Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 9 - Blisko coraz bliżej ...

Post »

To ja zdrowo zazdroszczę....
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudnie, cudnie! :tan Poproszę o namiary na stokrotki :D Donoszę też, że wracając dziś z Bielska wypatrzyłam na obrzeżach miasta kilka kwiatów na forsycji. To dowód na to, że jednak u mnie ciut chłodniej. Za to nad moimi strumykami kwitną zawilce gajowe :D Rok temu przeniosłam ze dwa do ogródka, ale zginęły ;:131
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A figurki gdzie kupujesz?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Aniu, cudna ta kompozycja z bratkami i stokrotkami!
Ja planuję sadzić pierwsze w weekend, jadę na giełdę ;:138
Cudne zdjęcia wiosny! Wspaniale zbliżenia, nie mogę się nacieszyć tymi widokami, oby trwały jak najdłużej! Mam krokusy rozsiane po całym ogrodzie, więc jak jedne przekwitną, będą następne i tak do połowy marca co najmniej ;:138
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aneczko jak pięknie stokrotkowo bratkowo iryskowo ;:oj ;:138

Bratki też kocham ,musze je mieć tez w tym roku.

Okuś jak Top Model ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Aniu :wit
upragniona wiosna ;:138 Okuś jest taki śmieszny, milusiński piesio ;:168
Jak różyczki przezimowały... widzisz już jakieś pozytywne oznaki.
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu- odwiedzanie Twojego wątku to masochizm w czystej postaci- tyle słońca i kolorów ;:oj Ja się niezmiernie cieszę, że nie ma śniegu i wiosna na horyzoncie, tylko serce się do kwiatków wyrywa, a u nas ostatnio słonecznych dni jak na lekartswo. Może to i lepiej, bo jakby było ciepło, to mnie gnało w rabaty, a tak to jeszcze leniuchuję ;:224
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Geniu (e-genia)! Co roku na kuchennym parapecie stawiam skrzynkę z bratkami. W tym roku będą dwie, bo dodatkowo, poza tym co już widziałaś, kupiłam w Netto dziesięciopak z bratkami za raptem 6,99zł. Grzech było nie wziąć. Zawsze miło o tej porze mieć coś wiosennego w skrzynkach :D

Obrazek

Aniu (asta6265)! ;:215 I ja to lubię!

Obrazek

Alu (a-nie)! Z rannikami dokładnie tak zrobiłam, jak radzisz. Posadziłam je w bezpiecznym miejscu, gdzie latem nie ma ani miejsca ani szans na kopanie :;230 I mam nadzieję, że to zadziała. Chciałam je mieć właśnie z tego powodu, że są jednymi z najwcześniej kwitnącymi kwiatami.

Obrazek

Mateuszu (Matemax)! Gdy bratki zaczynają przerastać zawsze sadzę je do gruntu, atak bardzo ładnie się sieją i kwitną do jesieni. A do skrzynek trafiają docelowe kompozycje na resztę sezonu. Tak się k, że co roku inne, bo mi się szybko nudzi :;230 Odmiany hippeastrum nie znam, bo cebulka zostałam obdarowana. Najważniejsze, ze się podoba!

Obrazek

Aguniu (AgaNet)! Prawda, że weselej? Co roku tak robię i robiłam to nawet, jak mieszkałam w bloku. Taka wiosenna skrzynka, stojąca na balkonie, też była fajna.

Obrazek

Aniu (wielkakulka)! U Ciebie tez jest ciepło. Z czasem zatem jak nasadzisz u siebie wiosennych, będziesz miała tak samo :D

Obrazek

Milenko (Mandragora)! Stokrotki kupiłam w Sz. tylko w Żywcu. Nie mogłam się oprzeć... U mnie forsycja też jeszcze nie kwitnie. Zawilców też nie widziałam. W ogrodzie zresztą także ich nie mam.

Obrazek

Dorotko (dorcia7)! Pw :D

Obrazek

Kasiu (robaczek_Poznan)! Kompozycja jest prosta, w gruncie rzeczy bardzo skromna, ale wdzięczna. Zupełnie jak sama wiosna ;:167 I ja krokusy mam rozsiane po rabatach, a niektóre jeszcze w formie miotełek. Będzie zatem co podziwiać jeszcze kilka tygodni.

Obrazek

Jadziu (e-babcia)! Bratki muszą być co roku, a i z poprzednich lat mam dużo malutkich siewek i nie tylko siewek. A jest tyle kolorów, że nie sposób się nimi znudzić. Dla Ciebie Okuś - stróż ogrodu

Obrazek

i żółty jak słonko głodek

Obrazek

Majeczko (Majka411)! Gdzie Ty się podziewałaś ;:oj Niektóre różyczki maja już małe listki, a niektóre ledwo nabrzmiałe pączki. Większość wymaga kosmetycznego cięcia, dosłownie kilka - wycięcia obumarłych pędów. Słowem, jest dobrze. Moje już obrane ze starych liści, rabaty posprzątane z tych liści i innych pozostałości po poprzednim sezonie oraz opryskane miedzianem. Przypomnisz mi, co dalej :lol: I dla Ciebie Okami - kupa wdzięku

Obrazek

i do kompletu, pasujący kolorystycznie, krokusik

Obrazek

Moniko (Monika_Sz)! Poleniuchujesz w zimie :;230 A tak na poważnie, od 2 dni i u nas ponuro, ale nie pada. W sumie szkoda, bo sypnęłabym nawozem na iglaki... Zawsze jest coś do zrobienia.
To chyba też żagwin, ale ... nie pamiętam ;:306

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Śliczną masz wiosenkę, te krokusowe łączki są bajeczne ;:oj donica stokrotkowo bratkowa bardzo na czasie ;:138
Ziólko pędziwiatr, bryka zadowolony, bo w ogrodzie coraz wiecej się dzieje i intruzów coraz wiecej /czyt.pszczółek/. :;230
Fajnisty kamulec znalazłaś, w jego i kolegów kręgu ranniki będą bezpieczne, ale czy nie za blisko dosadziłaś białego krokusa.
Za jakiś czas wrosną w siebie. ;:224 I jeszcze rada, nie dosadzaj tam jednoroczne, bo potem wyrywając je z korzeniami, eksmitujesz również ranniki i znowu nie będziesz mieć. ;:145 Rusałki fantastyczne, podkreślają piękno roślinek. ;:215
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

Okuś wącha kwiatki - jaki romantyk.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Cudowna i bardzo wczesna Twoja tegoroczna wiosna, wyprzedziła nawet cieszyńską, bo np. moje głodki jeszcze nie kwitną.
Skrzynka z bratkami i stokrotkami tak mi się spodobała, że podjadę chyba jutro na targ i kupię chociaż kilka bratków.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Pies ogrodnika, czy pies ogrodnik? :wink: Wiosna cudna! U mnie dopiero wylazły malusie główki krokusków, a podobno Śląsk cieplejszy niż u Ciebie. ;:202 Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu no cóż znowu mogę tylko pochwalić i wyrazić zachwyt! Wiosenny Okami bardzo dobrze czuje się w ogrodzie ;:215
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, na widok wiosny u Ciebie same ochy i achy przychodzą mi do głowy ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Łączka fioletków jest po prostu zachwycająca ;:oj aż trudno uwierzyć, że u ciebie krokusy zaczynają przekwitać . Moje sadzone głównie rok, część dwa lata temu, nie mają takiego efektu.. a dzisiaj zauważyłam, że część dopiero wychodzi z ziemi.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”