Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

:wit Melduję się i ja w Twoim nowym wątku. Świetny wstęp, dużo zmian oraz Waszej pracy, piękne efekty. Życzę spełnienia kolejnych marzeń :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Anetko :). No to musisz się jeszcze wstrzymać. Jeszcze troszkę i się ruszy. Już w sklepach coraz więcej roślin i innych narzędzi ogrodowych. Zaczyna się to wszystko powoli rozkręcać. Ja mam dzisiaj wolne. Wzięłam się za sprzątanie w domu. Myję okna, choć szaro na dworze. No ale kiedy to zrobię jak nie dzisiaj.. jak zacznie padać to się wkurzę.
Osiu witaj w nowej części :)
Jolu tak, z własnego. Mimo że są duże to nie tłuste. Dziwię się właśnie dlaczego? Może dlatego że już same się karmią. Już im nie rzucamy jedzonka. A siły mają tyle że żyłki nawet najgrubsze pękają w szwach. Tylko plecionka daje radę. Gdy ryb w stawie nie było to oczywiście ze sklepu też kupowaliśmy. Ale jednak świeża rybka smakuje zuuupełnie inaczej:)
Edytko dziękuję bardzo :)
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Madziu, to jak Wy plecionką łapiecie karpie to one muszą być rzeczywiście silne-jak dorsze w morzu :D Ale super mieć własny staw-rewelacja. Tylko kiedy Ty biedaczko masz czas połowić-jak tyle się napracujesz w ogrodzie ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu jestem i ja wpisuję się ale dopiero na drugiej stronie :(
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, dopiero jak pokazałaś "w pigułce" to, co już dokonaliście, widać jak wiele pracy za Wami ;:215 Chylę czoła, zwłaszcza, że działkę macie przecież 80 km od miejsca zamieszkania i do tego pracujecie ;:180 Zdradzisz źródło zakupu tej superanckiej drewnianej leżanki? Sama nad taką się zastanawiam, Twoja wygląda na wygodną ;:333
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Jestem i ja oczywiście z wielką ciekawścia zaglądam co nowego wymyślisz.
Wielki ;:180 ;:180 ;:180 dla pracusia ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to prawdziwe siłacze. Kiedy po pracy cierpię na bezsenność (czasami się zdarza) to albo łowię o 5-6 albo o 3 też mi się zdarzało. Niestety koło 17-21 nie mam na to ani czasu ani siły :)
Sylwuś najważniejsze że po prostu jesteś ;:168
Milenko dziękuję za tyle miłych słów. Leżankę zrobił mi mój brat. Gdy tylko zobaczyłam jak robił znajomej od razu mu marudziłam że też taką chcę. Jestem z niej mega zadowolona. Nie to że zachwalam bo akurat on to robił, ale na takie coś chorowałam już jakiś czas. Miałam leżaki zwykłe i coś nie miałam do nich szczęścia. Ciągle się psuły. Miałam kupować następny no i stwierdziłam że jak mam dawać za następny leżak to wolę takie coś. Teraz gdy chodzę czasami po sklepach i widzę jakoś wykonania i przede wszystkim cene takiego czegoś to jestem w szoku.
Renatko ;:168 bardzo się cieszę że dołączyłaś do nowego wątku.
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Wooow :shock: , ależ mnie ta róża w donicy na tarasie sie podoba.... i ten karmnik...boski jest!
W ogóle fajosko u Was jest :)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Racja, właśnie cena powstrzymywała mnie przed zakupem.. Jak coś wyglądało solidnie, cena niestety zwalała z nóg. W takim razie wielkie brawa dla Brata, kurczę, normalnie Ci zazdroszczę :lol:
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu prawie dwa lata i takie zmiany. Wszystko idzie w dobrym kierunku i pięknieje z każdym rokiem. Czy dwa lata temu wyobrażałaś sobie że tak bedzie wyglądac działka jak obecnie ?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dziękować, dziękować ;:173
Milenko po prostu mi się fartło. Z tymi cenami rzeczy ogrodowych a zwłaszcza mebli to w ogóle przesadzają.
Sylwuś mniej więcej tak to sobie wyobrażałam. Nie sądziłam że tyle nam się uda zrobić w dwa lata... studni np nie planowałam tak szybko. O altanie się mówiło że też za jakieś 3 lata. Było to wszystko w planie ale bardziej odległym. Drugiej strony nie zamierzałam równać przez blisko 10 lat. A tu już wyrównana rok temu. Wszystko się zmienia. Człowiek im więcej ma tym więcej chce. W planie był garaż że będzie rok temu. No i jest. Teraz mam w planie odgrodzenie od części brata, grill, drewutnia, wiata na auto i wędzarnia. No i oczywiście obsadzenie siatek do końca tujami, powojnikami itd. Planów jest dużo . Do realizacji na najbliższe kilkadziesiąt lat. O ile dożyję :D
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Madziu życzę realizacji planów i kolejnych nowych. Z każym rokiem jest piękniej jak pomyślę jak to będzie za 10 lat. Kochana dożyjesz i będziesz się zastanawiac co tu by jeszcze posadzić i gdzie ;:168
Madziu trzeba cieszyc sie zę mamy pasję lubimt prace na świeżym powietrzu. Pomyśl o ludziach którzy nie mają pasji. Nie wiedzą czym sie zajać i co ich interesuje.
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Madziu, świetna fotorelacja z realizacji działkowych marzeń. Mogłam jeszcze raz prześledzić, jak wiele zdziałaliście i zmieniliście to miejsce na plus. Kolejny kawałek polskiej ziemi dostał swoich gospodarzy z prawdziwego zdarzenia. ;:63 ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylwuś masz rację. Żal mi ludzi którzy nie mają w ogóle pociągu do ogrodnictwa. Albo nie mają możliwości spędzać czasu na świeżym powietrzu tylko cały czas w mieście. Mam taką koleżankę która czasami przyjeżdża do mnie na działkę. Bardzo ją lubię ale też czasami bardzo mnie denerwuje. Np mówi ooj po co Ci ta altana,,,tyyyle pieniędzy. A to jest brzydkie, tamto też. Albo musisz wsadzać to teraz? Choooć pogadamy. Wsadzisz to jutro, albo po jutrze. Ona po prostu tego nie czuje.
Grażynko jestem zaszczycona. Bardzo dziękuję za takie komplementy.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziu, melduję się w nowej odsłonie Twojej przygody z ogrodem!
Sezon zapowiada się ekscytująco, zwłaszcza ze już mamy wiosnę ;:138
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”