatach, a niektóre jeszcze w formie miotełek. Będzie zatem co podziwiać jeszcze kilka tygodni.

Jadziu (e-babcia)! Bratki muszą być co roku, a i z poprzednich lat mam dużo malutkich siewek i nie tylko siewek. A jest tyle kolorów, że nie sposób się nimi znudzić. Dla Ciebie Okuś - stróż ogrodu

i żółty jak słonko głodek

Majeczko (Majka411)! Gdzie Ty się podziewałaś
Niektóre różyczki maja już małe listki, a niektóre ledwo nabrzmiałe pączki. Większość wymaga kosmetycznego cięcia, dosłownie kilka - wycięcia obumarłych pędów. Słowem, jest dobrze. Moje już obrane ze starych liści, rabaty posprzątane z tych liści i innych pozostałości po poprzednim sezonie oraz opryskane miedzianem. Przypomnisz mi, co dalej
I dla Ciebie Okami - kupa wdzięku

i do kompletu, pasujący kolorystycznie, krokusik

Moniko (Monika_Sz)! Poleniuchujesz w zimie
A tak na poważnie, od 2 dni i u nas ponuro, ale nie pada. W sumie szkoda, bo sypnęłabym nawozem na iglaki... Zawsze jest coś do zrobienia.
To chyba też żagwin, ale ... nie pamiętam

Aniu (asta6265)!

Alu (a-nie)! Z rannikami dokładnie tak zrobiłam, jak radzisz. Posadziłam je w bezpiecznym miejscu, gdzie latem nie ma ani miejsca ani szans na kopanie

Mateuszu (Matemax)! Gdy bratki zaczynają przerastać zawsze sadzę je do gruntu, atak bardzo ładnie się sieją i kwitną do jesieni. A do skrzynek trafiają docelowe kompozycje na resztę sezonu. Tak się k, że co roku inne, bo mi się szybko nudzi

Aguniu (AgaNet)! Prawda, że weselej? Co roku tak robię i robiłam to nawet, jak mieszkałam w bloku. Taka wiosenna skrzynka, stojąca na balkonie, też była fajna.

Aniu (wielkakulka)! U Ciebie tez jest ciepło. Z czasem zatem jak nasadzisz u siebie wiosennych, będziesz miała tak samo

Milenko (Mandragora)! Stokrotki kupiłam w Sz. tylko w Żywcu. Nie mogłam się oprzeć... U mnie forsycja też jeszcze nie kwitnie. Zawilców też nie widziałam. W ogrodzie zresztą także ich nie mam.

Dorotko (dorcia7)! Pw

Kasiu (robaczek_Poznan)! Kompozycja jest prosta, w gruncie rzeczy bardzo skromna, ale wdzięczna. Zupełnie jak sama wiosna

Jadziu (e-babcia)! Bratki muszą być co roku, a i z poprzednich lat mam dużo malutkich siewek i nie tylko siewek. A jest tyle kolorów, że nie sposób się nimi znudzić. Dla Ciebie Okuś - stróż ogrodu

i żółty jak słonko głodek

Majeczko (Majka411)! Gdzie Ty się podziewałaś

i do kompletu, pasujący kolorystycznie, krokusik

Moniko (Monika_Sz)! Poleniuchujesz w zimie
To chyba też żagwin, ale ... nie pamiętam

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Śliczną masz wiosenkę, te krokusowe łączki są bajeczne
donica stokrotkowo bratkowa bardzo na czasie
Ziólko pędziwiatr, bryka zadowolony, bo w ogrodzie coraz wiecej się dzieje i intruzów coraz wiecej /czyt.pszczółek/.
Fajnisty kamulec znalazłaś, w jego i kolegów kręgu ranniki będą bezpieczne, ale czy nie za blisko dosadziłaś białego krokusa.
Za jakiś czas wrosną w siebie.
I jeszcze rada, nie dosadzaj tam jednoroczne, bo potem wyrywając je z korzeniami, eksmitujesz również ranniki i znowu nie będziesz mieć.
Rusałki fantastyczne, podkreślają piękno roślinek. 
Ziólko pędziwiatr, bryka zadowolony, bo w ogrodzie coraz wiecej się dzieje i intruzów coraz wiecej /czyt.pszczółek/.
Fajnisty kamulec znalazłaś, w jego i kolegów kręgu ranniki będą bezpieczne, ale czy nie za blisko dosadziłaś białego krokusa.
Za jakiś czas wrosną w siebie.
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
Okuś wącha kwiatki - jaki romantyk.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Cudowna i bardzo wczesna Twoja tegoroczna wiosna, wyprzedziła nawet cieszyńską, bo np. moje głodki jeszcze nie kwitną.
Skrzynka z bratkami i stokrotkami tak mi się spodobała, że podjadę chyba jutro na targ i kupię chociaż kilka bratków.
Skrzynka z bratkami i stokrotkami tak mi się spodobała, że podjadę chyba jutro na targ i kupię chociaż kilka bratków.
- Lukrecja
- 1000p

- Od: 31 maja 2009, o 07:38
Pies ogrodnika, czy pies ogrodnik?
Wiosna cudna! U mnie dopiero wylazły malusie główki krokusków, a podobno Śląsk cieplejszy niż u Ciebie.
Pozdrawiam!
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu no cóż znowu mogę tylko pochwalić i wyrazić zachwyt! Wiosenny Okami bardzo dobrze czuje się w ogrodzie 
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Aniu, na widok wiosny u Ciebie same ochy i achy przychodzą mi do głowy

- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Łączka fioletków jest po prostu zachwycająca
aż trudno uwierzyć, że u ciebie krokusy zaczynają przekwitać . Moje sadzone głównie rok, część dwa lata temu, nie mają takiego efektu.. a dzisiaj zauważyłam, że część dopiero wychodzi z ziemi.